Google, θέλει να φτιάξει τον αντίπαλο του WhatsApp

Η Google έχει στα σχέδιά της να δημιουργήσει ένα νέο messaging app το οποίο θα έρθει να προστεθεί στα ήδη υπάρχοντα Kik, WhatsApp, Line, WeChat και να τα ανταγωνιστεί. Σύμφωνα με τις πληροφορίες η Google θέλει να το διαχωρίσει από το Hangouts και να μην έχουν καμία σχέση.

Μάλιστα λέγεται ότι σε αντίθεση με ότι κάνει με όλες τις άλλες υπηρεσίες της, στο νέο chat app δεν θα απαιτεί καν Google login. Θα είναι δωρεάν και αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του στην Ινδία και σε αναδυόμενες αγορές μέσα στο 2015. Άλλωστε η Google έχει δείξει ότι θέλει να επενδύσει στις αναδυόμενες αγορές όπως φάνηκε και με το Android One.

Αυτή είναι η απάντηση της στο ότι έχασε την ευκαιρία να αποκτήσει το WhatsApp στις αρχές του έτους το οποίο τελικά πέρασε στα χέρια του Facebook έναντι 19 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

google chat app, Google, θέλει να φτιάξει τον αντίπαλο του WhatsApp

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

11 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Τομ

Δεν χρειαζεται κατι αλλο πραγματικα. Line, Kik, Whatsapp, Viber, Facebook Messenger, Skype και θελουμε κι αλλο; Μπα..

Άγγελος

Το messenger μας άφησε χρόνους.

pazzo

To Hangouts το βρίσκω τέλειο. δεν υστερεί σε κάτι από τα άλλα τα messaging apps και μπορεις να το χρησιμοποιήσεις και από το laptop οπότε δεν βρίσκω τον λόγο να φτιάξει και άλλο παρόμοιο app. μονο να προμοτάρει το hangouts λίγο καλύτερα

γιαννης

Facebook messenger
Οχι facebook,messenger

Parastas

Μη χάσουν οι φαταούλες..

Και αυτό πάει σε όλες τις μεγάλες πολυεθνικές.

Kotsos

Blackberry messenger ειναι κρυπτογραφημένο και δουλεύει σε windows phone android και ios.

Kωνσταντινος

@Parastas Δεν καταλαβαινω γιατι μια οικονομικα υγιης επιχειρηση, χαρακτηριζεται ως φαταουλας, μονο και μονο επειδη αναπτυσεται. Δηλαδη οταν μπαινεις στο google maps σε χαλαει? Γιατι αφου ειχαν βγαλει ηδη δισ, γιατι να εξελιχθουνε? Καταλαβετε οτι οι εταιρειες ηθικες η μη, ειναι ζωντανοι οργανισμοι και εξελισονται διαρκως.Αν σε ενοχλει μην τους δινεις τα λεφτα σου και μην χρησιμοποιεις τα προιοντα τους.

Sot11

Δεν νομίζω να πιάσει αφού όλοι πια έχουν βολευτεί με αλλά apps που κάνουν την ίδια δουλειά!

Tom

Κωνσταντινε εγω προσωπικα δεν καταλαβαινω την σταση της google να φτιαχνει μια εναλλακτικη για τα παντα. Το chatting ειναι προφανως μια κορεσμενη αγορα και επισης η google εχει ηδη προιον εκει το οποιο μαλιστα ενσωματωνεται και στο οικοσυστημα της. Να φτιαξει ενα ακυρο δευτερο messenger τωρα γιατι;

Πλεον ολοι χρησιμοποιουν κυριως whatsapp και viber και καποιοι line και kik. Ολοι fb messenger. Εφοσον υπαρχει οσο βολεμα γιατι να φτιαξει ενα app η φυση του οποιου εξαρταται κυριως απο το ποσοι το χρησιμοποιουν, οι οποιοι ομως ειναι ηδη βολεμενοι με πολλες επιλογες.

Το τελευταιο ερωτημα εχει ως πρωτο παραδειγμα και το google+. Ολοι εχουν g+ αναγκαστικα αλλα κανεις δεν το χρησιμοποιει. Πρεπει ο κοσμος πρωτα να βαρεθει το facebook και μετα να παει εκει αλλα αυτα αν γινει ποτε θα παρει χρονια. Και υπαρχει και twitter.

Kωνσταντινος

Φιλε Τομ αυτα που λες εχουν βαση αλλα ο σκοπος μιας επιχειρησης ειναι η μεγιστοποιηση του κερδους,και αυτο συνεπαγεται πολλες φορες οχι μονο με το να πουλαω εγω αλλα και με το να μην πουλαει ο απεναντι.Και η σαμσυνγκ τωρα βγαζει ας πουμε πλυντηρια!!γιατι δεν ενοχλει κανεναν?Αν ειναι να βολευομασταν με αφτο που εχουμε και μας κανει,ουτε μπ3 θα υπηρχε ,ουτε Cd,και ολοι θα επικοινωνουσαμε στο Mirc.Επισης το facebook τι βγηκε?ειχαμε το myspace.Otan Βγηκε το Google βγηκε για να τα σαρωσει ολα.Ηταν το καλυτερο και το εκανε.Το ιδιο κανει και Η google πλεον.Γιατι ειναι κακο αυτο?και αν δεν της κατσει δεν της εκατσε.

ακης

Έχοντας το hangouts απορώ πως θα τρέξει νέα εφαρμογή με παρόμοια υπηρεσία…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones App Store Apple Meta

H Apple αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads από το App Store της στην Κίνα

Η Apple ανακοίνωσε πως αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads που ανήκουν σε Meta από το App Store της στην Κίνα.

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το σε νέα, υψηλότερης ποιότητας renders

Aπό ότι φαίνεται, κάθε μέρα θα έχουμε και ένα leak για το Google Pixel 8a μέχρι την αναμενόμενη επίσημη αποκάλυψη στις 14 Μαΐου.

Software WhatsApp

WhatsApp: Νέα φίλτρα συνομιλίας σας βοηθούν να βρίσκετε εύκολα το μήνυμα που θέλετε

Το WhatsApp κυκλοφορεί νέα φίλτρα συνομιλίας για να διευκολύνει την εύρεση των μηνυμάτων που αναζητάτε χωρίς να χρειάζεται ατελείωτο scroll.

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel Fold 2: Η Google θα το μετονομάσει σε Pixel 9 Pro Fold

Η Google, μετά το περυσινό Pixel Fold, περιμένουμε να φέρει το Pixel Fold 2, αλλά ένα νέο δημοσίευμα υποστηρίζει ότι δεν θα ονομάζεται έτσι.