Google+, δεν απαιτεί πια τη χρήση του πραγματικού ονόματος

Μετά από πολλά χρόνια παραπόνων η Google αποφάσισε να αλλάξει την πολιτική του Google+ σχετικά με τα username. Μέχρι τώρα απαιτούσε την χρήση του πραγματικού ονόματος και απολογήθηκε για τους «άσκοπα δύσκολους κανόνες» που είχε επιβάλλει.

Όταν πρωτοδημιουργήθηκε το Google+ δεν επέτρεπε τη χρήση ψευδώνυμων αλλά με τα χρόνια χαλάρωσε τους περιορισμούς πρώτα για σελίδες, ύστερα για YouTube users και τώρα για όλους. Βέβαια ακόμα υπάρχουν κάποιοι περιορισμοί.

Το όνομα μπορεί να μην είναι το πραγματικό σας αλλά ακόμα θέλει κάτι σαν First και Last name, αν και στο επίθετο για παράδειγμα μπορείτε να βάλετε απλά ένα σύμβολο. Υπάρχει και περιορισμός για το πόσο συχνά μπορεί να γίνει η αλλαγή ονόματος ενώ στα ψευδώνυμα δεν μπορούν να χρησιμοποιούνται λέξεις που παραβιάζουν την πολιτική της Google (βρισιές κλπ).

Ενώ το Google+ είχε ξεκινήσει ως φιλόδοξο project, τους τελευταίους μήνες άρχισε να ατονεί. Η αποχώρηση του επικεφαλής του Google+, Vic Gundotra τον Απρίλιο φούντωσε τις φήμες ότι η Google σκοπέυει να κλείσει το Google+, αλλά ο συνιδρυτής Larry Page το διέψευσε.
Ωστόσο, όπως φαίνεται η Google αποφάσισε να ακούσει τους χρήστες της και μοιάζει να αντιλήφθηκε ότι η real-name πολιτική έπρεπε να αλλάξει.

google plus, Google+, δεν απαιτεί πια τη χρήση του πραγματικού ονόματος

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
manolis tsagkarakis

Η είδηση θα ήταν πόσοι το χρησιμοποιούν…

Ιωάννης

Η Google αποφάσισε να κλείσει το Orkut στις 30/6, ένα άλλο κοινωνικό δίκτυο που της ανήκε και είχε επιρροή κυρίως σε Λατινική Αμερική (Βραζιλία βασικά) και Ινδία.

Οπότε να κλείσει και το Google+ άμεσα δύσκολα.

Thodoris

Ό,τι και να κανει το g+ δε σώζεται με τίποτα. Όλοι είναι στο φατσοβιβλιο (user lock in) και άντε τώρα αν εσύ χρησιμοποιείς g+ να πείσεις κι όλους αου τους φιλους ν αλλάξουν πλατφόρμα.

Πάνος

Από τη στιγμή που η Google επέβαλε με το χείριστο τρόπο το + (YouTube comments, play reviews), έφαγε άκυρο από μένα. Ας κάνει ό,τι θέλει τώρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured Google

Η Google αποκαλύπτει πότε η Apple θα προσθέσει υποστήριξη RCS στο iPhone

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Apple υποχώρησε και συμφώνησε να υποστηρίξει το RCS σε iPhone, μετά από πολύχρονες πιέσεις της Google και άλλων.

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel 9: Κυκλοφόρησαν αποκαλυπτικά render – Θα έρθει και μοντέλο Pixel 9 Pro XL

Η Google προσθέτει ένα νέο premium μοντέλο Pixel 9 στη σειρά και θα παρουσιαστούν συνολικά τρεις συσκευές το ερχόμενο φθινόπωρο.

Software featured Google Google AI

Google Maps: Θα οργανώνουν τα ταξίδια σου ευκολότερα χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη

Πολλές αλλαγές στην πλατφόρμα Google Maps ανακοίνωσε πως κάνει η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης μιας ενημέρωσης με τεχνητή νοημοσύνη.

Software Apple ChatGPT Google

iOS 18: Google, OpenAI και Baidu οι πιθανοί συνεργάτες της Apple για την παραγωγική τεχνητή νοημοσύνη

Η Apple έχει συζητήσει με την Baidu σχετικά με τη χρήση του παραγωγικού μοντέλου AI της κινεζικής εταιρείας.