Haven: Εφαρμογή από τον Snowden για την προστασία του laptop σας

Haven Snowden app, Haven: Εφαρμογή από τον Snowden για την προστασία του laptop σας

Η Haven αποτελεί μια εφαρμογή από τον Edward Snowden, το The Guardian Project, και το Ίδρυμα Ελευθερίας του Τύπου (Freedom of the Press Foundation) που έχει σκοπό να ενημερώνει τον χρήστη σχετικά με αλλαγές στο περιβάλλον του, βασιζόμενο στους αισθητήρες του smartphone.

Η εφαρμογή, κάνοντας χρήση των αισθητήρων του smartphone μπορεί να κατευθύνει συμβατές συσκευές να καταγράψουν απρόσμενους ήχους, να ψάξουν για αλλαγές στον φωτισμό και να ειδοποιήσουν αν μια συσκευή μετακινείται ή κάποιος την χρησιμοποιεί. Επίσης, το smartphone μπορεί να στηριχτεί κάπου όρθιο να ρυθμιστεί έτσι ώστε η κάμερά του να λειτουργεί ως tracker.

Ένα παράδειγμα χρήσης της Haven είναι το εξής: Κλειδώνετε το laptop σας στο χρηματοκιβώτιο ενός ξενοδοχείου και βάζετε από πάνω το smartphone που έχει αποθηκευμένη την εφαρμογή Haven. Αν κάποιος ανοίξει το χρηματοκιβώτιο ενώ λείπετε, το smartphone μπορεί να ανιχνεύσει αλλαγή στον φωτισμό, το μικρόφωνο μπορεί να ακούσει το άνοιγμα του χρηματοκιβωτίου (ή ακόμη και τον εισβολέα να μιλάει) και το επιταχυνσιόμετρο μπορεί να ανιχνεύσει κίνηση, αν ο εισβολέας μεταφέρει το laptop. Τέλος, η κάμερα μπορεί να φωτογραφήσει τον ύποπτο.

Παρόλο που η εφαρμογή Haven δεν θα σταματήσει την επίθεση από το να πραγματοποιηθεί, μπορεί να ρυθμιστεί ώστε να στέλνεις στους κατόχους ειδοποιήσεις και καταγραφές μέσω γραπτών μηνυμάτων ή μέσω του Signal, όταν οι αισθητήρες του ανιχνεύσουν κάτι ασυνήθιστο.

Κάθε δραστηριότητα αποθηκεύεται τοπικά στο κινητό, ώστε ο χρήστης να μπορέσει να δει τι έγινε όσο έλειπε ακόμη κι αν το κινητό δεν έχει SIM, ή σύνδεση στο ίντερνετ.

Εκτός από λόγους κατασκοπείας όμως, το Haven θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί κι αλλιώς. Για παράδειγμα σαν εφαρμογή παρακολούθησης μωρού.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

8 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Γιώργος

Να βάλω δηλαδή το κινητό μου στο χρηματοκιβώτιο, να μου πάρουν το laptop και το κινητό και το χειρότερο να μην ξέρω ποιος τα πήρε, γιατί όλα είναι αποθηκευμένα τοπικά στο κινητό…

Makis

Τον ξέρεις τον Snowden?

Theo

Το λαπτοπ δεν κολλάει πουθενά στον τίτλο. Η εφαρμογή είναι γενικά για παρακολούθηση ενός χώρου. Απίστευτη.

thanoik

Σας εβαλε τα γυαλιά ο Snowden και παω στοιχημα ο trump θα την ριξει την εφαρμογή για αντίποινα

tzonaros

ο σνοουντεν δηλαδη που ειναι κατα υπέρ της ιδιωτικότητας εκανε μια αφαρμογη που παρακολουθει τα παντα γυρω μας. χαχαχα ωραίος ο τυπος

alekos

@tzonaros αυτή την απορία έχω και εγώ!Απορώ γιατί δεν την έχουν και άλλοι(απο εδώ).

Stergios74

Επειδή κάτι χάθηκε στη μετάφραση, παραθέτω από την σελίδα τους: “an open source security system for journalists and human rights defenders.Haven is a “personal security system” that empowers individuals to use a cheap second phone running free, open-source software to monitor their possessions and physical spaces when they are away from them.” Αν είσαι δημοσιογράφος σε ένα περιβάλλον όπου ανησυχείς για τα δεδομένα που έχεις αφήσει στο ξενοδοχείο, τότε μπορείς να μετατρέψεις ένα φθηνό (δεύτερο) κινητό σε “HAVEN security system”

Theo

Ουσιαστικά ο σνοουντεν μας έχει πει ότι μας παρακολουθούν από παντού. Μας δίνει την δυνατότητα να κάνουμε το ίδιο για την προστασία αντικειμένων μας ή ενός χώρου. Οπότε δεν είναι κάτι κακό εκ πρώτης όψεως.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Edward Snowden Star

Η Ρωσία σκέφτεται να επιστρέψει τον Snowden ως δώρο στον Trump;

Ο Edward Snowden έγινε παγκοσμίως γνωστός από τη διαρροή απόρρητων εγγράφων μέσω των οποίων αποκάλυψε την έκταση της παρακολούθησης από την αμερικάνικη NSA. Ο πρόεδρος Obama λίγο πριν το τέλος της θητείας του αρνήθηκε να δώσει Προεδρική χάρη στον Snowden, ο οποίος έχει βρει καταφύγιο στη Ρωσία.

Internet Edward Snowden

Ο Barrack Obama αρνείται να συγχωρέσει τον Edward Snowden

Με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, να βρίσκεται λίγο πριν το τέλος της θητείας του, αρκετοί είναι αυτοί που ζητάνε να δώσει Προεδρική χάρη στον Edward Snowden. Αυτό όμως από ότι φαίνεται δεν θα γίνει, αφού σε μια συνέντευξη του, ο Ομπάμα δήλωσε ότι, «Δεν μπορώ να συγχωρήσω κάποιον ο οποίος δεν έχει πάει […]

Internet Edward Snowden Facebook

Snowden: Ειμάστε εξαρτημένοι στο Facebook για την ενημέρωσή μας

Την περασμένη εβδομάδα, το Facebook δέχτηκε αρκετές κριτικές λόγο ότι δεν έκανε τίποτα για να εμποδίσει την διάδοση ψευδών ειδήσεων, οι οποίες ίσως επηρέασαν το αποτέλεσμα των Αμερικανικών εκλογών. Πάνω σε αυτό κλήθηκε να σχολιάσει ο Edward Snowden.

Software Allo Edward Snowden Google Allo

Google Allo: O Snowden λέει “Μην το χρησιμοποιείτε”

Το Google Allo είναι το νέο έξυπνο messaging app με ενσωματωμένη τεχνητή νοημοσύνη, το οποίο ο τεχνολογικός γίγαντας ανακοίνωσε τον Μάιο και ξεκίνησε να κάνει διαθέσιμο πριν από λίγα 24ωρα. Στόχος της Google είναι να αλλάξει τρόπο με τον οποίο επικοινωνούμε σήμερα.