Google: Επιμένει ότι το Android είναι ασφαλές με 200 εκατ. scans ημερησίως

Πολλές φορές ακούγεται ότι το Android δεν είναι αρκετά ασφαλές και για παράδειγμα άλλα λειτουργικά συστήματα όπως το iOS είναι καλύτερα προστατευμένα. Η Google με το report που έδωσε στη δημοσιότητα για το Android Security State of the Union για το 2014 δείχνει ότι έχει κάνει πολύ σημαντική πρόοδο.

Σύμφωνα λοιπόν με τα στατιστικά στοιχεία της αναφοράς αυτής, η Google φαίνεται ότι δουλεύει σκληρά για να κρατήσει το Android ασφαλές. Το Google Play κάνει 200 εκατομμύρια security scans κάθε μέρα και περίπου ένα δισεκατομμύριο συσκευές είναι προστατευμένες από το Google Play.

Οι χρήστες κάποιες φορές μπορεί να έχουν αμφιβολίες για την ποιότητα των εφαρμογών που κατεβάζουν και εγκαθιστούν στο κινητό τους, αλλά σύμφωνα με την Google αυτός δεν είναι λόγος ανησυχίας, καθώς λιγότερο από το 1% των Android συσκευών έχουν εγκαταστήσει μια πιθανώς επιβλαβή εφαρμογή (Potentially Harmful App). Επιπλέον για τις εφαρμογές που έχουν κατεβεί αποκλειστικά από το Google Play Store, το ποσοστό αυτό φτάνει στο 0.15%. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι αυτοί οι αριθμοί γίνονται ολοένα και πιο μικροί αφού μέσα στο 2014 σημείωσαν πτώση 50%.

Επιπλέον, το SafetyNet ελέγχει 400 εκατομμύρια συνδέσεις SSL για τυχόν θέματα ασφαλείας που μπορεί να έχουν προκύψει δίνοντας πληροφορίες στην Google. Τον περασμένο χρόνο 25.000 εφαρμογές στο Google Play Store αναβαθμίστηκαν όταν οι developers έλαβαν ειδοποίηση για τυχόν θέματα ασφαλείας. Το Android αλλά και οι Android Partners ανταποκρίθηκαν σε συνολικά 79 θέματα ασφαλείας πέρσι.

Η Google δεσμεύεται να συνεχίσει να εργάζεται ώστε να κάνει το Google Play ακόμη πιο ασφαλές στο μέλλον καθώς δεν θα σταματήσει να ελέγχει όλες τις εφαρμογές του για κάθε είδους παραβίαση. Για εφαρμογές έξω από το Google Play σκοπεύει να πάρει επιπλέον μέτρα για τις high-risk συσκευές και περιοχές.

android ασφάλεια, Google: Επιμένει ότι το Android είναι ασφαλές με 200 εκατ. scans ημερησίως

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel 9: Κυκλοφόρησαν αποκαλυπτικά render – Θα έρθει και μοντέλο Pixel 9 Pro XL

Η Google προσθέτει ένα νέο premium μοντέλο Pixel 9 στη σειρά και θα παρουσιαστούν συνολικά τρεις συσκευές το ερχόμενο φθινόπωρο.

Software featured Google Google AI

Google Maps: Θα οργανώνουν τα ταξίδια σου ευκολότερα χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη

Πολλές αλλαγές στην πλατφόρμα Google Maps ανακοίνωσε πως κάνει η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης μιας ενημέρωσης με τεχνητή νοημοσύνη.

Software Android WhatsApp

WhatsApp: Θα μπορείτε να στέλνετε αυτόματα πολυμέσα HD

Το WhatsApp παρουσίασε μια λειτουργία τον Αύγουστο που σας επιτρέπει να στέλνετε φωτογραφίες σε υψηλότερη ποιότητα.

Software Android iOS

Epic Games Store: Έρχεται σε iOS και Android αργότερα φέτος

Η Epic Games επιβεβαίωσε ότι το Games Store της θα κυκλοφορήσει τόσο σε iOS όσο και σε Android αργότερα φέτος.