Google: Μειώνει κατά 65% το μέγεθος των app updates

Στο όχι τόσο μακρινό παρελθόν, το μέγεθος των app updates ήταν αρκετά μεγάλο, αφού στην ουσία ξανακατέβαζες ολόκληρη την εφαρμογή. Ωστόσο τα τελευταία χρόνια, εταιρείες σαν την Apple και την Google βρήκαν τρόπους ώστε κατά την διάρκεια του update οι συσκευές μας να κατεβάζουν μόνο ότι χρειάζονται, και όχι ολόκληρη την εφαρμογή. Τώρα, η Google το πάει ένα βήμα παραπέρα, συρρικνώνοντας το app update έως και 65%.

Σε ένα post στο Android Developer Blog, η Google παρουσίασε έναν νέο τρόπο για το packaging των app updates σε μορφή file-by-file patching. Σύμφωνα με την Google, “Το File-by-File είναι βασισμένο στο να εντοπίζει τις αλλαγές στα μη συμπιεσμένα δεδομένα. Για να δημιουργήσουμε το patch, πρώτα κάνουμε αποσυμπίεση παλαιών και καινούργιων αρχείων πριν υπολογίσουμε το δέλτα (ακόμη χρησιμοποιούμε bsdiff εδώ). Ύστερα για να εφαρμόσουμε το patch, αποσυμπιέζουμε το παλιό αρχείο, εφαρμόζουμε το δέλτα στο αποσυμπιεσμένο περιεχόμενο και συμπιέζουμε το νέο αρχείο”.

Ωστόσο, η Google σημειώνει ότι αυτή η μέθοδος μπορεί να είναι πιο αργή, καθώς απαιτεί μεγαλύτερη επεξεργασία. Έχουν υπολογίσει ότι η επανασυμπίεση μπορεί να κάνει 1 δευτερόλεπτο το mb σε μια σύγχρονη συσκευή (μετά το 2015), και περισσότερο σε παλαιότερες. Επιπλέον, υπολόγισαν ότι αν το patch γίνει το μισό σε μέγεθος, τότε θα πάρει διπλάσιο χρόνο για να εφαρμοστεί στις συσκευές.

Για αυτόν τον λόγο, η Google δήλωσε ότι το file-by-file patching θα εφαρμοστεί μόνο στα auto-updates, τα οποία γίνονται στο background σε στιγμές που ο χρήστης δεν χρησιμοποιεί την συσκευή του, συνήθως κατά την βραδινή φόρτιση της συσκευής.

Google app updates shrink 65% file-by-file patching, Google: Μειώνει κατά 65% το μέγεθος των app updates

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
vasilist

Πολύ καλό αυτό αν και έπρεπε να έχει γίνει χρόνια πριν.

NikosAr

Δεν μου αρέσουν οι λύσεις του είδους το κάνω μικρότερο ΑΛΛΑ θα χρειαστεί περισσότερη ισχύ και χρόνο με τον ΝΕΟ τρόπο ;;

forneverarrow

Πάντως παρατήρησα τα τελευταία δυο χρόνια ότι υπάρχουν apps που κατά το update γονατίζουν κάποιες συσκευές. Θυμάμαι στο S5 με το τετραπύρηνο 801, όταν έκανε update το facebook, απλά η συσκευή δεν μπορούσε να χρησιμοποιηθεί μέχρι να τελειώσει (!) και ήθελε και κανένα 6αλεπτο το λιγότερο! Στο Xperia XA που κοστίζει τα μισά λεφτά (αλλά φοράει 8core επεξεργαστή στα 2GHz) το ίδιο update θέλει 30 δευτερόλεπτα και ούτε που το καταλαβαίνω όταν γίνεται, μιας και η συσκευή δεν δυσκολεύεται καθόλου! Αν ισχύει αυτό που λέει η Google, βλέπω την κάθε συσκευή μετά από ένα δυο χρόνια να γίνεται brick…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Google Pixel 9 Pro: Εικόνες το δείχνουν σε τέσσερα χρώματα και από όλες τις γωνίες

Η επόμενη εκδήλωση της Google για την παρουσίαση νέων προϊόντων έχει οριστεί για τις 13 Αυγούστου στη 1 μ.μ. ET.

Gear Google Pixel

Google Pixel Buds Pro 2: Δείτε τα ακουστικά και στα τέσσερα χρώματα

Πληροφορίες για τα Pixel Buds Pro 2 της Google διέρρευσαν τις τελευταίες ώρες, δίνοντάς μας την ευκαιρία να τα απολαύσουμε σε όλα τα χρώματα.

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 9: Όλα τα μοντέλα της σειράς σε νέες εικόνες μαζί με τις προδιαγραφές της οθόνης

Η σειρά Google Pixel 9 αναμένεται να αποτελείται από τρία μοντέλα, το Pixel 9, το Pixel 9 Pro και το Pixel 9 Pro XL.

Internet Chrome Google

Google Chrome: Αλλάζει τα σχέδιά της – Τα cookies δεν καταργούνται τελικά

Η Google φαίνεται πως ακυρώνει τα σχέδια για την κατάργηση των cookies από το Chrome, σηματοδοτώντας μια αξιοσημείωτη αλλαγή.