Google και Samsung συνεργάζονται για να διορθώσουν ένα σημαντικό πρόβλημα στα Android

google samsung, Google και Samsung συνεργάζονται για να διορθώσουν ένα σημαντικό πρόβλημα στα Android

Η Google συνεργάζεται με κατασκευαστές συσκευών Android για να διορθώσει ένα σημαντικό πρόβλημα, τον αυθαίρετο τερματισμό εφαρμογών που τρέχουν στο παρασκήνιο.

H Samsung είναι η πρώτη εταιρεία που μπαίνει στο project, με τους κατόχους Galaxy να αναμένεται να ωφεληθούν από αυτή τη συνεργασία όταν κυκλοφορήσει το One UI 6.0 που βασίζεται στο Android 14 αργότερα φέτος.

Με αυτή τη συνεργασία αναμένεται να αντιμετωπιστεί μια από τις μακροχρόνιες ενοχλήσεις με το Android, δηλαδή οι «περιορισμοί στις υπηρεσίες προσκήνιο και την εργασία στο παρασκήνιο» σε όλες τις συσκευές, είπε η Google σε μια ανάρτηση ιστολογίου. Η Google θα διασφαλίσει ότι τα API παρασκηνίου στο Android 14 εφαρμόζονται με συνέπεια σε όλες τις συσκευές.

Τι συμβαίνει στα Android

Οι κατασκευαστές των κορυφαίων τηλεφώνων Android τείνουν να τερματίζουν αυθαίρετα τις εφαρμογές παρασκηνίου για να βελτιστοποιήσουν την απόδοση του συστήματος και να παρατείνουν τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Αυτό συμβαίνει επειδή, ακόμη και όταν μια εφαρμογή δεν χρησιμοποιείται, μπορεί να καταναλώσει πόρους του συστήματος, όπως μνήμη και διάρκεια μπαταρίας, όταν εκτελείται στο παρασκήνιο. Αυτό ενδεχομένως προκαλεί τη μείωση της ταχύτητας της συσκευής και την εξάντληση της μπαταρίας της, με αποτέλεσμα κακή εμπειρία χρήστη.

Ωστόσο, εάν η εφαρμογή εκτελείται στο παρασκήνιο για να παρέχει μια υπηρεσία, όπως ο συγχρονισμός των επαφών σας ή η λήψη νέων μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τότε η παύση της θα σταματήσει και την υπηρεσία.

Η Google λέει ότι «οι συνεργασίες της με κατασκευαστές υλικού και αυτές οι αλλαγές θα διευκολύνουν τους προγραμματιστές να δημιουργήσουν εφαρμογές που λειτουργούν με συνέπεια σε διαφορετικές συσκευές Android».

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 9 Pro: Διέρρευσαν πραγματικές hands-on εικόνες

Η Google περιμένουμε να κυκλοφορήσει το λιγότερο τρία smartphone τον ερχόμενο Οκτώβριο,  τα Pixel 9, Pixel 9 Pro και Pixel 9 Pro XL.

Smartphones Exynos Samsung Snapdragon

Samsung Exynos 2500 3nm: Θα έχει καλύτερη απόδοση από τον Snapdragon 8 Gen 4;

Η Samsung φαίνεται πως έχει κάνει μεγάλα βήματα με τις επιδόσεις των Exynos επεξεργαστών της και φέτος λέγεται πως θα αγγίξει κορυφή.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Z Flip 6: Λίστα benchmark επιβεβαιώνει specs

Μια νέα λίστα benchmark επιβεβαιώνει κάποιες από τις προδιαγραφές που περιμέναμε για το Samsung Galaxy Z Flip 6.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy M15: Αυτή θα είναι η τιμή του στην Ευρώπη

Το Galaxy M15 της Samsung έγινε επίσημο τον περασμένο Μάρτιο, στη συνέχεια έφτασε στην Ινδία και τώρα ετοιμάζεται για την Ευρώπη.