Google: Φέρνει Vulkan API για καλύτερο gaming στο Android

Εάν δεν έχετε ακούσει για το νέο στάνταρ που έρχεται στα γραφικά, με την ονομασία Vulkan, είναι καιρός να το προσέξετε καθώς η Google δημιούργησε μια ειδική ομάδα για να το φέρει στο Android. Το Vulkan είναι αρκετά καλύτερο από τα σημερινά APIs, καθώς προσφέρει απευθείας πρόσβαση στην GPU.

Έτσι επιτρέπεται στους developers να κάνουν μικρορρύθμιση στους πόρους που θα απαιτεί ένα παιχνίδι ή μια εφαρμογή, από το υποσύστημα γραφικών, έως και μεμονωμένους πυρήνες και την μνήμη.

Αυτό πιθανότατα θα αλλάξει πολλά στην ανάπτυξη απαιτητικών σε γραφικά εφαρμογών, καθώς θα μπορούν να αξιοποιήσουν καλύτερα το chipset και ταυτόχρονα θα κάνουν καλύτερο και πιο αποδοτικό έλεγχο στην κατανάλωση της μπαταρίας.

Η Valve έχει αρχίσει και αυτή την υποστήριξη για το Vulkan στο Steam OS, σε συνεργασία με μια third-party ομάδα, με την ονομασία LunarG. Η ίδια ομάδα τώρα χωρίζεται από το mobile τμήμα της και θα συνεργαστεί με την Google για τον ίδιο σκοπό.

Με την Google και την Valve να υποστηρίζουν το Vulkan standard, το Vulkan αναμένεται να επεκταθεί πολύ γρήγορα. Αυτή την στιγμή high-end αλλά και μερικά mid-range chipsets διαθέτουν υποστήριξη για το Vulkan, αν και απο την Google αναμένουμε να δούμε τα κατάλληλα APIs να είναι έτοιμα τον επόμενο χρόνο με το Android 7.0.

google vulcan android, Google: Φέρνει Vulkan API για καλύτερο gaming στο Android

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Ολοκληρωτική αποκάλυψη σε hands-on βίντεο

Το Google Pixel 8a συνεχίζει να διαρρέει σαν τρελό και σήμερα έχουμε νέο leak από κατάστημα πώλησης κινητών τηλεφώνων στην Καζαμπλάνκα.

Software Android Google

Gemini για Android: Θα σας επιτρέπει να ανεβάσετε αρχεία PDF

Η εφαρμογή Gemini στο Android λαμβάνει συνεχώς βελτιώσεις από όταν κυκλοφόρησε στις αρχές του έτους, αποκτώντας νέες δυνατότητες.

Software Android featured Google

Android 15 Beta 1.1: Διορθώνει προβλήματα με τις ανέπαφες πληρωμές NFC και Google Wallet

Η Google κυκλοφόρησε μια μικρή ενημέρωση κώδικα για το τρέχον πρόγραμμα Android 15 Beta, η οποία αντιμετωπίζει ορισμένα ζητήματα.

Smartphones Google Pixel Pixel 7

Google Pixel 7 & Pixel 8: Δεύτερη ενημέρωση Απριλίου επιλύει προβλήματα δικτύου

Μετά την εγκατάσταση της μηνιαίας ενημέρωσης Μαρτίου 2024, χρήστες συσκευών Pixel 7 και Pixel 8 αντιμετώπισαν διάφορα προβλήματα δικτύου.