Google: Αναμένεται να ενσωματώσει ad blocker στον Chrome

google chrome ad blocker, Google: Αναμένεται να ενσωματώσει ad blocker στον Chrome

O Chrome browser της Google υποστηρίζει extensions και έχουμε δει την δημιουργία διάφορων ad blocking extensions και υπηρεσιών. Ωστόσο, τα extensions αυτά ίσως να μην είναι πλέον απαραίτητα στο μέλλον μιας και η Google φέρεται να ετοιμάζει την ενσωμάτωση ad blocker μέσα στον Chrome.

Οι πληροφορίες έρχονται από δημοσίευμα της Wall Street Journal, η οποία αναφέρει ότι ο ad blocker θα είναι ενεργοποιημένος by default, θα μπλοκάρει και θα φιλτράρει διαφημίσεις που θεωρούνται ότι παρέχουν κακή εμπειρία στους χρήστες.

Ενώ η είδηση μοιάζει αρκετά ευχάριστη για τους χρήστες, να πούμε ότι η Google είναι μέρος του “AdBlock Plus Acceptable Ads program”, που σημαίνει ότι πληρώνει για να μην μπλοκάρονται οι διαφημίσεις της από τον ad blocker.

Όσον αφορά στον ενσωματωμένο ad blocker του Chrome, φημολογείται ότι θα είναι επίσης επιλεκτικός για το ποιες διαφημίσεις θα προβάλλονται και ποιες όχι, και δεν θα τις μπλοκάρει όλες όπως οι υπάρχοντες ad blockers. Αναμένεται να μην επιτρέπει την προβολή διαφημίσεων που δεν είναι αποδεκτές από την ένωση “Coalition for Better Ads”, μέσα σε αυτές είναι pop-ups, video που παίζουν αυτόματα κλπ. Ουσιαστικά η Google θα μπλοκάρει ενοχλητικές και παρεμβατικές διαφημίσεις.

Οι πληροφορίες λένε ότι η ανακοίνωση του νέου feature μπορεί να γίνει κατά τη διάρκεια του Google I/O 2017, που θα πραγματοποιηθεί τον Μάιο.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

13 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
keysmith

ναι καλά.. θέλει ο λύκος να μην τρώει πρόβατα, έτσι θέλει η google να μπλοκάρει τις adds που (και) από αυτές ζει.

Δεν θέλει add blocker να βάλει. Θέλει (με το έτσι θέλω) να ελέγχει αυτή τις διαφημίσεις που προβάλλονται (βλέπουμε τις καλές ημέτερες δηλαδή).

Αυτό κάπως λέγεται από “ντα” αρχίζει σε “λύκοι” τελειώνει (όπου υ,οι=ι)

Συνεχίζουμε κανονικά με addblock άλλων κατασκευαστών αλλά ότι και να κάνουμε εμείς με την κίνηση αυτή θα πετύχει αυτό που θέλει η google. Για όσους δεν ξέρουν και δεν ασχολούνται θα είναι ένα “καλό” πράγμα (πιο ελαφρύ ιντερνετ) με “catch” το ότι οι επιτρεπόμενες διαφημίσεις θα είναι οι “εγκρινόμενες” (ημέτερες).

Είμαι περίεργος να δω οι άλλοι πως θα αντιδράσουν FF, Opera, Edge κτλ..

Σίμος

Κάτι μας είπαν τώρα τις διαφημίσεις της Google μπορεί να τις κλείσει εκεί είναι το πρόβλημα, Αν και νομίζω ότι το κάνει αυτό γιατί υπάρχουν πολύ καλύτερα προγράμματα που κόβουν διαφημίσεις και popup και για να μπορεί να το ελέγχει καλύτερα τι βλέπει ο χρήστης βγάζουν και δικό τους.

chris07

Θα ήταν καλή ιδέα να ενσωματώσει και κανένα antivirus

Agnostos13

Μα ποιος χρειαζεται ενα adblocker που μπλοκαρει επιλεκτικα τις διαφημισεις (συγκεκριμενα οσες δεν ειναι της google)?
Η βαζεις adblocker ή δεν βαζεις!

Σταύρος Χρι

Οτι πιο αστείο άκουσα σήμερα ! Και καλά η google ενσωματώνει ad blocker για να αποτρέπεις τις διαφημίσεις τις οποίες η ίδια στέλνει ! Χαχαχ το θέατρο του παραλόγου ! Το πιο αστείο είναι ότι μερικοί από εσάς ψαρωνετε και το πιστεύεται κιόλας ! Το Opera έχει ενσωματωμένο ad blocker και ενσωματωμένο VPN πάνω από μισό χρόνο τώρα, Ο Edge είναι μακράν ότι πιο γρήγορο υπάρχει σε Browser (και όποιος δεν τον χρησιμοποιεί πραγματικά χάνει) , ο Firefox είναι μη κερδοσκοπικός με τόσες εθελοντικές δράσεις, και μερικοί χρησιμοποιούν ακόμα το Chrome ο οποίος είναι ο χειρότερος και στο πόσο βαρύς είναι και στην ασφάλεια, αλλά και αποτελεί το όργανο παρακολούθησης της google !

keysmith

δεν βάζει addblocker. Μήπως απλά βάζει λογισμικό που μπλοκάρει των άλλων τις διαφημίσεις? Θες να σε δούνε λοιπόν έλα σε μας γιατί αλλιώς δε θα παίξεις πουθενά σαν να λέει?

Τελικά θα κάνει κάποιο “καλό” σε αυτούς που δεν έχουν addblocker (θα βλέπουν λιγότερο διαφημίσεις) αλλά για τους υπόλοιπους θα συνεχίσουμε με ublock origin (και άλλους) που τα κόβουν όλα.
Ανήθικη η κίνησή του καθόσον μπλοκάρει όσες “κρίνει” ως ενοχλητικές και όχι φαντάζομαι τις καλές ή “ημέτερες”.

Ωστόσο συμφωνώ με την γενικότερη ιδέα ότι το “δωρεάν” ιντερνετ δε μπορεί να ζει χωρίς καθόλου διαφημίσεις και το απόλυτο blocking δεν βοηθάει οπότε πρέπει να βρεθεί μία μέση λύση. Ίσως τελικά αυτό να αντιλαμβάνονται στην Google που θέλει να “σώσει” τελικά τις διαφημίσεις βάζοντας αυτή λόγο θέσης ένα φραγμό στις (όντως) ενοχλητικές και επιτρέποντας άλλες. Θα φανεί αν το κάνει για να πουλάει μόνο η ίδια ή αν το κάνει για να σώσει το “δωρεάν” ιντερνετ (δλδ το από διαφημίσεις τροφοδοτούμενο).

Υ.Γ. εσείς που δε θέλετε καμία διαφήμιση ως άποψη (άλλο που όλοι βολευόμαστε χωρίς αυτές) έχετε να προτείνεται κάποιο σχήμα “δωρεάν” παροχής περιεχομένου στο internet άλλο από αυτό;

Σταύρος Χρι

Αυτο το δωρεάν ιντερνετ το για το οποιο μιλάτε δεν ειναι κάποια παροχή την οποια έχετε την τύχη και απολαμβάνεται δωρεάν, δεν σας την προσφέρει κάποιος… Εσείς εγω και ο κάθε ένας απο εμάς δημιουργούμε μια κοινότητας (έναν χώρο) τον οποιο ονομάζουμε διαδίκτυο… Εμείς οι ίδιοι ήμαστε αυτο που λέτε ιντερνετ…. Ειναι σαν να λέτε οτι για να μένετε σε αυτόν τον πλανήτη και να κυκλοφορείται πανω σε αυτόν θα πρέπει να πληρώνεται, ή το οτι έχετε προσβαση στην κοινωνία και μιλατε με ανθρωπους γυρο σας θα πρέπει να το χρώστατε σε καποιον οποιοδήποτε site εχει το δικαιομα και αν θέλετε την ανάγκη να προβάλει διαφημίσεις ώστε να μπορει να βγάλει τα έξοδα του όπως εγω εχω το δικαίωμα να μην κοιτάω ή να τις κοιτάω ανάλογα το χαρακτήρα μου και τα ενδιαφέροντα μου…. Αυτο ειναι το σωστό και το λογικό. Το παράλογο ειναι να σε κοροϊδεύει μπρος την μούρη σου οτι σου παρέχει προστασία απο τις διαφημίσεις μια εταιρία η οποια η δουλεια της ειναι ακριβώς να σου προβάλει διαφημίσεις και να παρακολουθει τις καθημερινές σου βόλτες στο διαδίκτυο ώστε να σε γνωρίζει καλα καθώς ετσι να ξερει τι ειναι αυτο που θέλεις και πως να στο δώσει ώστε… Συνέχεια »

james

Διάβασε κανένας το άρθρο;

Techskepticon

Ξέρει κανείς να μας πει τι είναι αυτό https://www.google.com/settings/ads/plugin

ΝΙΚΟΣ

@james πότε το διάβασαν για να το διαβάσουν τώρα? :))

Giannisanag

Σταύρος Χρι
Κανεις λαθος φιλε μου. Ακομα και αυτό το techblog στο οποιοα γραφεις ανηκει σε καποιον και σίγουρα δεν ανηκει σε όλους τους χρηστες του Internet. Ανηκει σε καποιον που πληρώνει domain, server, αφιερωνει χρονο να σου κανει hands on, ταξιδεύει σε εκθεσεις στην άλλη άκρη του κόσμου για να μπεις εσυ απο τον καναπε σου να θαυμασεις τα νεα μοντελα, πληρωνει αρθρογράφους, αγοράζει εξοπλισμο. Χωρις Internet για ολα αυτά θα εδινες ενα 5ευρω υο μηνα για να αγοραζεις περιοδικο. Τωρα δεν δινεις ΤΙΠΟΤΑ. το site βγαζει τα εξοδα του απο τις διαφημίσεις. Αν δεν τις βλεπεις δεν βγαζει τιποτα και τελικα κλεινει.
Τιποτα δεν λειτουργεί χωρις κοστος.

Σταύρος Χρι

@Giannisanag θα σας παρότρυνα να ξαναδιαβάζατε τι έγραψα γιατί γράφετε πραγματα τα οποια λεω και εγω… Αν παλι συνεχίζετε να μην καταλάβαινε, δεν μπορω να κανω κανω κατι.. Ελληνικα έγραψα!

nikosar

Το άλλο με τον Τοτό το ξέρεις …. η εμπλοκή της google μόνο ως παραμονή των δικό της διαφημίσεων από το Adb και μπλοκάρισμα άλλον ( τζαμπέ ως προς την ένωση) το βλέπω …

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Νέο leak φέρνει ανατροπή στην αναμενόμενη τιμή – HD renders αποκαλύπτουν νέο χρώμα θήκη

Μέρα χωρίς leak για το Pixel 8a της Google δεν είναι ολοκληρωμένη γι’ αυτό και σήμερα έχουμε δύο νέες πληροφορίες.

Software Google Google Pixel Pixel

Google Circle to Search: Θα μπορεί να λειτουργεί όταν χρησιμοποιούνται δύο apps ταυτόχρονα σε split-screen

Η Google παρουσίασε το Circle to Search τον Ιανουάριο, με το εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης να κάνει ντεμπούτο με τη σειρά Galaxy S24.

Smartphones Android featured Google

Android 15: Αυτά είναι τα smartphone που θα πάρουν την ενημέρωση

Η Google ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει το Android 15 φέτος και η πολυαναμενόμενη γιγάντια ενημέρωση θα φέρει σημαντικές καινοτομίες.

Software Google Google Play Play store

Google Play Store: Μπορείτε πλέον να κάνετε λήψη δύο εφαρμογών ταυτόχρονα

Το Google Play Store έχει αλλάξει πολύ τα τελευταία δύο χρόνια, με τον κόμβο εφαρμογών να επιτρέπει Συχνές ερωτήσεις από AI.