Υπότιτλοι ταινιών ανοίγουν τον δρόμο στους χάκερς…

υπότιτλοι χάκερς, Υπότιτλοι ταινιών ανοίγουν τον δρόμο στους χάκερς…

Οι υπότιτλοι που ανοίγουν διάφορα προγράμματα όπως το Popcorn Time και το VLC, μπορούν να δώσουν τον έλεγχο του PC”σας σε χάκερς, σύμφωνα με την Check Point.

Οι ερευνητές της Check Point ανακάλυψαν έναν νέο τρόπο επίθεσης, ο οποίος εκμεταλλεύεται κενά σε ορισμένα προγράμματα, με αποτέλεσμα να μπορούν να κατέβουν υπότιτλοι, οι οποίοι στην ουσία αποτελούν κακόβουλο λογισμικό, το οποίο μπορεί να δώσει στον χάκερ τη δυνατότητα να πάρει τον έλεγχο του υπολογιστή σας.

Να ξεκαθαριστεί ότι δεν πρόκειται για υπότιτλους που καμιά φορά έρχονται σε .zip και εν τέλει περιέχουν ένα αρχείο .exe που είναι γνωστό ότι δεν θα πρέπει να το τρέξουμε, αλλά για λογισμικό που μιμείται τους υπότιτλους και που το πρόγραμμα αναπαραγωγής δεν αναγνωρίζει ως “ξένο”.

Στους players που εμφανίζουν τα συγκεκριμένα κενά περιλαμβάνονται οι Popcorn Time, strem.io, VLC και Kodi. Για το Popcorn Time μπορείτε να κατεβάσετε το fix εδώ ενώ οι υπόλοιποι players θα περιλάβουν την διόρθωση του κενού ασφαλείας στις αυτόματες ανανεώσεις τους.

Δεδομένου ότι πρόκειται για δημοφιλείς players, η Check Point εκτιμά ότι θα μπορούσαν να επηρεαστούν τουλάχιστον 200 εκατ. χρήστες.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Δημήτρης

Ουσιαστικά αυτοί που ενδιαφέρονται για την ασφάλεια μας, μας λένε:
“Μην κατεβάζεις πειρατικές ταινίες απο τα τορεντάδικα, γιατί θα μπει ο κακός χάκερ και θα σου σβήσει τα δεδομένα… BOO!”

🙂

Apostolos

Το vlc μου εδώ και καιρό δεν κατεβάζει υπότιτλους πια

mourgos1234

Το VLC ηδη εβγαλε σχετικη ενημερωση.

Γιώργος Μι

Ου λα λα !!!

KnightRider

Media Player Classic + manual να βάζεις υπότιτλους και όλα κομπλέ !!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Cars Hackers

Ferrari: Κυβερνοεπίθεση εξέθεσε προσωπικά δεδομένα πελατών

Η Ferrari γνωστοποίησε ότι δέχθηκε επίθεση τύπου ransomware η οποία είχε σαν αποτέλεσμα να αποκαλυφθούν προσωπικά δεδομένα πελατών της.

Smartphones Google Hackers Samsung

Google: Προειδοποιεί την Samsung να διορθώσει τα μόντεμ της

Το Project Zero, η ομάδα της Google που είναι αφιερωμένη στην έρευνα ασφάλειας, εντόπισε προβλήματα στα μόντεμ της Samsung που τροφοδοτούν συσκευές όπως το Pixel 6, το Pixel 7 και ορισμένα μοντέλα των Galaxy S22 και A53.

Internet FBI Hackers

Χάκερς επιτέθηκαν στο δίκτυο υπολογιστών του FBI

To FBI ερευνά μια παραβίαση του δικτύου υπολογιστών της, ένα συμβάν που θεωρείται μεμονωμένο και έχει πλέον αντιμετωπιστεί, ανέφερε η υπηρεσία.

Internet Hackers

Google: Μαζικές επιθέσεις Ρώσων χάκερ στην Ουκρανία

H Google μέσα από έκθεση γνωστοποίησε ότι Ρώσοι χάκερ πραγματοποίησαν συνεχόμενες ψηφιακές επιθέσεις εναντίον ουκρανικών στόχων, παρά το πέρας της μεγάλης έντασης.