Η Google βάζει τέλος στο Daydream VR με το Android 11

, Η Google βάζει τέλος στο Daydream VR με το Android 11

Το 2016 η Google είχε παρουσιάσει τη δική της πρόταση στο VR, μέσω της πλατφόρμας Daydream VR. Μαζί, η εταιρεία παρουσίασε και το δικό της headset για την πλατφόρμα, με την ονομασία View. Όμως, πέραν μίας αναβάθμισης του headset το 2017, η πλατφόρμα δεν είχε αναβαθμιστεί, με τη Google να μη δείχνει καν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Όπως ήταν αναμενόμενο λοιπόν και μετά τον τερματισμό υποστήριξης της υπηρεσίας Play Movies & TV, η Google ανακοίνωσε και επίσημα ότι από το Android 11 σταματάει η υποστήριξη της πλατφόρμας. Επίσης, δε θα υπάρχει κανένα update στην πλατφόρμα, με την εταιρεία να υποστηρίζει ότι η πλατφόρμα μπορεί καν να μην παίζει στο Android 11. Κάποιες εφαρμογές άλλων κατασκευαστών μπορεί ακόμα να παίζουν, αν και δεν είναι τίποτα σίγουρο.

Μη ξεχνάμε ότι και η Samsung άφησε εντελώς την πλατφόρμα Gear VR εδώ και ένα χρόνο, από την κυκλοφορία του Galaxy Note 10. Από την άλλη, το AR φαίνεται να κερδίζει ακόμα περισσότερο έδαφος, ειδικά μετά την ενσωμάτωση του αισθητήρα LiDAR στο iPad Pro. Όπως και να έχει, το VR φαίνεται πως πέθανε στις mobile συσκευές, αν και στα PC κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος.

Πηγή

Μεγαλωμένος στην Πάτρα, ο Τάσος Παπανικολάου λατρεύει τα smartphones και οποιοδήποτε gadget μπορεί να κάνει την ζωή του πιο εύκολη και ευχάριστη. Σπουδάζει ηλεκτρολόγος - μηχανικός και συνεργάζεται με εταιρείες Stem στην Ισπανία.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Ολοκληρωτική αποκάλυψη σε hands-on βίντεο

Το Google Pixel 8a συνεχίζει να διαρρέει σαν τρελό και σήμερα έχουμε νέο leak από κατάστημα πώλησης κινητών τηλεφώνων στην Καζαμπλάνκα.

Software Android Google

Gemini για Android: Θα σας επιτρέπει να ανεβάσετε αρχεία PDF

Η εφαρμογή Gemini στο Android λαμβάνει συνεχώς βελτιώσεις από όταν κυκλοφόρησε στις αρχές του έτους, αποκτώντας νέες δυνατότητες.

Software Android featured Google

Android 15 Beta 1.1: Διορθώνει προβλήματα με τις ανέπαφες πληρωμές NFC και Google Wallet

Η Google κυκλοφόρησε μια μικρή ενημέρωση κώδικα για το τρέχον πρόγραμμα Android 15 Beta, η οποία αντιμετωπίζει ορισμένα ζητήματα.

Smartphones Google Pixel Pixel 7

Google Pixel 7 & Pixel 8: Δεύτερη ενημέρωση Απριλίου επιλύει προβλήματα δικτύου

Μετά την εγκατάσταση της μηνιαίας ενημέρωσης Μαρτίου 2024, χρήστες συσκευών Pixel 7 και Pixel 8 αντιμετώπισαν διάφορα προβλήματα δικτύου.