H Google επενδύει $22 εκατομμύρια στο KaiOS φέρνοντας τις εφαρμογές της σε feature phones

KaiOS, H Google επενδύει $22 εκατομμύρια στο KaiOS φέρνοντας τις εφαρμογές της σε feature phones
H KaiOS Technologies, εταιρεία που αναπτύσσει το λειτουργικό σύστημα KaiOS για feature phones, όπως τα δημοφιλή JioPhone και Nokia 8110 4G, ανακοίνωσε ότι έλαβε επένδυση ύψους $22 εκατομμυρίων δολαρίων από την Google.

Παράλληλα, οι δύο εταιρείες λογισμικού ανακοίνωσαν την επερχόμενη συνεργασία τους προκειμένου να κάνουν διαθέσιμες τις εφαρμογές και τις υπηρεσίες της Google, Google Assistant, Google Maps, YouTube και Google Search σε όλους τους KaiOS χρήστες.

H KaiOS Technologies ανακοίνωσε ότι τα Google apps αναπτύσσονται ειδικά για το σύστημα KaiOS, που είναι μία web-based πλατφόρμα που βασίζεται σε γλώσσες ανοιχτού κώδικα, όπως HTML5, JavaScript και CSS. Κάποιες από αυτές τις εφαρμογές μάλιστα είναι ήδη διαθέσιμες για το JioPhone, το δημοφιλέστερο feature phone στην Ινδία, το οποίο υποστηρίζει εδώ και λίγο καιρό την εφαρμογή του Facebook. Επίσης, φημολογείται ότι ετοιμάζεται και έκδοση του WhatsApp για KaiOS.

Νωρίτερα, στα πλαίσια του MWC 2108, η εταιρεία ανακοίνωσε τις συνεργασίες της με τις εταιρείες Unigroup Spreadtrum & RDA, Airfind, Facebook, Google, Twitter, Doro, HMD Global, Micromax, NXP, Qualcomm με σκοπό να φέρει νέες λειτουργίες και αυξημένες δυνατότητες στις απλές συσκευές που βασίζονται στο KaiOS.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel Fold 2: Η Google θα το μετονομάσει σε Pixel 9 Pro Fold

Η Google, μετά το περυσινό Pixel Fold, περιμένουμε να φέρει το Pixel Fold 2, αλλά ένα νέο δημοσίευμα υποστηρίζει ότι δεν θα ονομάζεται έτσι.

Smartphones featured Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το και στα τέσσερα χρώματα που θα κυκλοφορήσει

Για το επερχόμενο Pixel 8a της Google ακούμε και κάτι καινούργιο κάθε μέρα, με τα leaks να το αποκαλύπτουν πλήρως πριν την κυκλοφορία.

Software Google

Google One: Τέλος η υπηρεσία VPN αργότερα φέτος

Η Google κυκλοφόρησε τη δική της υπηρεσία VPN τον Οκτώβριο του 2020, αρχικά συνδυάζοντάς την με premium προγράμματα Google One 2 TB+.

Software Android Bluetooth Google

Google: Το “Find My Device” όταν η συσκευή έχει άδεια μπαταρία θα είναι διαθέσιμο μόνο στα premium Android

Η Google ανακοίνωσε τη λειτουργία “Find My device” που θα παρακολουθεί το τηλέφωνο μέσω της ισχύος των εκατομμυρίων συσκευών με Bluetooth.