Google search symptoms: Για αυτο-διάγνωση μέσω google search

Οι περισσότεροι από εμάς έστω και μια φορά έχουμε προτιμήσει αντί να πάμε στον γιατρό, να απευθυνθούμε στην Google και να πληκτρολογήσουμε το πρόβλημα υγείας που έχουμε και μέσω των αποτελεσμάτων αναζήτησης, να κάνουμε την αυτο-διάγνωση.

Μέσα στις επόμενες μέρες η Google θα φέρει ένα νέο feature, το οποίο ονομάζει symptom search και έχει σχεδιαστεί για να δίνει καλύτερα αποτελέσματα στο Google app για iOS και Android. Όταν κάνεις μια αναζήτηση π.χ. “παιδί με πόνο στο γόνατο” τότε θα σου βγάλει μια λίστα με πιθανές παθήσεις.

Πληκτρολογώντας συμπτώματα όπως “πονοκέφαλος”, στα αποτελέσματα θα βγάλει μια γενική περιγραφή για το πρόβλημα, επιλογές αυτο-θεραπείας και προτάσεις σχετικά με το εάν θα πρέπει να δείτε έναν γιατρό ή όχι. Κάποια αποτελέσματα αναζήτησης θα εμφανίζονται ως κάρτες όπου μπορείς να δεις περισσότερες πληροφορίες.

Η Google αναφέρει ότι περίπου το 1% των αναζητήσεων αφορούν συμπτώματα ασθενειών, και γι αυτό θέλει να γίνει πιο αποτελεσματική δίνοντας πιο χρήσιμα αποτελέσματα. Δημιούργησε τη λίστα συμπτωμάτων, χρησιμοποιώντας τα δικά της web results και στη συνέχεια έγινε η σύγκριση με ιατρικές πληροφορίες από γιατρούς. Επιπλέον, η Google είχε βοήθεια από ειδικούς του Harvard Medical School και της Mayo Clinic.

Μελλοντικά η Google θέλει να λανσάρει το feature και σε άλλες χώρες προσθέτοντας νέες γλώσσες εκτός των Αγγλικών, αλλά και σε desktop browser.

google search symptoms, Google search symptoms: Για αυτο-διάγνωση μέσω google search

google search symptoms, Google search symptoms: Για αυτο-διάγνωση μέσω google search

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

6 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
VasiliS7Edge

Αυτο το κομμάτι θέλει όντως βελτίωση καθώς οτι και να ψάξεις σε θέματα υγείας καταλήγεις οτι εχεις 6 μήνες ζωής!

Agnostos13

Οπως λενε και οι γιατροι το χειροτερο που μπορεις να κανεις ειναι να ψαξεις στο internet για το προβλημα σου…
Γραφεις οτι φτερνιστηκες και σου εμφανιζει 1002 θανατηφορες ασθενειες!

ΑΝΔΡΕΑΣ

Παθολόγος mentioum!! Αν είχε χιούμορ η google θα έβγαζε αποτελέσματα-γιατροσοφια του στύλ: Χτύπησες πόδι , Δέσε ένα κρεμμύδι με πετσέτα για 2 ημέρες. Τσούζει το τσου…νι σου? Βούτα τον σε ζεστό χαμομήλι!!
Υ.Γ Apple RULES!!! Να βλέπω προπαραγγελίες για το διαστημικό IPHONE 7!!!

SEO In Greece

Το patient empowerment είναι ευκαιρία για τις φαρμακευτικές εταιρίες να αναπτύξουν περιεχόμενο το οποίο να απαντά στις αναζητήσεις τους για θέματα υγείας με αξιόπιστο τρόπο.

giannis13

ενω αν πας σε γιατρο βλεπεις αποτελεσματα ..

ανεβηκε η κρεατινινη ; κανε αιμοκαθαρση
επεσε το σακχαρο ; εχεις διαβητη
βρηκαν κατι στον πνευμονα ; καρκινος και χημειοθεραπειες

ρε αι σιχτιρ με τους γιατρους που τελειωνουν τα πανεπιστημια με 5.5 και 6 και το παιζουν ειδημονες μετα … για να μην αναφερθω σε γιατρους που τελειωνουν στη βουλγαρια σε 2 χρονια ..μακρια

Ανακιν

Πάντως δεν είναι και όλα ψεύτικα μερικά site ειδικά σου λένε σωστά πράγματα μπράβο στην Google πολύ χρήσιμο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Ολοκληρωτική αποκάλυψη σε hands-on βίντεο

Το Google Pixel 8a συνεχίζει να διαρρέει σαν τρελό και σήμερα έχουμε νέο leak από κατάστημα πώλησης κινητών τηλεφώνων στην Καζαμπλάνκα.

Software Android Google

Gemini για Android: Θα σας επιτρέπει να ανεβάσετε αρχεία PDF

Η εφαρμογή Gemini στο Android λαμβάνει συνεχώς βελτιώσεις από όταν κυκλοφόρησε στις αρχές του έτους, αποκτώντας νέες δυνατότητες.

Software Android featured Google

Android 15 Beta 1.1: Διορθώνει προβλήματα με τις ανέπαφες πληρωμές NFC και Google Wallet

Η Google κυκλοφόρησε μια μικρή ενημέρωση κώδικα για το τρέχον πρόγραμμα Android 15 Beta, η οποία αντιμετωπίζει ορισμένα ζητήματα.

Smartphones Google Pixel Pixel 7

Google Pixel 7 & Pixel 8: Δεύτερη ενημέρωση Απριλίου επιλύει προβλήματα δικτύου

Μετά την εγκατάσταση της μηνιαίας ενημέρωσης Μαρτίου 2024, χρήστες συσκευών Pixel 7 και Pixel 8 αντιμετώπισαν διάφορα προβλήματα δικτύου.