Η Google ετοιμάζει το “copyless paste” στον Chrome για Android

chrome copyless paste, Η Google ετοιμάζει το “copyless paste” στον Chrome για Android

Τον Μάρτιο είχαν ακουστεί οι πληροφορίες ότι η Google ετοιμάζει ένα νέο feature για το Android, το οποίο θα επέτρεπε στους χρήστες να κάνουν πολύ πιο εύκολο copy paste κάποιο κείμενο. Αυτό θα γινόταν με την πρόβλεψη του πότε θέλει ο χρήστης να κάνει αντιγραφή και επικόλληση. Στη συνέχεια θα δινόταν η επιλογή για επικόλληση.

Δεδομένου ότι η συγκεκριμένη λειτουργία δεν είναι καθόλου εύκολη στο κινητό, ένα τέτοιο χαρακτηριστικό θα θεωρούνταν ιδιαίτερα χρήσιμο.

Τελικά οι πληροφορίες ήταν σωστές και όπως μεταδίδει σήμερα το VentureBeat, η Google κάνει ήδη τις δοκιμές στο Chrome για Android. Το χαρακτηριστικό ονομάζεται “Copyless Paste” και για παράδειγμα αν επισκεφτείς τη σελίδα ενός εστιατορίου και στη συνέχεια πας στην εφαρμογή των χαρτών, τότε στο πληκτρολόγιο εμφανίζεται το όνομα το εστιατορίου ως επιλογή για να το βάλεις στην search bar.

Το feature φαίνεται πως δεν λειτουργεί σε incognito tabs, κάτι το οποίο μοιάζει λογικό. Επίσης, δεν είναι συμβατό με low end συσκευές, χωρίς να αναφέρεται ο λόγος. Ίσως αυτό να αλλάξει όταν γίνει η τελική κυκλοφορία του (η οποία προς το παρόν δεν είναι σαφές πότε θα γίνει).

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Πάνος

Αν έδιναν αβέρτα features σε φθηνά κινητά, ποιος ο λόγος να αγοράσεις ακριβό; Αυτό συν το γεγονός πως θα απαιτεί τη νεότερη έκδοση του λειτουργικού, κάτι το οποίο τα low end εκ των πραγμάτων είναι δύσκολο να έχουν.

TheoAlex

Ποιος ο λόγος να αγοράσεις ακριβό? Οι επιδόσεις, καλύτερος επεξεργαστής, κάμερες, ράμ, αποθηκευτικός χώρος, μπαταρία, από τα λίγα.

giannis

Δηλαδή για μία ακόμη φορά η google θα κατασκοπεύει τις αναζητήσεις μας και θα μας εμφανίζει ανάλογα αποτελέσματα. Απλά το βάφτισαν διαφορετικά αυτήν την φορά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το σε νέα, υψηλότερης ποιότητας renders

Aπό ότι φαίνεται, κάθε μέρα θα έχουμε και ένα leak για το Google Pixel 8a μέχρι την αναμενόμενη επίσημη αποκάλυψη στις 14 Μαΐου.

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel Fold 2: Η Google θα το μετονομάσει σε Pixel 9 Pro Fold

Η Google, μετά το περυσινό Pixel Fold, περιμένουμε να φέρει το Pixel Fold 2, αλλά ένα νέο δημοσίευμα υποστηρίζει ότι δεν θα ονομάζεται έτσι.

Software Android Android Malware featured

Τρεις εφαρμογές Android που πρέπει να διαγράψετε – Μπορούν να αδειάσουν τους τραπεζικούς σας λογαριασμούς

Για την ύπαρξη τριών κακόβουλων εφαρμογών Android που πρέπει να διαγράψουν όλοι οι χρήστες άμεσα από τις συσκευές τους προειδοποιεί η ESET.

Smartphones featured Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το και στα τέσσερα χρώματα που θα κυκλοφορήσει

Για το επερχόμενο Pixel 8a της Google ακούμε και κάτι καινούργιο κάθε μέρα, με τα leaks να το αποκαλύπτουν πλήρως πριν την κυκλοφορία.