Η Apple δίνει τη δυνατότητα στους κατόχους Apple ID να “κατεβάσουν” τα δεδομένα τους

apple δυνατότητα κάτοχοι appleid κατέβασμα δεδομένων, Η Apple δίνει τη δυνατότητα στους κατόχους Apple ID να “κατεβάσουν” τα δεδομένα τους

Η Apple από σήμερα δίνει τη δυνατότητα στους κατόχους Apple ID να αποκτήσουν αντίγραφο των δεδομένων τους που είναι συνδεδεμένα με την Apple. Η ιστοσελίδα Data and Privacy επιτρέπει στους χρήστες να “κατεβάσουν” τις πληροφορίες σχετικά με το Apple ID μέχρι τις φωτογραφίες που έχουν αποθηκεύσει στο iCloud.

Η πρώτη εικόνα που βλέπει ο χρήστης είναι η λίστα με τις επιλογές που έχει όπως να “κατεβάσει” αντίγραφο των δεδομένων του, να διορθώσει τις προσωπικές του πληροφορίες σχετικά με το λογαριασμό του, να απενεργοποιήσει προσωρινά ή ακόμα και να διαγράψει τον Apple ID λογαριασμό του.

Το εργαλείο που προσφέρει η Apple στους χρήστες της δίνει τη δυνατότητα να αποκτήσουν ό,τι σχετίζεται τη δραστηριότητά τους μέσω του Apple ID, όπως επαφές, ημερολόγια, σημειώσεις, σελιδοδείκτες, υπενθυμίσεις, φωτογραφίες και αρχεία. Επίσης, η Apple αποθηκεύει ακόμα και στατιστικά χρήσης των υπηρεσιών του Apple Music και Game Center, καθώς και το ιστορικό των αγορών από τα App Store και iTunes Store, αλλά και στοιχείων του AppleCare αναφορικά με την επισκευή συσκευών.

Η πρόσβαση που μπορούν να έχουν οι χρήστες στα δεδομένα τους γίνεται με πολύ απλά βήματα ενώ θα πρέπει να γνωρίζουν πως στην περίπτωση που ζητηθεί να “κατεβάσουν” όλες τις φωτογραφίες από το iCloud θα πρέπει να κάνουν υπομονή γιατί λόγω των gigabyte που θα καταλαμβάνουν αυτά τα αρχεία, ο χρόνος για το “κατέβασμα” θα είναι ανάλογος του μεγέθους των αρχείων.

Σε περίπτωση που ένας χρήστης ζητήσει από την Apple το αντίγραφο με όλα τα δεδομένα του, θα πρέπει να περιμένει ακόμα και μια εβδομάδα για να ετοιμάσει η εταιρεία το αντίστοιχο αρχείο. Όταν αυτό είναι έτοιμο, η Apple ενημερώνει το χρήστη με σχετικό email πως μπορεί να το “κατεβάσει”. Το συγκεκριμένο αρχείο παραμένει διαθέσιμο για δύο εβδομάδες και μετά διαγράφεται αυτόματα από τους servers της Apple.

Το πως μπορούμε να “κατεβάσουμε” τα αρχεία μας είναι μια απλή διαδικασία. Αφού καταχωρήσουμε τα στοιχεία του Apple ID, μεταφερόμαστε σε μια λίστα επιλογών από την οποία επιλέγουμε αυτή που λέει “Get a copy of your data”. Στη συνέχεια μεταφερόμαστε στη σελίδα όπου επιλέγουμε τα δεδομένα που μας ενδιαφέρουν, ενώ με την επιλογή “Select All” επιλέγουμε όλα τα δεδομένα του λογαριασμού μας.

apple δυνατότητα κάτοχοι appleid κατέβασμα δεδομένων, Η Apple δίνει τη δυνατότητα στους κατόχους Apple ID να “κατεβάσουν” τα δεδομένα τους

apple δυνατότητα κάτοχοι appleid κατέβασμα δεδομένων, Η Apple δίνει τη δυνατότητα στους κατόχους Apple ID να “κατεβάσουν” τα δεδομένα τους

Στη συνέχεια μπορούμε να επιλέξουμε το μέγιστο μέγεθος του αρχείου μας, με την Apple να μπορεί να το “σπάσει” σε κομμάτια με μέγιστο συνολικό μέγεθος τα 25GB.

apple δυνατότητα κάτοχοι appleid κατέβασμα δεδομένων, Η Apple δίνει τη δυνατότητα στους κατόχους Apple ID να “κατεβάσουν” τα δεδομένα τους

Στην περίπτωση που ο χρήστης επιλέξει στην αρχική οθόνη να απενεργοποιήσει το λογαριασμό του, η Apple θα σταματήσει να τον τροφοδοτεί με δεδομένα ενώ δε θα μπορεί να πραγματοποίησει οποιαδήποτε αγορά από το iTunes, iBooks και το App Store καθώς και να κάνει χρήση του FaceTime και iMessage.

Έπειτα, η Apple θα προβεί σε επαλήθευση της όλης διαδικασίας για την αποφυγή κακόβουλης χρήσης από τρίτους που ενδεχομένως απέκτησαν πρόσβαση στο λογαριασμό μας παράνομα. Είναι αυτονόητο πως ο χρήστης μπορεί να επαναφέρει το λογαριασμό του σε κανονική λειτουργία οποιαδήποτε στιγμή.

Τέλος υπάρχει η δυνατότητα της μόνιμης διαγραφής του Apple ID του χρήστη κάτι που θα σημαίνει πως θα διαγραφούν και όλα τα δεδομένα που σχετίζονται με το συγκεκριμένο λογαριασμό, μια διαδικασία που δε μπορεί να αναιρεθεί.

Η Apple δίνει πλέον αυτές τις δυνατότητες στους χρήστες της έτσι ώστε να συμβαδίσει με το Γενικό Κανονισμό για την Προστασία Δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση (General Data Protection Regulation), κάτι που είναι υποχρεωτικό από τις εταιρείες μιας και ο κανονισμός αυτός δίνει τη δυνατοτητα στους πολίτες να παρέχουν ή όχι τα δεδομένα τους σε εταιρείες αλλά και να γνωρίζουν το είδος των δεδομένων που οι εταιρείες αυτές καταγράφουν.

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Computers Apple iMac

Gurman: Η Apple ακόμα εργάζεται πάνω σε «Pro» iMac με μεγαλύτερη οθόνη

Σύμφωνα με τον Mark Gurman του Bloomberg, η Apple εργάζεται σε έναν iMac με μεγαλύτερη οθόνη και πιο ισχυρό τσιπ που απευθύνεται στην επαγγελματική αγορά.

Gear Apple Apple Watch

Apple Watch Series 8: Μάλλον θα μπορεί να μετράει τη θερμοκρασία

Το επερχόμενο Apple Watch Series 8 θα μπορεί να μετράει τη θερμοκρασία του χρήστη χάρη σε έναν νέο ενσωματωμένο αισθητήρα, σύμφωνα με τον αναλυτή Mark Gurman του Bloomberg.

Gear Apple Apple Watch

Apple Watch Series 7: Τεστάρεται η ανθεκτικότητά του σε διαφήμιση

Με ένα βίντεο με τον τίτλο Hard Knocks η Apple μας επιδεικνύει πόσο ανθεκτικό μπορεί να είναι ένα Watch Series 7.

Computers Apple

Mac Studio: Η Apple αρχίζει να πουλά refurbished μοντέλα

H Apple ξεκίνησε να πουλάει refurbished μοντέλα Mac Studio για πρώτη φορά σε ΗΠΑ, Καναδά και επιλεγμένες ευρωπαϊκές χώρες.