Η Siri κάνει έντονη την παρουσία της AI μέσα στα apps του iOS 12

siri έντονη παρουσία ai apps ios 12, Η Siri κάνει έντονη την παρουσία της AI μέσα στα apps του iOS 12

Κατά την παρουσίαση του iOS 12 στο WWDC 2018, η Apple έκανε επίδειξη της βελτιωμένης Siri, η οποία φαίνεται να γίνεται πιο “έξυπνη” μιας και με τη βοήθεια του Machine Learning η AI γίνεται όλο και πιο έντονη μέσα στις εφαρμογές του iOS 12.

Σε μια προσπάθεια να αποδείξει πως η Siri είναι εδώ και έτοιμη να “παραταχθεί” απέναντι στην κριτική για την περιορισμένη χρησιμότητά της, η Apple παρουσίασε την ανανεωμένη ψηφιακή βοηθό. Οι νέες λειτουργίες του SiriKit όπως τα “Shortcuts”, υπόσχονται να κάνουν την υπηρεσία πολύ πιο χρήσιμη και με ακριβέστερες απαντήσεις ενώ ταυτόχρονα δείχνει πως “μαθαίνει” μέσα από το πως χρησιμοποιούμε το iPhone στην καθημερινότητά μας.

Η λειτουργία “Shortcuts” μπορεί να συνδέσει τις εφαρμογές που θα την υποστηρίζουν με τη Siri μέσω τροποποιημένης μικρής φράσης από το χρήστη. Για παράδειγμα, στην εφαρμογή “Tile” η οποία εντοπίζει τα κλειδιά μας τα οποία είναι “περασμένα” στο μπρελόκ μαζί με τη συσκευή εντοπισμού, ο χρήστης μπορεί να προσθέσει μια δική του φράση όπως “έχασα τα κλειδιά μου”, και η Siri απαντάει στην οθόνη του iPhone ενώ παράλληλα ακούγεται και ο ήχος της συσκευής που είναι προσαρτημένη στα κλειδιά μας έτσι ώστε να τα εντοπίσουμε ευκολότερα.

siri έντονη παρουσία ai apps ios 12, Η Siri κάνει έντονη την παρουσία της AI μέσα στα apps του iOS 12

Μια ακόμα λειτουργία είναι και τα “Siri Suggestions” όπου η Siri μας προτείνει τι να κάνουμε βασισμένη στις εφαρμογές και τις υπηρεσίες που χρησιμοποιούμε όπως και το που και το πότε τις χρησιμοποιούμε. Με αυτόν τον τρόπο η Siri μας προτείνει αυτόματα και πριν κάνουμε κάτι εμείς, μιας και μέσω του Machine Learning “μαθαίνει” μέσα από τα μοτίβα χρήσης της συσκευής και τις συνήθειές μας. Σαν παράδειγμα αναφέρθηκε το ότι εαν αγοράζουμε τον καφέ μας από συγκεκριμένο μαγαζί καθημερινά, η Siri θα εμφανίζει στην οθόνη μας μια ειδοποίηση όταν είμαστε κοντά στο χώρο αυτό.

Το ίδιο γίνεται και όταν κάνουμε γυμναστική καθημερινά σε μια συγκεκριμένη ώρα, με τη Siri να μας υπενθυμίζει την επόμενη ημέρα πως πλησιάζει η ώρα να γυμναστούμε, υπενθυμίζοντας το κάθε τι που κάνουμε μέσω των συνηθειών μας τις οποίες “μαθαίνει” με τον καιρό. Επίσης, σε περίπτωση που έχουμε κάποια συνάντησή σημειωμένη στο ημερολόγιο, η Siri θα μας ειδοποιήσει για το επικείμενο ραντεβού, θα μας προτείνει να ενεργοποιήσουμε τη λειτουργία “Do Not Disturb” όταν παρακολουθούμε μια ταινία αλλά και να μας θυμίσει να καλέσουμε κάποιο σημαντικό μας πρόσωπο το οποίο έχει τα γενέθλιά του.

siri έντονη παρουσία ai apps ios 12, Η Siri κάνει έντονη την παρουσία της AI μέσα στα apps του iOS 12

Τα Siri Suggestions και Siri Shortcuts θα είναι διαθέσιμα στο iOS 12 και θα υποστηρίζουν τα iPhone και iPad ενώ ο χρήστης θα μπορεί να χρησιμοποιεί τις τροποποιημένες φωνητικές εντολές και από το Apple Watch.
Siri Suggestions and the Siri Shortcuts app will be offered on iOS 12. It’ll be supported on iPhone and iPad, and you’ll be able to trigger the custom phrases from your Apple Watch, too.

siri έντονη παρουσία ai apps ios 12, Η Siri κάνει έντονη την παρουσία της AI μέσα στα apps του iOS 12

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
nikos2018

Ελληνικά ??? Τσου ???

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone 15

iPhone 15: Χιουμοριστική διαφήμιση της Apple για τον αποθηκευτικό χώρο – “128 GB είναι πολλά”

Η τελευταία διαφήμιση της Apple για τα μοντέλα iPhone 15 εστιάζει στον χώρο αποθήκευσης της βασικής συσκευής.

Business Apple featured Samsung

Διέρρευσε ο οδικός χάρτης της Apple για τα επόμενα τρία χρόνια – Αναδιπλούμενο iPhone, OLED iPad, φθηνότερο XR headset

Ένας οδικός χάρτης της Apple που περιγράφει ανακοινώσεις μεγάλων προϊόντων και αναβαθμίσεις χαρακτηριστικών έχει παραχθεί από τη Samsung.

Smartphones Apple Google Google AI

iOS 18: Η Apple συζητά με τη Google για να φέρει λειτουργίες του Gemini AI στο iPhone

H Apple βρίσκεται σε συζητήσεις με τη Google για να ενσωματώσει το εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης Gemini στο iPhone ως μέρος του iOS 18.

Gear Apple Apple Watch featured

Apple Watch: Φήμες ότι η επόμενη γενιά θα παρακολουθεί την αρτηριακή πίεση

Ένα απαραίτητο χαρακτηριστικό για τα μελλοντικά Apple Watch είναι και η παρακολούθηση της αρτηριακής πίεσης.