Η Google μέχρι τον Απρίλιο θα τερματίσει σταδιακά αρκετές υπηρεσίες και εφαρμογές

Η Google μέχρι τον Απρίλιο θα τερματίσει σταδιακά αρκετές υπηρεσίες και εφαρμογές

Το 2018 ήταν μία ιδιαίτερα δραστήρια χρονιά για τη Google, κυρίως στον τομέα των αποφάσεων, καθώς ανακοίνωσε τη διακοπή αρκετών εφαρμογών και υπηρεσιών της. Ακόμη πιο ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι αποφάσισε να “σκοτώσει” όλα αυτά τα προϊόντα, την Άνοιξη του 2019. Έτσι, μπορούμε να λέμε ότι η Google κάνει “Spring Cleaning”, ή αν το προσαρμόσουμε στα ελληνικά δεδομένα, “γενική καθαριότητα και πέταμα τα άχρηστα”. Πάμε να δούμε όμως, ποιες εφαρμογές, και υπηρεσίες, τερματίζει μέχρι τον Απρίλιο η Google.

Το Google Allo θα είναι η πρώτη απώλεια του Spring Cleaning. Η εφαρμογή τράβηξε τα φώτα της δημοσιότητας τον πρώτο καιρό, όμως δεν απέκτησε πολλούς πιστούς χρήστες. Τα χαρακτηριστικά που είχε το Allo ήταν μπροστά από την εποχή του, και ήταν η γενέτειρα του Google Assistant. Μαζί με το Allo, κυκλοφόρησε και το Google Duo, μια υπηρεσία βιντεοκλήσεων η οποία είναι αναμφισβήτητα ένα από τα καλύτερα προϊόντα της εταιρείας αυτή τη στιγμή. Το Google Allo θα πεθάνει επίσημα στις 12 Μαρτίου.

Το επόμενο προϊόν της Google, το οποίο θα αποχαιρετήσουμε φέτος, είναι το Inbox by Gmail. Αν και η εταιρεία δεν έχει δώσει επίσημη ημερομηνία θανάτου, ξέρουμε ότι θα είναι στα τέλη αυτού του μήνα. Ο email client, μας πρόσφερε έναν διαφορετικό τρόπο να δούμε τα email μας, καθώς μπορούσαμε να τα ταξινομήσουμε βάση ημέρας, ή θέματος. Επίσης, προσέφερε καλύτερα εργαλεία αρχειοθέτησης, υπενθυμίσεις που εμφανίζονται μαζί με τα email μας, και άλλα πολλά. Αρκετά από αυτά τα χαρακτηριστικά έχουν ήδη προστεθεί στο Gmail, και η Google λέει ότι θα εισάγει στην email υπηρεσία της ακόμη περισσότερα εν καιρώ.

Ακολουθεί το goo.gl URL Shortener, το λιγότερο δημοφιλές εργαλείο της Google, από τα τέσσερα της λίστας. To goo.gl είναι μία απλή εναλλακτική του bit.ly εδώ και χρόνια. Ωστόσο, στις 30 Μαρτίου η Google θα τερματίσει οριστικά τη λειτουργία του. Σύμφωνα με την εταιρεία, η απόφαση για το κλείσιμο της υπηρεσίας, ήταν απόρροια των σχεδίων της να εστιάσει στα Firebase Dynamic Links. Αυτό το εργαλείο προσφέρει πολύ περισσότερες επιλογές, και είναι σαφώς πιο ευέλικτο από το goo.gl. Όμως, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα μας λείψει το goo.gl.

Το τελευταίο προϊόν της Google που θα αποχαιρετήσουμε αυτή την άνοιξη είναι το πολυαγαπημένο Google+. Εντάξει τέρμα τα αστεία. Η αποτυχημένη προσπάθεια της εταιρείας να φτιάξει δικό της κοινωνικό δίκτυο, κατάφερε στο πέρασμα του χρόνου να αποκτήσει ένα μικρό, αλλά φανατικό κοινό. Αλλά, αυτοί που το μισούσαν ήταν περισσότεροι, και σε συνδυασμό με κάποια προβλήματα ασφαλείας που δημιούργησε η ενσωμάτωσή του στο YouTube, η Google ξεκίνησε τον τερματισμό της υπηρεσία, και έθεσε ως ημερομηνία θανάτου την 2η Απριλίου.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software

Δημοφιλές λογισμικό: Αποκτήστε Windows 10 Pro με €7.95 και Office 2016 Pro με €20.81

Αποκτήστε λογισμικό σε πολύ χαμηλές τιμές, μέσα από ένα ασφαλές περιβάλλον. Εγκαταστήστε στο νέο σας PC δημοφιλές λογισμικό και να αναβαθμίσετε παλαιότερους υπολογιστές.

Software Microsoft Office Adobe

Προσοχή στα “σπασμένα” Microsoft Office και Adobe Photoshop

Μπορεί να επιλέγουν πολλοί την πειρατική εγκατάσταση εκδόσεων του Microsoft Office και του Adobe Photoshop, αλλά οι κίνδυνοι είναι μεγάλοι.

Software IoT Smart Home

9 Βασικά κενά ασφαλείας εντοπίζονται σε συσκευές Internet of Things

Τα κενά ασφαλείας του Internet of Things εκτιμάται ότι επηρεάζουν 100 εκατομμύρια συσκευές σε όλο τον κόσμο.

Software Xiaomi MIUI Xiaomi Mi 11

Xiaomi Mi 11: Ξεκίνησε να αναβαθμίζεται σε MIUI 12.5

Την πιο πρόσφατη έκδοση του MIUI 12.5 ξεκίνησε να παίρνει λίγο νωρίτερα από το αναμενόμενο σε μορφή update το Xiaomi Mi 11.