Google: Ψάχνει ποιοι πηγαίνουν κόντρα στις πολιτικές του Android

, Google: Ψάχνει ποιοι πηγαίνουν κόντρα στις πολιτικές του Android

Η Google θέλει να μάθει ποιοι είναι εκείνοι οι κατασκευαστές που δεν ακολουθούν τις πολιτικές χρήσης του Android. Είναι αλήθεια ότι αρκετοί κατασκευαστές smartphones με το λειτουργικό της επιβάλλουν άλλες ρυθμίσεις από τις ενδεδειγμένες για την λειτουργία των εφαρμογών.

Το όλο ζήτημα προκύπτει από τις εφαρμογές εκείνες που τρέχουν στο παρασκήνιο, όπως είναι οι εφαρμογές παρακολούθησης υγείας, αλλά καταναλώνουν μπαταρία και πολλές φορές, δεδομένα. Έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο να μην είναι εφικτό να τρέξουν κάποιες εφαρμογές σε ορισμένα smartphones, ενώ σε κάποια άλλα να μην υπάρχει πρόβλημα.

Η Google θέλει να γνωρίζει ποιοι είναι εκείνοι οι κατασκευαστές που εφαρμόζουν αυστηρές πολιτικές λειτουργίας εφαρμογών στο παρασκήνιο. Οι δημιουργοί των εφαρμογών είχαν εκφράσει τα παράπονά τους εδώ και αρκετό καιρό και τώρα η Google αποφάσισε να ασχοληθεί σοβαρά με το θέμα. Η Google ξεκινά ρωτώντας τους developers για τη γνώμη τους για όλα αυτά, προτού να προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια.

Το εάν θα γίνουν ενέργειες από την πλευρά της Google μένει να φανεί.

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple Google Google AI

iOS 18: Η Apple συζητά με τη Google για να φέρει λειτουργίες του Gemini AI στο iPhone

H Apple βρίσκεται σε συζητήσεις με τη Google για να ενσωματώσει το εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης Gemini στο iPhone ως μέρος του iOS 18.

Internet Google

Google Chrome: Αλλάζει τον τρόπο που σε ειδοποιεί για επικίνδυνες ιστοσελίδες

Η Google ανακοίνωσε μια σημαντική αλλαγή στη λειτουργία Safe Browsing στο Chrome, η οποία θα την κάνει να λειτουργεί σε πραγματικό χρόνο.

Software Android Google Google Pixel

Find My Device της Google: Με Android 15, θα βρίσκεις τo Pixel σου ακόμα και όταν είναι κλειστό

Το δίκτυο Find My Device της Google θα δώσει την ευκαιρία στους χρήστες Android να έχουν ένα δίκτυο παρακολούθησης χαμένων συσκευών.

Business featured Google Google I/O

Google I/O: Ανακοινώθηκε η ημερομηνία – Στις 14 Μαΐου φέτος

Το ετήσιο συνέδριο προγραμματιστών της Google, I/O, είναι μία από τις σημαντικότερες εκδηλώσεις, όχι μόνο για τους προγραμματιστές.