Η Google μέχρι τον Απρίλιο θα τερματίσει σταδιακά αρκετές υπηρεσίες και εφαρμογές

Google Allo, Η Google μέχρι τον Απρίλιο θα τερματίσει σταδιακά αρκετές υπηρεσίες και εφαρμογές

Google Allo, Η Google μέχρι τον Απρίλιο θα τερματίσει σταδιακά αρκετές υπηρεσίες και εφαρμογές

Το 2018 ήταν μία ιδιαίτερα δραστήρια χρονιά για τη Google, κυρίως στον τομέα των αποφάσεων, καθώς ανακοίνωσε τη διακοπή αρκετών εφαρμογών και υπηρεσιών της. Ακόμη πιο ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι αποφάσισε να “σκοτώσει” όλα αυτά τα προϊόντα, την Άνοιξη του 2019. Έτσι, μπορούμε να λέμε ότι η Google κάνει “Spring Cleaning”, ή αν το προσαρμόσουμε στα ελληνικά δεδομένα, “γενική καθαριότητα και πέταμα τα άχρηστα”. Πάμε να δούμε όμως, ποιες εφαρμογές, και υπηρεσίες, τερματίζει μέχρι τον Απρίλιο η Google.

Google Allo, Η Google μέχρι τον Απρίλιο θα τερματίσει σταδιακά αρκετές υπηρεσίες και εφαρμογές

Το Google Allo θα είναι η πρώτη απώλεια του Spring Cleaning. Η εφαρμογή τράβηξε τα φώτα της δημοσιότητας τον πρώτο καιρό, όμως δεν απέκτησε πολλούς πιστούς χρήστες. Τα χαρακτηριστικά που είχε το Allo ήταν μπροστά από την εποχή του, και ήταν η γενέτειρα του Google Assistant. Μαζί με το Allo, κυκλοφόρησε και το Google Duo, μια υπηρεσία βιντεοκλήσεων η οποία είναι αναμφισβήτητα ένα από τα καλύτερα προϊόντα της εταιρείας αυτή τη στιγμή. Το Google Allo θα πεθάνει επίσημα στις 12 Μαρτίου.

Google Allo, Η Google μέχρι τον Απρίλιο θα τερματίσει σταδιακά αρκετές υπηρεσίες και εφαρμογές

Το επόμενο προϊόν της Google, το οποίο θα αποχαιρετήσουμε φέτος, είναι το Inbox by Gmail. Αν και η εταιρεία δεν έχει δώσει επίσημη ημερομηνία θανάτου, ξέρουμε ότι θα είναι στα τέλη αυτού του μήνα. Ο email client, μας πρόσφερε έναν διαφορετικό τρόπο να δούμε τα email μας, καθώς μπορούσαμε να τα ταξινομήσουμε βάση ημέρας, ή θέματος. Επίσης, προσέφερε καλύτερα εργαλεία αρχειοθέτησης, υπενθυμίσεις που εμφανίζονται μαζί με τα email μας, και άλλα πολλά. Αρκετά από αυτά τα χαρακτηριστικά έχουν ήδη προστεθεί στο Gmail, και η Google λέει ότι θα εισάγει στην email υπηρεσία της ακόμη περισσότερα εν καιρώ.

Google Allo, Η Google μέχρι τον Απρίλιο θα τερματίσει σταδιακά αρκετές υπηρεσίες και εφαρμογές

Ακολουθεί το goo.gl URL Shortener, το λιγότερο δημοφιλές εργαλείο της Google, από τα τέσσερα της λίστας. To goo.gl είναι μία απλή εναλλακτική του bit.ly εδώ και χρόνια. Ωστόσο, στις 30 Μαρτίου η Google θα τερματίσει οριστικά τη λειτουργία του. Σύμφωνα με την εταιρεία, η απόφαση για το κλείσιμο της υπηρεσίας, ήταν απόρροια των σχεδίων της να εστιάσει στα Firebase Dynamic Links. Αυτό το εργαλείο προσφέρει πολύ περισσότερες επιλογές, και είναι σαφώς πιο ευέλικτο από το goo.gl. Όμως, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα μας λείψει το goo.gl.

Google Allo, Η Google μέχρι τον Απρίλιο θα τερματίσει σταδιακά αρκετές υπηρεσίες και εφαρμογές

Το τελευταίο προϊόν της Google που θα αποχαιρετήσουμε αυτή την άνοιξη είναι το πολυαγαπημένο Google+. Εντάξει τέρμα τα αστεία. Η αποτυχημένη προσπάθεια της εταιρείας να φτιάξει δικό της κοινωνικό δίκτυο, κατάφερε στο πέρασμα του χρόνου να αποκτήσει ένα μικρό, αλλά φανατικό κοινό. Αλλά, αυτοί που το μισούσαν ήταν περισσότεροι, και σε συνδυασμό με κάποια προβλήματα ασφαλείας που δημιούργησε η ενσωμάτωσή του στο YouTube, η Google ξεκίνησε τον τερματισμό της υπηρεσία, και έθεσε ως ημερομηνία θανάτου την 2η Απριλίου.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Bluetooth Google

Google: Το “Find My Device” όταν η συσκευή έχει άδεια μπαταρία θα είναι διαθέσιμο μόνο στα premium Android

Η Google ανακοίνωσε τη λειτουργία “Find My device” που θα παρακολουθεί το τηλέφωνο μέσω της ισχύος των εκατομμυρίων συσκευών με Bluetooth.

Software AI featured Google

Google Photos: Τα εργαλεία επεξεργασίας με τεχνητή νοημοσύνη διαθέσιμα σε όλους τους χρήστες χωρίς συνδρομή

Η Google ανακοίνωσε ότι τα εργαλεία που υποστηρίζονται από AI στο Google Photos θα είναι διαθέσιμα σε οποιονδήποτε χρησιμοποιεί την εφαρμογή.

Gear featured Google

Η Google αποκαλύπτει το Axion – Είναι η πρώτη της CPU βασισμένη σε Arm για κέντρα δεδομένων

Η Google ανακοίνωσε την πρώτη της CPU βασισμένη σε Arm για κέντρα δεδομένων, πιθανότατα ανταποκρινόμενη στα τσιπ Arm της Amazon.

Smartphones Google Google Pixel

Pixel 9: Πρώιμες αναφορές για τη συσκευή εμφανίζονται στο Google app

To Pixel 9 αναμένεται να φτάσει αργότερα φέτος μαζί με το Android 15 και μερικά εντυπωσιακά χαρακτηριστικά software.