Galaxy S9 και S9+: Πως θα απαλλαγώ από τη Bixby;

Ποιός ο λόγος να υπάρχει στο Samsung Galaxy S9 και S9+ ειδικό κουμπί για μια λειτουργία που ενδεχομένως να χρησιμοποιήσουν παρά μόνο ελάχιστοι; Με την ιστορία να ξεκινάει από τα περσινές ναυαρχίδες της Samsung, όλο και περισσότεροι χρήστες ήθελαν να απενεργοποιήσουν το κουμπί της ψηφιακής βοηθού Bixby και υπάρχει τρόπος για αυτό.

Ξεκινώντας, μπορούμε να πατήσουμε το κουμπί Bixby στη συσκευή μας και έτσι να εκκινήσουμε την εφαρμογή. Εμφανίζεται στο πάνω μέρος της οθόνης παράθυρο με το λεκτικό “Ανοίξτε το Bixby Home όταν πατάτε το κουμπί της Bixby” καθώς και ένας “διακόπτης” τον οποίο απενεργοποιούμε.

samsung galaxy s9 s9plus bixby απενεργοποίηση, Galaxy S9 και S9+: Πως θα απαλλαγώ από τη Bixby;

Στη συνέχεια, εκτός από την απενεργοποίηση του Bixby button μπορούμε επίσης να απενεργοποιήσουμε τη φωνητική ενεργοποίηση της υπηρεσίας λέγοντας “Hi, Bixby”. Για να το πετύχουμε, αρχικά σύρουμε με το δάχτυλό μας την οθόνη από αριστερά προς δεξιά για να μεταβούμε στη Bixby. Στην οθόνη πάνω δεξιά κάνουμε tap τις τρεις κάθετες τελείες και ψάχνουμε την επιλογή Bixby Voice και την απενεργοποιούμε.

samsung galaxy s9 s9plus bixby απενεργοποίηση, Galaxy S9 και S9+: Πως θα απαλλαγώ από τη Bixby;

Τέλος θα πρέπει να απενεργοποιήσουμε τη Bixby Home Screen στην οποία μεταφερθήκαμε σύροντας την οθόνη για να πάμε στην πρώτη αριστερά. Κάνουμε tap στην οθόνη, σε κάποιο άδειο σημείο, και κρατάμε το δάχτυλο πατημένο μέχρι να εμφανιστούν οι επιλογές για αλλαγή ταπετσαρίας, θέματος και widget στη συσκευή μας, και σύροντας τις οθόνες θα πάμε στην πρώτη αριστερά που είναι της Bixby. Έπειτα πατάμε στο “διακόπτη” πάνω δεξιά και η Bixby Home Screen απενεργοποιείται.

samsung galaxy s9 s9plus bixby απενεργοποίηση, Galaxy S9 και S9+: Πως θα απαλλαγώ από τη Bixby;

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

10 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Σταύρος Χρι

Συγνώμη αλλά κατά την γνώμη μου είναι το πιο άχρηστο και αταίριαστο άρθρο που έχω διαβάσει ποτέ στο συγκεκριμένο Site όσα χρόνια τώρα το επισκέπτομαι…

Tasos Spanos

Μια χαρά είναι το άρθρο
Η σαβούρα που βάζει η Samsung θα έπρεπε να σ ενοχλεί
Πολλοί θα το διαβάσουν και θα απενεργοποιήσουν αυτή την άχρηστη βοηθό που έχει και δικό της κουμπι
Έλεος με την σαβούρα αυτή η εταιρεία

NikosAr

Αποτρεπτικός παράγοντας και για εμένα η αγορά του συγκεκριμένου κινητού ….αλλά τι να κάνουμε πρέπει κάτι να δείξει και η σάμυ μετά το cortana, siri, google now … αλλά και φυσικό πλήκτρο ??

Darth

@Σταύρος Χρι τι το κακο εχει το άρθρο όποιος εχει s8 και πάνω τουλάχιστον 9 στους 10 ψάχνουν πως στο διάολο κλίνει αυτό το πράγμα
στην αρχη κάναμε remap και βάζαμε κάτι ποιο χρήσιμο όπως πχ camera μετα βγήκε Update και επιτελούς μπορείς να το κλήσεις

Παπαροκας tiamat - Enûma Eliš

οτι πιο αχρηστο στην ιστορια η μπιξμπη οταν υπαρχει το ok google! και το κουμπι τη καθιστα αχρηστη επι 1000 ! νομιζω επενδυσε πολλα εκατομμυρια η samsung σε αυτη για τις οικιακες συσκευες της περισσοτερo που θα κυριεψουν καθε νοικοκυριο ισως και για τα αμαξια

xarisgru

Πλεον με την καταργηση του κουμπιου κανεις και πιο αμεσα remap με τα third party apps χωρις να ανοιγει και να κλεινει η bixby! Επιπλεον εμενα μονο χρηστικη μου φανηκε η υπαρξη του κουμπιου, αφου αλλαζω το προφιλ ειδοποιησης του κινητου μου χωρις να ενεργοποιω καν την οθονη (βλ. iPhone)

VasiliS9plus

Υπομονή. Όταν θα μιλάει και θα καταλαβαίνει Ελληνικά η Bixby θα είναι καλύτερη. Ελληνική Εταιρία έχει βάλει το χεράκι της στην Bixby (βλεπε innoetics).

Ευα Χρήστου

Ευχαριστώ πολυ! Στο δικο μου τηλ η Bixby δεν εχει δικο της κουμπι ευτυχως αλλα κ παλι με εκνευριζε. Η πληροφορία πως να απενεργοποιησω την οθονη της μου εφτιαξε το βράδυ (κ το τηλ φυσιολογικο). Σας ευχαριστω πολυ.

Αννετα Βαρβαρεσου

Θελω να απαλαγω απο την bixby. Ειχα sony ixperia sa1 και ημουν μια χαρα.Πηρα samsung A51 και αυτη η αχρηστηbixby δεν εξαφανιζεται.Μεσα σε ολα τα αχρηστα η samsung εχει κσι αυτο.Μετανιωσα.

Αννετα Βαρβαρεσου

Ευτυχως καταφερα να απαλλαγω σπο την ενοχλητικη bixby.!!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Z Fold 6: Η φθηνότερη έκδοση μπορεί να κοστίζει πολύ λιγότερο από όσο περιμέναμε

Εδώ και καιρό ακούγονται φήμες ότι η Samsung σχεδιάζει να κυκλοφορήσει το καλοκαίρι μια φθηνότερη έκδοση του Galaxy Z Fold 6.

Business Apple featured Samsung

Διέρρευσε ο οδικός χάρτης της Apple για τα επόμενα τρία χρόνια – Αναδιπλούμενο iPhone, OLED iPad, φθηνότερο XR headset

Ένας οδικός χάρτης της Apple που περιγράφει ανακοινώσεις μεγάλων προϊόντων και αναβαθμίσεις χαρακτηριστικών έχει παραχθεί από τη Samsung.

Smartphones Galaxy Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Z Flip 6: Φήμες για ακόμα μεγαλύτερη εξωτερική οθόνη και προστασία Gorilla Glass Armor

Μεγαλύτερη εξωτερική οθόνη φημολογείται ότι θα έχει το επερχόμενο Galaxy Z Flip 6 της Samsung που περιμένουμε να έρθει το καλοκαίρι.

Gear Galaxy Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Ring: Τον Αύγουστο και με περιορισμένες λειτουργίες

Το Samsung Galaxy Ring παρουσιάστηκε επίσημα αλλά η εταιρεία δεν το έχει ακόμα κυκλοφορήσει, ούτε έχει ανακοινώσει τις προδιαγραφές.