H Google διορθώνει πρόβλημα με κρασάρισμα εφαρμογών λόγω WebView

, H Google διορθώνει πρόβλημα με κρασάρισμα εφαρμογών λόγω WebView

To update του WebView του Android είχε ως αιτία την εσφαλμένη λειτουργία πολλών εφαρμογών, με την Google να σπεύδει να το διορθώσει. Το Android System WebView είναι προεγκατεστημένο σε όλες τις Android συσκευές.

Το Android System WebView επιτρέπει σε όλες τις εφαρμογές να ανοίγουν ιστοσελίδες και αναβαθμίζεται μέσω του Google Play Store. Ένα από τα πρόσφατα updates που πήρε είχε αρνητικές συνέπειες για τη λειτουργία πολλών εφαρμογών. Συνήθως, όταν προκύπτουν προβλήματα με τα updates, καλό είναι να γίνεται απεγκατάσταση του update, μέσα από τη Διαχείριση εφαρμογών του Android ή απευθείας από το Google Play Store.

H Google έδωσε τελικά την έκδοση Android System WebView 89.0.4389.105, συνιστώντας στους χρήστες να κατεβάσουν και την τελευταία έκδοση του Google Chrome για να λειτουργούν όλα σωστά. Τα προβλήματα ξεκίνησαν να εμφανίζονται στην αρχή της εβδομάδας και κράτησαν για αρκετές ώρες, γεγονός που έκανε την Google να κινητοποιηθεί προκειμένου να διορθώσει το σφάλμα όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.

Η Samsung, πάντως, μέσω Twitter, συνιστά να γίνει απεγκατάσταση του WebView update ακολουθώντας τη διαδρομή Settings-apps και μετά από το Android System WebView γίνεται επιλογή του Uninstall Updates. Καλό είναι μετά να γίνει και μία επανεκκίνηση του τηλεφώνου.

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 9 Pro: Διέρρευσαν πραγματικές hands-on εικόνες

Η Google περιμένουμε να κυκλοφορήσει το λιγότερο τρία smartphone τον ερχόμενο Οκτώβριο,  τα Pixel 9, Pixel 9 Pro και Pixel 9 Pro XL.

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το σε νέα, υψηλότερης ποιότητας renders

Aπό ότι φαίνεται, κάθε μέρα θα έχουμε και ένα leak για το Google Pixel 8a μέχρι την αναμενόμενη επίσημη αποκάλυψη στις 14 Μαΐου.

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel Fold 2: Η Google θα το μετονομάσει σε Pixel 9 Pro Fold

Η Google, μετά το περυσινό Pixel Fold, περιμένουμε να φέρει το Pixel Fold 2, αλλά ένα νέο δημοσίευμα υποστηρίζει ότι δεν θα ονομάζεται έτσι.

Software Android Android Malware featured

Τρεις εφαρμογές Android που πρέπει να διαγράψετε – Μπορούν να αδειάσουν τους τραπεζικούς σας λογαριασμούς

Για την ύπαρξη τριών κακόβουλων εφαρμογών Android που πρέπει να διαγράψουν όλοι οι χρήστες άμεσα από τις συσκευές τους προειδοποιεί η ESET.