Η Apple δίνει τη δυνατότητα στους κατόχους Apple ID να “κατεβάσουν” τα δεδομένα τους

apple δυνατότητα κάτοχοι appleid κατέβασμα δεδομένων, Η Apple δίνει τη δυνατότητα στους κατόχους Apple ID να “κατεβάσουν” τα δεδομένα τους

Η Apple από σήμερα δίνει τη δυνατότητα στους κατόχους Apple ID να αποκτήσουν αντίγραφο των δεδομένων τους που είναι συνδεδεμένα με την Apple. Η ιστοσελίδα Data and Privacy επιτρέπει στους χρήστες να “κατεβάσουν” τις πληροφορίες σχετικά με το Apple ID μέχρι τις φωτογραφίες που έχουν αποθηκεύσει στο iCloud.

Η πρώτη εικόνα που βλέπει ο χρήστης είναι η λίστα με τις επιλογές που έχει όπως να “κατεβάσει” αντίγραφο των δεδομένων του, να διορθώσει τις προσωπικές του πληροφορίες σχετικά με το λογαριασμό του, να απενεργοποιήσει προσωρινά ή ακόμα και να διαγράψει τον Apple ID λογαριασμό του.

Το εργαλείο που προσφέρει η Apple στους χρήστες της δίνει τη δυνατότητα να αποκτήσουν ό,τι σχετίζεται τη δραστηριότητά τους μέσω του Apple ID, όπως επαφές, ημερολόγια, σημειώσεις, σελιδοδείκτες, υπενθυμίσεις, φωτογραφίες και αρχεία. Επίσης, η Apple αποθηκεύει ακόμα και στατιστικά χρήσης των υπηρεσιών του Apple Music και Game Center, καθώς και το ιστορικό των αγορών από τα App Store και iTunes Store, αλλά και στοιχείων του AppleCare αναφορικά με την επισκευή συσκευών.

Η πρόσβαση που μπορούν να έχουν οι χρήστες στα δεδομένα τους γίνεται με πολύ απλά βήματα ενώ θα πρέπει να γνωρίζουν πως στην περίπτωση που ζητηθεί να “κατεβάσουν” όλες τις φωτογραφίες από το iCloud θα πρέπει να κάνουν υπομονή γιατί λόγω των gigabyte που θα καταλαμβάνουν αυτά τα αρχεία, ο χρόνος για το “κατέβασμα” θα είναι ανάλογος του μεγέθους των αρχείων.

Σε περίπτωση που ένας χρήστης ζητήσει από την Apple το αντίγραφο με όλα τα δεδομένα του, θα πρέπει να περιμένει ακόμα και μια εβδομάδα για να ετοιμάσει η εταιρεία το αντίστοιχο αρχείο. Όταν αυτό είναι έτοιμο, η Apple ενημερώνει το χρήστη με σχετικό email πως μπορεί να το “κατεβάσει”. Το συγκεκριμένο αρχείο παραμένει διαθέσιμο για δύο εβδομάδες και μετά διαγράφεται αυτόματα από τους servers της Apple.

Το πως μπορούμε να “κατεβάσουμε” τα αρχεία μας είναι μια απλή διαδικασία. Αφού καταχωρήσουμε τα στοιχεία του Apple ID, μεταφερόμαστε σε μια λίστα επιλογών από την οποία επιλέγουμε αυτή που λέει “Get a copy of your data”. Στη συνέχεια μεταφερόμαστε στη σελίδα όπου επιλέγουμε τα δεδομένα που μας ενδιαφέρουν, ενώ με την επιλογή “Select All” επιλέγουμε όλα τα δεδομένα του λογαριασμού μας.

apple δυνατότητα κάτοχοι appleid κατέβασμα δεδομένων, Η Apple δίνει τη δυνατότητα στους κατόχους Apple ID να “κατεβάσουν” τα δεδομένα τους

apple δυνατότητα κάτοχοι appleid κατέβασμα δεδομένων, Η Apple δίνει τη δυνατότητα στους κατόχους Apple ID να “κατεβάσουν” τα δεδομένα τους

Στη συνέχεια μπορούμε να επιλέξουμε το μέγιστο μέγεθος του αρχείου μας, με την Apple να μπορεί να το “σπάσει” σε κομμάτια με μέγιστο συνολικό μέγεθος τα 25GB.

apple δυνατότητα κάτοχοι appleid κατέβασμα δεδομένων, Η Apple δίνει τη δυνατότητα στους κατόχους Apple ID να “κατεβάσουν” τα δεδομένα τους

Στην περίπτωση που ο χρήστης επιλέξει στην αρχική οθόνη να απενεργοποιήσει το λογαριασμό του, η Apple θα σταματήσει να τον τροφοδοτεί με δεδομένα ενώ δε θα μπορεί να πραγματοποίησει οποιαδήποτε αγορά από το iTunes, iBooks και το App Store καθώς και να κάνει χρήση του FaceTime και iMessage.

Έπειτα, η Apple θα προβεί σε επαλήθευση της όλης διαδικασίας για την αποφυγή κακόβουλης χρήσης από τρίτους που ενδεχομένως απέκτησαν πρόσβαση στο λογαριασμό μας παράνομα. Είναι αυτονόητο πως ο χρήστης μπορεί να επαναφέρει το λογαριασμό του σε κανονική λειτουργία οποιαδήποτε στιγμή.

Τέλος υπάρχει η δυνατότητα της μόνιμης διαγραφής του Apple ID του χρήστη κάτι που θα σημαίνει πως θα διαγραφούν και όλα τα δεδομένα που σχετίζονται με το συγκεκριμένο λογαριασμό, μια διαδικασία που δε μπορεί να αναιρεθεί.

Η Apple δίνει πλέον αυτές τις δυνατότητες στους χρήστες της έτσι ώστε να συμβαδίσει με το Γενικό Κανονισμό για την Προστασία Δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση (General Data Protection Regulation), κάτι που είναι υποχρεωτικό από τις εταιρείες μιας και ο κανονισμός αυτός δίνει τη δυνατοτητα στους πολίτες να παρέχουν ή όχι τα δεδομένα τους σε εταιρείες αλλά και να γνωρίζουν το είδος των δεδομένων που οι εταιρείες αυτές καταγράφουν.

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.