Η ΕΕ θέλει να σταματήσει η μεταφορά δεδομένων του Facebook στις ΗΠΑ

, Η ΕΕ θέλει να σταματήσει η μεταφορά δεδομένων του Facebook στις ΗΠΑ

Μετά την απόφαση τις επιτροπής προστασίας δεδομένων, το Facebook φοβάται ότι θα αναγκαστεί να φύγει από την Ευρωπαϊκή αγορά και να αφήσει χωρίς τις εφαρμογές του πάνω από 410 εκατομμύρια χρήστες.

Όλα ξεκίνησαν από την Ιρλανδία, καθώς η επιτροπή προστασίας δεδομένων εξέδωσε μία νέα διαταγή, με την οποία το Facebook δε θα μπορεί να μεταφέρει δεδομένα των Ευρωπαίων χρηστών του στις Ηνωμένες Πολιτείες, για λόγους προστασίας της ιδιωτικότητας. Στο δικαστήριο που πραγματοποιήθηκε, το Facebook δήλωσε πως δεν είναι σαφές αν θα μπορούσε να συνεχίσει υπό αυτές τις συνθήκες να παρέχει τις υπηρεσίες Facebook και Instagram στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η διαταγή δίνει στο Facebook μόνο 3 βδομάδες για να συμμορφωθεί με τα παραπάνω, όμως παραμένει ανενεργή προς το παρόν καθώς το Facebook απάντησε με μήνυση κατά της επιτροπής προστασίας δεδομένων. Το Facebook υποστηρίζει ότι η απόφαση αυτή βάζει μόνο τη δική της εταιρεία στο στόχο, καθώς άλλες εταιρείες δεν υπόκεινται στην ίδια απαγόρευση. Επίσης, στη μήνυση του Facebook υπογραμμίζεται πως η εν λόγω απόφαση είναι πολύ σημαντική για να παρθεί από ένα μόνο άτομο, τη Helen Dixon, η οποία είναι η επίτροπος της επιτροπής προστασίας δεδομένων.

Εκπρόσωπος του Facebook ξεκαθάρισε πως το Facebook δεν απειλεί να αποσυρθεί από την Ευρώπη, απλώς περιγράφει πως και αυτό, όπως άλλες επιχειρήσεις, οργανισμοί και υπηρεσίες, βασίζονται στη μεταφορά δεδομένων μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Ηνωμένων Πολιτειών για να λειτουργήσουν τις υπηρεσίες τους. Με λίγα λόγια, δεν είναι ότι θέλει να φύγει ή απειλεί πως αν δεν αλλάξει το εν λόγω διάταγμα θα φύγει, αλλά δε θα μπορεί να λειτουργήσει.

Πηγή

Ο Νίκος Ζώης είναι φανατικός gamer με πολυεπίπεδη εμπειρία τόσο στα παλιά arcade όσο και στα σημερινά multi-player online games. Έχει πτυχίο λογιστή και είναι πατέρας ενός παιδιού το οποίο έχει βάλει σκοπό να κάνει gadgetάκια όπως ακριβώς είναι και αυτός!

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
dem

καλα δεν παιζει απο αυτα ζει το fb απο συλλογή και επεξεργασία δεδομένον…..

panagiotis

ΕΕΕΕΤΣΙ ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΕΤΕ, ΜΟΝΟ ΤΟ ΤΙΚ ΤΟΚ ΣΤΕΛΝΕΙ ΔΕΔΟΜΕΝΑ;

Θανάσης

Πολύ καλύτερα θα μαστε χωρίς fb. Να απειλεί κοτζάμ ΕΕ ? Έλεος πια με την εταιρία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Instagram

Instagram: Θα θολώνει τις γυμνές φωτογραφίες που στέλνονται σε ανηλίκους

Το Instagram ετοιμάζεται να λανσάρει μια νέα λειτουργία ασφαλείας που θολώνει τις γυμνές εικόνες στα μηνύματα.

Software Instagram TikTok

TikTok: Ετοιμάζεται να ανταγωνιστεί το Instagram με την εφαρμογή Notes για φωτογραφίες

To ΤikTok ετοιμάζεται να ανταγωνιστεί ευθέως το Instagram με μια νέα εφαρμογή για φωτογραφίες που, όπως διέρρευσε, θα λέγεται Notes.

Internet Facebook Meta

Facebook: Φέρνει πίσω το “Poke” – Κερδίζει έδαφος στους νέους

Το Facebook αποφάσισε να επαναφέρει ένα από τα πιο παλιά χαρακτηριστικά του, το Poke, ελπίζοντας να κερδίσει τις νεότερες γενιές.

Internet AI Facebook Meta

Facebook: Χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να προτείνει Reels

Η τεχνητή νοημοσύνη κατακτά ολοένα και περισσότερους τομείς και πολλοί τεχνολογικοί κολοσσοί επενδύουν δισεκατομμύρια στην ανάπτυξή της.