Η Microsoft σκοτώνει το Mixer και συνεργάζεται με το Facebook Gaming

, Η Microsoft σκοτώνει το Mixer και συνεργάζεται με το Facebook Gaming

Παρά τις αποκαλύψεις από το event της Apple, WWDC, η μεγαλύτερη βόμβα σήμερα ήρθε από την ίδια τη Microsoft. Η εταιρεία ανακοίνωσε πως η υπηρεσία streaming Mixer θα τερματιστεί, μία απόφαση που πραγματικά εξέπληξε τους πάντες, ειδικά αφού η εταιρεία έχει ήδη επενδύσει εκατομμύρια για να πάρει στην πλατφόρμα της δημοφιλής streamers όπως ο Ninja και ο Shroud.

Η ανακοίνωση έγινε μέσα από ένα post στο Xbox Wire, όπου ο Phil Spencer γνωστοποίησε πως η εταιρεία πήρε την απόφαση να κλείσει τη δική της streaming υπηρεσία, καθώς ο χρόνος που χρειάζεται για να μεγαλώσει μία livestreaming κοινότητα δε συμβάδιζε με τα πλάνα και τις εμπειρίες που η εταιρεία θέλει να προσφέρει τώρα στους gamers.

Ο Spencer ανέφερε επίσης πως η Microsoft θα επικεντρωθεί στη μετάβαση της κοινότητας του Mixer προς το Facebook Gaming για τις επόμενες εβδομάδες, δηλαδή μέχρι τις 22 Ιουλίου, όπου και θα τερματιστεί εντελώς η υπηρεσία Mixer. Από εκείνη την ημερομηνία και μετά, όλες οι ιστοσελίδες και οι εφαρμογές του Mixer θα ανακατευθύνουν τους παίκτες στο Facebook Gaming.

, Η Microsoft σκοτώνει το Mixer και συνεργάζεται με το Facebook Gaming

Επίσης, όλοι οι streamers που είχαν συμβόλαιο με τη Microsoft είναι πλέον ελεύθεροι να πάνε σε οποιαδήποτε πλατφόρμα επιθυμούν, ενώ όσα μέλη έχουν Ember, συνδρομές καναλιών ή συνδρομή Mixer Pro θα λάβουν κάποιες Xbox Gift Card ως ανταμοιβή. Τέλος, όσοι αποφασίσουν από εδώ και πέρα να ξοδέψουν Embers ή Sparks στους αγαπημένους τους τους streamers, η Microsoft θα διπλασιάσει αυτόματα το ποσό που θα πάρουν οι δημιουργοί.

Πάντως, ο Spencer σημείωσε πως το κλείσιμο του Mixer δε σημαίνει πως οι κόποι και οι επενδύσεις της εταιρείας θα πάνε χαμένοι. Οι επενδύσεις που έγιναν για το χαμηλό latency στο video straming, για την τεχνολογία διανομής των βίντεο, για τη διαδραστικότητα σε πραγματικό χρόνο αλλά και για όλες τις άλλες τεχνολογίες θα αξιοποιηθούν στην υπηρεσία Microsoft Teams, ώστε να βελτιστοποιηθεί ακόμα περισσότερο, ώστε η εταιρεία να μπορεί να ανταπεξέλθει σε οποιοδήποτε σενάριο μετάδοσης εικόνας.

Πηγή

Ο Κώστας Λεοντιάδης ασχολείται με την τεχνολογία εδώ και μια δεκαετία και έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με μεγάλες ιστοσελίδες όπως το Game20.gr και το Autonomous.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Google

Gemini για Android: Θα σας επιτρέπει να ανεβάσετε αρχεία PDF

Η εφαρμογή Gemini στο Android λαμβάνει συνεχώς βελτιώσεις από όταν κυκλοφόρησε στις αρχές του έτους, αποκτώντας νέες δυνατότητες.

Software Meta

Η Meta επεκτείνει το Horizon OS σε τρίτους κατασκευαστές – ASUS και Lenovo οι πρώτες που θα το χρησιμοποιήσουν

Η μητρική εταιρεία του Facebook Meta ανακοίνωσε ότι θα επεκτείνει τη διάθεση του λειτουργικού συστήματος Meta Horizon OS.

Software Apple featured

Apple: Εξαγοράζει γαλλική εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης με εξειδίκευση στην επεξεργασία on device

Η Apple εξαγόρασε την startup τεχνητής νοημοσύνης Datakalab με έδρα το Παρίσι για να της παρέχει εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης on device.

Software Android featured Google

Android 15 Beta 1.1: Διορθώνει προβλήματα με τις ανέπαφες πληρωμές NFC και Google Wallet

Η Google κυκλοφόρησε μια μικρή ενημέρωση κώδικα για το τρέχον πρόγραμμα Android 15 Beta, η οποία αντιμετωπίζει ορισμένα ζητήματα.