Google's Project Stream: μια νέα γενιά πλατφόρμας online gaming γεννιέται


Η Google εδώ και λίγους μήνες έχει ανακοινώσει το Project Stream, το οποίο επιτρέπει στους χρήστες του Google Chrome να παίξουν τα αγαπημένα τους βιντεοπαιχνίδια, μέσω streaming, χωρίς καν να τα κατεβάσουν.
Το Project Stream είναι μια νέα υπηρεσία live streaming βιντεοπαιχνιδιών, που δοκιμάζει η Google και μπορεί να δοκιμάσει και ο καθένας με λίγη τύχη. Για να είμαστε σαφείς: αυτή δεν είναι μια υπηρεσία όπου οι άνθρωποι μπορούν να μεταδώσουν βίντεο δικά τους ενώ παίζουν ένα παιχνίδι, όπως κάνει το Twitch, είναι μια υπηρεσία που επιτρέπει στους ανθρώπους να παίζουν παιχνίδια χωρίς να τα κατεβάζουν με streaming μέσω του διαδικτύου.
Αυτού του είδους η τεχνολογία live streaming είναι μία νέα τεχνολογία που έχουν εστιάσει μερικές εταιρείες gaming hardware όπως η Microsoft και η Sony. Εξασφαλίζει στους χρήστες την δυνατότητα να εξοικονομήσουν μεγάλο χώρο αποθήκευσης που πολλά βιντεοπαιχνίδια καταλάμβαναν (μερικές φορές μπορεί να είναι μεγαλύτερα από 100 GB) και επιτρέπει στους παίκτες να παίζουν παιχνίδια για περιορισμένο χρονικό διάστημα μέσω συνδρομής. Όλα αυτά συμβαίνουν μέσω του Διαδικτύου. Δεν αναπαράγονται από κάποιο σκληρό δίσκο και η ποιότητα από ότι έχει φανεί μέχρι στιγμής είναι τουλάχιστον εντυπωσιακή.
Όπως σημειώνει η Google στην ανακοίνωση για το Project Stream, η ρύθμιση του ρυθμού ανανέωσης εικόνας και η καθυστέρηση στα παιχνίδια μπορεί να είναι εξαιρετικά επιζήμια για την εμπειρία του παιχνιδιού. “Κατά τη ροή ενός προγράμματος τηλεόρασης ή μιας ταινίας, οι καταναλωτές αισθάνονται άνετα με λίγα δευτερόλεπτα αναμονής κατά το ξεκίνημα φόρτωσης, αλλά στο streaming παιχνιδιών υψηλής ποιότητας απαιτείται μέγιστη απόκλιση μετρημένη σε χιλιοστά του δευτερολέπτου, χωρίς να υπάρχει γραφική υποβάθμιση”, ανέφερε η υπεύθυνη έργου Catherine Hsiao στην ανακοίνωση.
Τα νέα, μεγάλης παραγωγής παιχνίδια απαιτούν επίσης ιδιαίτερα ακριβό hardware για να παίξουν, αλλά αν οι παίκτες μπορούν να “stream-άρουν” τα παιχνίδια, αυτές οι απαιτήσεις μπορούν να μεταφερθούν στο host stream, έτσι ώστε η εγκατάσταση της Google να χειρίζεται όλη την επεξεργασία.Υπάρχουν υπάρχουσες υπηρεσίες παρόμοιες με αυτές, όπως της εταιρίας που κατασκευάζει τις κάρτες γραφικών, GeForce Now της Nvidia, αλλά είναι προς το παρόν σε beta έκδοση. Μόλις το Project Stream και άλλες υπηρεσίες όπως αυτή ξεκινήσουν την λειτουργία τους, θα είναι ένα τεράστιο νέο για τους απανταχού gamers που δεν έχουν την πολυτέλεια να πληρώσουν τα 1.000 δολάρια ή και περισσότερα για έναν υπολογιστή gaming.
Google's Project Stream, Google's Project Stream: μια νέα γενιά πλατφόρμας online gaming γεννιέται
Πατώντας στην ιδέα της Google, η Verizon, έχει ξεκινήσει τις τελευταίες μέρες, δοκιμές σε μία αντίστοιχη βιβλιοθήκη παιχνιδιών, βασισμένη στο interface του Netflix, όπου οι χρήστες θα μπορούν να επιλέγουν μεταξύ δημοφιλών παιχνιδιών, να τα κάνουν streaming και να παίζουν online, χωρίς κάποιο ιδιαίτερο εξοπλισμό. Περισσότερες πληροφορίες για την προσπάθεια της Verizon θα σας έχουμε σύντομα σε επόμενο άρθρο.
Πηγή

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Impressive

Εύχομαι να φάνε μια γερή σφαλιάρα, αντίστοιχη της Microsoft με το Xbox one. Αρκετά κουσούρια έχουμε φορτωθεί οι gamers την τελευταία δεκαετία….

Aris

2 χρόνια πρέπει να υπάρχει ήδη το Geforce now που παίζει άψογα και στην Ελλάδα με μεγάλη γκάμα παιχνιδιών.
Ωραίο το αρθρακι αλλά προφανώς αντιγραφή από ξένο που αναφέρεται στη CES 2019.
Project stream μόνο στην Αμερική προς το παρόν και με ένα παιχνίδι μόνο που υπάρχει ήδη στο Geforce Now…
Verizon πάλι Αμερική μονο…

Agnostos13

Το μέλλον του gaming…
Ειδικά με τις mobile πλατφόρμες!

Agnostos13

Το μέλλον του gaming…
Ειδικά με τις mobile πλατφόρμες!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Google

Gemini για Android: Θα σας επιτρέπει να ανεβάσετε αρχεία PDF

Η εφαρμογή Gemini στο Android λαμβάνει συνεχώς βελτιώσεις από όταν κυκλοφόρησε στις αρχές του έτους, αποκτώντας νέες δυνατότητες.

Software Android featured Google

Android 15 Beta 1.1: Διορθώνει προβλήματα με τις ανέπαφες πληρωμές NFC και Google Wallet

Η Google κυκλοφόρησε μια μικρή ενημέρωση κώδικα για το τρέχον πρόγραμμα Android 15 Beta, η οποία αντιμετωπίζει ορισμένα ζητήματα.

Smartphones Google Pixel Pixel 7

Google Pixel 7 & Pixel 8: Δεύτερη ενημέρωση Απριλίου επιλύει προβλήματα δικτύου

Μετά την εγκατάσταση της μηνιαίας ενημέρωσης Μαρτίου 2024, χρήστες συσκευών Pixel 7 και Pixel 8 αντιμετώπισαν διάφορα προβλήματα δικτύου.

Smartphones featured Google Pixel

Google Pixel 8a: Διέρρευσε (και) η τιμή – Πόσο ακριβότερο θα είναι από το 7a;

Μια ακόμα είδηση έρχεται από το μέτωπο της Google και αυτή τη φορά αφορά το Pixel 8a και συγκεκριμένα την τιμή του.