Χάκερς απειλούν να σβήσουν δεδομένα από εκατομμύρια Apple accounts;

hackers apple, Χάκερς απειλούν να σβήσουν δεδομένα από εκατομμύρια Apple accounts;

Η Apple φαίνεται πως δεν έχει να αντιμετωπίσει μόνο τα κενά ασφαλείας και τα τρωτά σημεία που έφερε στην επιφάνεια το Wikileaks, αλλά είναι αντιμέτωπη με ένα ακόμη πρόβλημα. Μια ομάδα χάκερς, που αυτοαποκαλείται Turkish Crime Family, ισχυρίζεται πως έχει στα χέρια της κωδικούς login για περισσότερους από 627 εκατ. χρήστες σε iCloud.com, Me.com και Mac.com διευθύνσεις email.

Οι ίδιοι απειλούν να σβήσουν τα δεδομένα από εκατομμύρια Apple accounts, αν η εταιρεία δεν πληρώσει λύτρα 150.000 δολαρίων.

Το Motherboard ισχυρίζεται ότι είδε screenshots από email που φέρεται να έστειλαν χάκερς στα μέλη της ομάδας ασφαλείας της Apple. Οι ίδιοι φέρεται να έχουν ανεβάσει και ένα δικό τους video στο οποίο αποδεικνύουν πως μπορούν να κάνουν login σε Apple accounts.

Ωστόσο, η ομάδα ασφαλείας της Apple φαίνεται πως δεν είναι πρόθυμη να πληρώσει τα λύτρα. Μέλος της ομάδας απευθυνόμενο προς τους χάκερς ζήτησε να κατεβάσουν το video από το YouTube και ότι δεν πρόκειται να ανταμείψουν εγκληματίες που παραβιάζουν τον νόμο: “We firstly kindly request you to remove the video that you have uploaded on your YouTube channel as it’s seeking unwanted attention, second of all we would like you to know that we do not reward cyber criminals for breaking the law”.

Μένει να δούμε αν η Apple μπορεί να αντιμετωπίσει την απειλή (αν ισχύουν τα παραπάνω) ή αν οι χάκερς μπορούν πράγματι να σβήσουν τα δεδομένα από εκατομμύρια λογαριασμούς. Όπως και να έχει, μια αλλαγή στους κωδικούς, θα ήταν καλή ιδέα.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

17 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
NikosAr

Συνήθες άθλημα , όμως το θεωρώ αρκετά δύσκολο να πραγματοποιηθεί σε Apple και iCloud ( όχι ότι δεν έγινε στο παρελθόν )

james

Ασφάλεια της πλάκας

Ηρακλής

Να φτανταστούμε όλοι αυτοί έχουν για password 12345a κ.ο.κ…για να έχεις πρόσβαση σε έναν λογαριασμό θα πρέπει ή να τρέξεις κάτι μέσα απο το email και να ανοίξεις πίσω πόρτα ή να έχεις κωδικό σαν τον προαναφερθείσα. Άς σοβαρευτούνε λίγο και οι χρήστες κάποια φορά και μην περιμένουν απο την κάθε εταιρεία να τους σώζει πάντα. Βάλτε και ειδοποίηση στο κινητό σας.

Chris_BMW

Εσύ james δεν χρειάζεται να σκας! Android τρέχεις….

AristotelisMan

Για να δουμε τώρα ολους αυτους που λένε για ασφάλεια τι θα γίνει…άντε να σοβαρευτουν μερικά “παιδάκια” εδώ μέσα…που μονο να κρίνουν ξέρουν!

Γρηγοριος

Νομίζω ότι η  όταν πας να βάλεις το iCloud ή να μπεις στο iCloud από κάποια συσκευή έχει βάλει επιλογή να ενημερώνεσαι με μνμ στο κινητό σου,εγω το έχω κάνει πάντως και όταν ας πούμε αλλάζω συσκευή  μου έρχεται μνμ στον αριθμό του κινητού μου που έχω βάλει.νομιζω πρώτα εμείς πρέπει να κοιτάμε για την ασφάλεια μας κ μετά οποιοσδήποτε άλλος.και επισης έλεος ποια με αυτά τα email.απλοι πολίτες είμαστε.οχι στρατιωτικες βάσεις σε πόλεμο.εγω προσωπικα στο κινητό μου δεν έχω τπτ που θα μπορούσε να κλαπεί (φωτό,βίντεο) το μόνο που δεν θελω να κλαπεί είναι το κινητό μου (εννοείται) κ οι επαφές που κ αυτές τις έχω σε back up και στον υπολογιστή κ στο tablet.

james

Chris_BMW μην πανικοβάλλεσαι. Ξαναδιάβασε ήρεμα το κείμενο και θα δεις ότι δε λέει πουθενά για κάποιο λειτουργικό.

Chris_BMW

@James
Απο τα συμφραζόμενα , σε συνδιασμο με τους όρους “Apple”,”I cloud ” κ με τα λίγα γράμματα που ξερω πιστεύω οτι αναφέρεται σε iOS -Mac os….
Γιαυτο σου λέω εσυ δεν χρειάζεται να ανησυχείς ..

james

Chris_BMW καλά, ό,τι πεις… Καλό απόγευμα

chris07

Turkish Crime Family ο ερντογαν βλέπει πραξικόπημα και μεσα στην ιδια την apple

ΝΙΚΟΣ

Η Apple, αν ισχύει αυτή η είδηση φυσικά είναι πιο χοντρά εκτεθημένη σε σχέση με το προηγούμενο hacking κάποιων φωτογραφιών starlets του Hollywood.

atix

Η είδηση μπάζει από παντού… Άκου εκεί… Απειλείς την apple και ζητάς μόνο 150 χιλιάρικα… What????

bezilys

Τουρκομογκολοι!

escobar

Ποσο αλεκο ειπες οτι κανει το καινουργιο ικλαν????
Ποσοοο?????
χαχαχαχαχα

Agnostos13

Ψιλικατζιδες… Αν ειχε βαση η απειλη τους θα μιλαγαν για εκατομμυρια…

GS

Ασφάλεια από τα LIDL
χαχαχαχαχαχα

Δημήτρης

Η yahoo διαλύθηκε κυριολεκτικά απο 1δίς λογαριασμών και μερικοί ψιλικατζήδες ζητάνε 150,000 απο την Apple.Καλά, όταν πάρουν αυτά που ζητάνε θα δούμε και την πραγματικότητα της υπόθεσης. Όταν προσέχεις τί ανοίγεις και έχεις σοβαρό κωδικό εισόδου, δεν παθαίνεις τίποτε.
Και yahoo είχα και έχω και gmail και Icloud και τα πάντα. Ποτέ με κανένα πρόβλημα.
Μου θυμίζει την υπόθεση με τις διαρροές των φωτογραφιών του hollywood και τους κωδικούς που βάλανε. Καλά να πάθουν. Άν έχεις κωδικό 12345678 και qwerty τί περιμένεις; Άν ανοίγεις μέσα σπο το email σου trojan και backdoors νομίζεις οτι θα την γλιτώσεις;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.

Software Apple iOS Siri

iOS 18: Έρχονται νέες δυνατότητες στην εφαρμογή Notes – Θα υποστηρίζει εγγραφή ήχου και μαθηματικές σημειώσεις

Η Apple πρόκειται να παρουσιάσει τη νέα έκδοση λογισμικού iOS 18 στις 10 Ιουνίου κατά τη διάρκεια του WWDC 2024 Keynote.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 17 Plus: Φήμες ότι θα έρθει με μικρότερη οθόνη από το iPhone 15 Plus

Αν και η σειρά iPhone 16 απέχει ακόμη μήνες από την κυκλοφορία, εμφανίζονται φήμες σχετικά με τη σειρά iPhone 17 που απέχει δυο γενιές.

Gear Apple

Apple Vision Pro: Μπορεί να εξελιχθεί σε βοηθό υγείας

H Αpple θέλει να φέρει τεχνολογία που θα παρακολουθεί και θα αναλύει βιομετρικά δεδομένα και θα προσφέρει εξατομικευμένη καθοδήγηση.