Project Treble: Η Google επιταχύνει τις αναβαθμίσεις Android

google project treble, Project Treble: Η Google επιταχύνει τις αναβαθμίσεις Android

Αν υπάρχει κάτι που σίγουρα ενοχλεί τους περισσότερους χρήστες Android είναι ότι οι αναβαθμίσεις δεν έρχονται καθόλου γρήγορα, εκτός αν έχεις Nexus/ Pixel. Αυτό συμβαίνει επειδή η αναβάθμιση των συσκευών δεν εξαρτάται από την ίδια την Google, αλλά από κατασκευαστές και παρόχους.

Χρακτηριστικό παράδειγμα είναι το Android Nougat, το οποίο αν και έχει διατεθεί αρκετούς μήνες από την Google, το ποσοστό του είναι στο 7%.

Σε αυτό θα επιχειρήσει να βάλει τέλος η Google με τη νέα της κίνηση που ονομάζεται Project Treble. Στόχος της είναι να βοηθήσει τους κατασκευαστές να δώσουν τις αναβαθμίσεις όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.

Μέχρι τώρα τα βήματα που έπρεπε να γίνουν για την αναβάθμιση μιας συσκευής ήταν τα εξής:

google project treble, Project Treble: Η Google επιταχύνει τις αναβαθμίσεις Android

Πράγματι η παραπάνω διαδικασία είναι αρκετά πολύπλοκη, αλλά στο εξής το Android θα αποκτήσει ένα Vendor Interface” (VI) χάρη στο Project Treble. Στόχος του VI είναι να διαχωρίσει το “Vendor Implementation” (“the device-specific, lower-level software written in large part by the silicon manufacturers”) από το Android OS framework.

google project treble, Project Treble: Η Google επιταχύνει τις αναβαθμίσεις Android

Το νέο VI θα βρίσκεται μεταξύ Android OS framework και του Vendor Implementation. Θα επικυρωθεί από Vendor Test Suite (VTS), που είναι ανάλογη της Compatibility Test Suite (CTS) που χρησιμοποιεί η Google για API testing των apps.

google project treble, Project Treble: Η Google επιταχύνει τις αναβαθμίσεις Android

Η παραπάνω διαδικασία δίνει τη δυνατότητα να επιταχυνθεί η διαδικασία αναβάθμισης, όμως και πάλι οι κατασκευαστές θα θέλουν να βάλουν τα δικά τους χαρακτηριστικά και κάποια από αυτά χρειάζονται rewriting.

Το Project Treble είναι ήδη διαθέσιμο στο πρώτο developer preview του Android O και θα έρθει σε όλες τις νέες συσκευές που έχουν προ-εγκατεστημένο το Android O.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

7 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
NtinosMD

Το θεμα δεν ειναι μονο τα γρηγορα updates αλλα τα – οσο γινεται – πιο σταθερα updates. Οταν βλεπεις ναυαρχιδες που σπερνανε να εμφανιζουν θεματακια εκει που δεν ειχαν τοτε σταματαει η πλακα… ειναι ενα βημα παντως προς τα εμπρος και θα επωφεληθουν κυριως οι κατασκευαστες που δεν τα υπερ-φορτωνουν με δικα τους tweaks οπως πχ oneplus καθως θα τα βγαζουν στην αγορα ακομη πιο γρηγπρα. Εταιρειες οπως πχ Samsung θα καθυστερει και παλι… δε θα αλλαξει ποτε. Ειτε γτ οπως και να χει ειναι απο τα πιο feauture-rich phones, ειτε και γιατι θα θελουν να προωθησουν τα νεα τους μοντελα….μην ξεχναμε το AOD σαν χαρακτηριστικο πραδειγμα.

nikosar

Ωχ, αυτό τώρα ίσως να μην αρέσει και πολύ τους κατασκευαστές που δεν θα έχουν “δικαιολογίες” για τα updates των συσκευών τους και από το να δίνουν το βάρος στο επόμενο μοντέλο, θα πρέπει να αναβαθμίζουν ; που ως γνωστό, έτσι έχουν φτιάξει την αγορά android συσκευών ( μόνο για κέρδος )

Λάμπρος

Γι’αυτό προτίμησα nexus κάθε τόσο έχω και κάποιο core update στην αρχή μου φάνηκε σπουδαίο τώρα βλέπω ότι δε θα πάρω άλλο εκτός από Google phone
Όλοι οι άλλοι απλά θέλουν να πουλήσουν

Jorge

Εγώ αναρωτιέμαι, δηλαδή δεν μπορούν οι εταιρίες να έχουν όλες stock android και με έναν launcher να περνάνε τα έξτρα που θέλουν για το κάθε τηλέφωνο;

-δεν ξέρω πως λειτουργεί ακριβώς η ανάπτυξη του Android / Android UI.-

james

Χλωμό το βλέπω να αλλάξει κάτι με αυτό τον τρόπο. Τα heavy skinned Android επεμβαίνουν και στο Android framework για να αλλάξουν το api της κάμερας πχ (και διάφορα άλλα). Άρα για εταιρίες τύπου Samsung, αυτό σημαίνει οτι θα έρθει το update δύο τρεις εβδομάδες νωρίτερα από όσο κάνει τώρα.

Γιώργος Μι

Jorge είπες την καλύτερη ιδέα!!!
Πραγματικά αυτό θα έδινε λύση για όλα τα μοντέλα μια και καλή !!!

Γεώργιος

Μήπως γνωρίζει κάποιος ποτέ ξεκινά η αναβάθμιση του huawei p9 lite σε nougat

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 9 Pro: Διέρρευσαν πραγματικές hands-on εικόνες

Η Google περιμένουμε να κυκλοφορήσει το λιγότερο τρία smartphone τον ερχόμενο Οκτώβριο,  τα Pixel 9, Pixel 9 Pro και Pixel 9 Pro XL.

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το σε νέα, υψηλότερης ποιότητας renders

Aπό ότι φαίνεται, κάθε μέρα θα έχουμε και ένα leak για το Google Pixel 8a μέχρι την αναμενόμενη επίσημη αποκάλυψη στις 14 Μαΐου.

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel Fold 2: Η Google θα το μετονομάσει σε Pixel 9 Pro Fold

Η Google, μετά το περυσινό Pixel Fold, περιμένουμε να φέρει το Pixel Fold 2, αλλά ένα νέο δημοσίευμα υποστηρίζει ότι δεν θα ονομάζεται έτσι.

Software Android Android Malware featured

Τρεις εφαρμογές Android που πρέπει να διαγράψετε – Μπορούν να αδειάσουν τους τραπεζικούς σας λογαριασμούς

Για την ύπαρξη τριών κακόβουλων εφαρμογών Android που πρέπει να διαγράψουν όλοι οι χρήστες άμεσα από τις συσκευές τους προειδοποιεί η ESET.