Η Apple δίνει τη δυνατότητα στους κατόχους Apple ID να “κατεβάσουν” τα δεδομένα τους

apple δυνατότητα κάτοχοι appleid κατέβασμα δεδομένων, Η Apple δίνει τη δυνατότητα στους κατόχους Apple ID να “κατεβάσουν” τα δεδομένα τους

Η Apple από σήμερα δίνει τη δυνατότητα στους κατόχους Apple ID να αποκτήσουν αντίγραφο των δεδομένων τους που είναι συνδεδεμένα με την Apple. Η ιστοσελίδα Data and Privacy επιτρέπει στους χρήστες να “κατεβάσουν” τις πληροφορίες σχετικά με το Apple ID μέχρι τις φωτογραφίες που έχουν αποθηκεύσει στο iCloud.

Η πρώτη εικόνα που βλέπει ο χρήστης είναι η λίστα με τις επιλογές που έχει όπως να “κατεβάσει” αντίγραφο των δεδομένων του, να διορθώσει τις προσωπικές του πληροφορίες σχετικά με το λογαριασμό του, να απενεργοποιήσει προσωρινά ή ακόμα και να διαγράψει τον Apple ID λογαριασμό του.

Το εργαλείο που προσφέρει η Apple στους χρήστες της δίνει τη δυνατότητα να αποκτήσουν ό,τι σχετίζεται τη δραστηριότητά τους μέσω του Apple ID, όπως επαφές, ημερολόγια, σημειώσεις, σελιδοδείκτες, υπενθυμίσεις, φωτογραφίες και αρχεία. Επίσης, η Apple αποθηκεύει ακόμα και στατιστικά χρήσης των υπηρεσιών του Apple Music και Game Center, καθώς και το ιστορικό των αγορών από τα App Store και iTunes Store, αλλά και στοιχείων του AppleCare αναφορικά με την επισκευή συσκευών.

Η πρόσβαση που μπορούν να έχουν οι χρήστες στα δεδομένα τους γίνεται με πολύ απλά βήματα ενώ θα πρέπει να γνωρίζουν πως στην περίπτωση που ζητηθεί να “κατεβάσουν” όλες τις φωτογραφίες από το iCloud θα πρέπει να κάνουν υπομονή γιατί λόγω των gigabyte που θα καταλαμβάνουν αυτά τα αρχεία, ο χρόνος για το “κατέβασμα” θα είναι ανάλογος του μεγέθους των αρχείων.

Σε περίπτωση που ένας χρήστης ζητήσει από την Apple το αντίγραφο με όλα τα δεδομένα του, θα πρέπει να περιμένει ακόμα και μια εβδομάδα για να ετοιμάσει η εταιρεία το αντίστοιχο αρχείο. Όταν αυτό είναι έτοιμο, η Apple ενημερώνει το χρήστη με σχετικό email πως μπορεί να το “κατεβάσει”. Το συγκεκριμένο αρχείο παραμένει διαθέσιμο για δύο εβδομάδες και μετά διαγράφεται αυτόματα από τους servers της Apple.

Το πως μπορούμε να “κατεβάσουμε” τα αρχεία μας είναι μια απλή διαδικασία. Αφού καταχωρήσουμε τα στοιχεία του Apple ID, μεταφερόμαστε σε μια λίστα επιλογών από την οποία επιλέγουμε αυτή που λέει “Get a copy of your data”. Στη συνέχεια μεταφερόμαστε στη σελίδα όπου επιλέγουμε τα δεδομένα που μας ενδιαφέρουν, ενώ με την επιλογή “Select All” επιλέγουμε όλα τα δεδομένα του λογαριασμού μας.

apple δυνατότητα κάτοχοι appleid κατέβασμα δεδομένων, Η Apple δίνει τη δυνατότητα στους κατόχους Apple ID να “κατεβάσουν” τα δεδομένα τους

apple δυνατότητα κάτοχοι appleid κατέβασμα δεδομένων, Η Apple δίνει τη δυνατότητα στους κατόχους Apple ID να “κατεβάσουν” τα δεδομένα τους

Στη συνέχεια μπορούμε να επιλέξουμε το μέγιστο μέγεθος του αρχείου μας, με την Apple να μπορεί να το “σπάσει” σε κομμάτια με μέγιστο συνολικό μέγεθος τα 25GB.

apple δυνατότητα κάτοχοι appleid κατέβασμα δεδομένων, Η Apple δίνει τη δυνατότητα στους κατόχους Apple ID να “κατεβάσουν” τα δεδομένα τους

Στην περίπτωση που ο χρήστης επιλέξει στην αρχική οθόνη να απενεργοποιήσει το λογαριασμό του, η Apple θα σταματήσει να τον τροφοδοτεί με δεδομένα ενώ δε θα μπορεί να πραγματοποίησει οποιαδήποτε αγορά από το iTunes, iBooks και το App Store καθώς και να κάνει χρήση του FaceTime και iMessage.

Έπειτα, η Apple θα προβεί σε επαλήθευση της όλης διαδικασίας για την αποφυγή κακόβουλης χρήσης από τρίτους που ενδεχομένως απέκτησαν πρόσβαση στο λογαριασμό μας παράνομα. Είναι αυτονόητο πως ο χρήστης μπορεί να επαναφέρει το λογαριασμό του σε κανονική λειτουργία οποιαδήποτε στιγμή.

Τέλος υπάρχει η δυνατότητα της μόνιμης διαγραφής του Apple ID του χρήστη κάτι που θα σημαίνει πως θα διαγραφούν και όλα τα δεδομένα που σχετίζονται με το συγκεκριμένο λογαριασμό, μια διαδικασία που δε μπορεί να αναιρεθεί.

Η Apple δίνει πλέον αυτές τις δυνατότητες στους χρήστες της έτσι ώστε να συμβαδίσει με το Γενικό Κανονισμό για την Προστασία Δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση (General Data Protection Regulation), κάτι που είναι υποχρεωτικό από τις εταιρείες μιας και ο κανονισμός αυτός δίνει τη δυνατοτητα στους πολίτες να παρέχουν ή όχι τα δεδομένα τους σε εταιρείες αλλά και να γνωρίζουν το είδος των δεδομένων που οι εταιρείες αυτές καταγράφουν.

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone iPhone SE

Apple iPhone SE 4: Θα χρησιμοποιεί τη μπαταρία του iPhone 14;

Το Apple iPhone SE 4, που φημολογείται ότι θα κυκλοφορήσει το 2024, μάλλον θα μοιάζει πολύ σχεδιαστικά με το iPhone 14.

Gear Apple Apple Watch featured

Τα Apple Watch ίσως αποκτήσουν εξωτερικό φακό στο μέλλον

Τα Apple Watch διαθέτουν μια λειτουργία φακού που κάνει την οθόνη του ρολογιού εντελώς λευκή, διευκολύνοντας τους χρήστες να δουν στο σκοτάδι.

Smartphones Apple iOS iPhone 13

iOS 17.2: Φέρνει ασύρματη φόρτιση 15W στα iPhone 13 και 14

Η Apple πρόκειται να προσθέσει “υποστήριξη φορτιστή Qi2 για όλα τα μοντέλα iPhone 13 και iPhone 14” με την ενημέρωση iOS 17.2. 

Smartphones Android Smartphones Apple Google

Tα iPhone υιοθετούν το RCS – Τι σημαίνει αυτό για τα Android;

Η αποστολή γραπτών μηνυμάτων από Android σε iOS είναι ένα μελανό κομμάτι της ιστορίας των smartphone εδώ και πολλά χρόνια.