H νέα αξιολόγηση Podcast της Apple ενισχύει τεχνητά τη βαθμολογία του App Store

, H νέα αξιολόγηση Podcast της Apple ενισχύει τεχνητά τη βαθμολογία του App Store

Με την κυκλοφορία του iOS 15.1, η Apple προέτρεψε τους πελάτες της εφαρμογής της, Apple Podcasts, να τη βαθμολογήσουν και, όπως αποδεικνύεται, η σύγχυση σχετικά με το τι αξιολογείται έχει οδηγήσει σε μια τεχνητά διογκωμένη βαθμολογία App Store για την εφαρμογή Podcasts.

Πριν από την κυκλοφορία του iOS 15.1 στις 25 Οκτωβρίου, η εφαρμογή Podcasts είχε 1,8 αστέρια και πολλές αρνητικές κριτικές από πελάτες που δεν ήταν ευχαριστημένοι με τη σχεδίαση της εφαρμογής. Τώρα που η Apple ζητά από τους πελάτες να βαθμολογήσουν την εφαρμογή, οι αξιολογήσεις του App Store για την εφαρμογή Podcast έχουν φτάσει στα 4,7 αστέρια, μια τεράστια διαφορά.

Η Apple δεν έκανε σημαντικές αλλαγές στην εφαρμογή Podcasts, ώστε οι πελάτες να είναι ξαφνικά πιο ευχαριστημένοι με τον σχεδιασμό και την απόδοσή της. Αντίθετα, πολλοί άνθρωποι αφήνουν αξιολογήσεις για τα ίδια τα podcast. Όπως σημείωσε ο Κώστας Ελευθερίου και τόνισε σήμερα το The Verge, πολλές από τις κριτικές αφορούν τα podcast που είναι διαθέσιμα μέσω της εφαρμογής Podcasts και όχι για τη λειτουργικότητα της εφαρμογής.

Η κορυφαία κριτική στο App Store‌ αυτή τη στιγμή ξεκινά με το “Best Podcast Ever!”, με τον κριτικό να επαινεί το podcast που άκουγε τη στιγμή που εμφανίστηκε το μήνυμα κριτικής.

, H νέα αξιολόγηση Podcast της Apple ενισχύει τεχνητά τη βαθμολογία του App Store

Οι υπόλοιπες κριτικές είναι ένας συνδυασμός σχολίων ενός αστεριού σχετικά με τη σχεδίαση της εφαρμογής Podcasts και θετικών κριτικών για περιεχόμενο podcast.

, H νέα αξιολόγηση Podcast της Apple ενισχύει τεχνητά τη βαθμολογία του App Store

Με την προτροπή αξιολόγησης, η εφαρμογή Podcasts λαμβάνει χιλιάδες κριτικές την ημέρα και πολλές από αυτές είναι θετικές. Η Apple επιβεβαίωσε στο The Verge ότι χρησιμοποιεί μια νέα προτροπή, την ίδια διαθέσιμη σε όλους τους προγραμματιστές. Ένας εκπρόσωπος είπε:

Με το iOS 15.1 που κυκλοφόρησε τον περασμένο μήνα, τα Apple Podcasts άρχισαν να προτρέπουν τους ακροατές να αφήσουν μια αξιολόγηση και κριτική όπως οι περισσότερες εφαρμογές τρίτων – χρησιμοποιώντας την τυπική προτροπή αξιολόγησης, διαθέσιμη σε όλους τους προγραμματιστές, είπε ένας εκπρόσωπος.

Όπως επισημαίνει το The Verge, η Apple δεν παραβαίνει κανέναν κανόνα χρησιμοποιώντας αυτήν την προτροπή που είναι τυπικό πρόβλημα σε εφαρμογές τρίτων, αλλά είναι παραπλανητικό για τους πελάτες που αναζητούν μια ιδανική εμπειρία podcast. Η εφαρμογή Podcasts είναι η νούμερο ένα εφαρμογή που εμφανίζεται όταν κάνετε αναζήτηση για “podcasts”, παρόλο που οι αμετάβλητες αξιολογήσεις υποδηλώνουν ότι άλλες εφαρμογές podcast προσφέρουν καλύτερη διεπαφή χρήστη.

Εξετάζοντας τις κριτικές εφαρμογών podcast τρίτων, η πλειοψηφία των αξιολογήσεων αφορά τις ίδιες τις εφαρμογές και οι πελάτες δεν φαίνεται να προσφέρουν κατά λάθος κριτικές για περιεχόμενο podcast, όπως συμβαίνει με την εφαρμογή Apple Podcast. Δεν είναι σαφές εάν η Apple σκοπεύει να αφαιρέσει το μπερδεμένο μήνυμα αξιολόγησης εντός εφαρμογής για την εφαρμογή Podcasts, αλλά σίγουρα δεν πρέπει να είναι αξιόπιστες οι κριτικές για την εφαρμογή.

Οι πελάτες είναι όλο και πιο δυσαρεστημένοι με την εφαρμογή Podcast από το iOS 14.5, όταν η Apple παρουσίασε μια αλλαγή σχεδίασης που έφερε μαζί της πολλά σφάλματα που κυμαίνονται από προβλήματα συγχρονισμού έως ένα πρόβλημα που προκαλεί την εκ νέου λήψη τεράστιου αριθμού επεισοδίων podcast ταυτόχρονα. Υπήρξε ένας τεράστιος αριθμός καταγγελιών, στην πραγματικότητα, που οδήγησαν την Apple να κάνει κάποιες αλλαγές στο iOS 14.6, αλλά η εφαρμογή συνέχισε να συγκεντρώνει αρνητικά σχόλια.

Η Μένια Ράπτη σπουδάζει δημοσιογραφία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και ασχολείται με τα social media και τη φωτογραφία.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.