H Google ετοιμάζεται να διαθέσει το Chrome OS σε όλες τις συσκευές

Google, H Google ετοιμάζεται να διαθέσει το Chrome OS σε όλες τις συσκευές

Google, H Google ετοιμάζεται να διαθέσει το Chrome OS σε όλες τις συσκευές

Η στρατηγική της Google περιλαμβάνει την επέκταση του Chrome OS και σε άλλους υπολογιστές πέρα από τα ChromeBooks. Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η Google στο πλαίσιο της παρουσίασης του Chrome OS Flex αυτό θα είναι σύντομα εφικτό.

Με την πρωτοβουλία Chrome OS Flex, η Google κάνει συμβατό το λειτουργικό της σύστημα και με hardware πέρα από τα ChromeBooks που έχουν κατασκευαστεί με αποκλειστικό γνώμονα την χρήση του Chrome OS. Έτσι, δεν αποκλείεται να δούμε στο κοντινό μέλλον το Chrome OS να μπορεί να εγκατασταθεί σε ένα Mac ή έναν Windows υπολογιστή.

Google, H Google ετοιμάζεται να διαθέσει το Chrome OS σε όλες τις συσκευές

Εκτός από το προφανές πλεονέκτημα της σταθερής υποστήριξης του hardware από το λογισμικό, ένα άλλο θετικό στοιχείο εδώ είναι ότι θα μπορεί κανείς με άνεση και χωρίς πολύπλοκες ρυθμίσεις να τρέχει Android apps στον υπολογιστή του. Η λογική πίσω από το Chrome OS Flex είναι να μπορεί κανείς να εκμεταλλευτεί Hardware που ήδη κατέχει και θέλει να συνεχίσει να χρησιμοποιεί.

Εννοείται ότι η διάθεση του Chrome OS για άλλες συσκευές πέρα από τα ChromeBooks θα είναι δωρεάν.

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Aλεξ

Εξαιρετικα νέα !

ΚΝ

Σούπερ νέα & με το καλό!
Είναι ένα σταθερό λειτουργικό με ελάχιστες απαιτήσεις.
Για το μέσο χρήστη & επαγγελματία που χρειάζεται χρήση ίντερνετ, βιντεοκλήσεων, απλών & κλασσικών εφαρμογών και office MS είναι υπεραρκετό.
Χρειάζεται ένας καλός ανταγωνιστής, γιατί τα windows με τις συχνές & μεγάλες αναβαθμίσεις έχει δημιουργήσει χωρίς λόγο ένα σωρό προβλήματα. Η apple έχει συγκεκριμένο κοινό από την άλλη μεριά.
Χρειάζεται ένας νέος παίχτης και το λειτουργικό της Google έχει όλα τα φόντα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 9 Pro: Διέρρευσαν πραγματικές hands-on εικόνες

Η Google περιμένουμε να κυκλοφορήσει το λιγότερο τρία smartphone τον ερχόμενο Οκτώβριο,  τα Pixel 9, Pixel 9 Pro και Pixel 9 Pro XL.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Z Flip 6: Λίστα benchmark επιβεβαιώνει specs

Μια νέα λίστα benchmark επιβεβαιώνει κάποιες από τις προδιαγραφές που περιμέναμε για το Samsung Galaxy Z Flip 6.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy M15: Αυτή θα είναι η τιμή του στην Ευρώπη

Το Galaxy M15 της Samsung έγινε επίσημο τον περασμένο Μάρτιο, στη συνέχεια έφτασε στην Ινδία και τώρα ετοιμάζεται για την Ευρώπη.

Smartphones featured Nothing

H Nothing ενσωματώνει το ChatGPT της OpenAI στα τηλέφωνά της με το Nothing OS 2.5.5

Το Nothing Phone (2a) έχει ήδη πάρει το Nothing OS 2.5.5 με βελτιώσεις κάμερας, διορθώσεις σφαλμάτων και το security patch Απριλίου.