Οι έξυπνες λάμπες των IKEA θα υποστηρίζουν Alexa, Apple HomeKit και Google Assistant

IKEA Alexa Apple Google Assistant, Οι έξυπνες λάμπες των IKEA θα υποστηρίζουν Alexa, Apple HomeKit και Google Assistant

Η σειρά Tradfri της ΙΚΕΑ, η οποία αποτελείται από πακέτα έξυπνου φωτισμού, πρόκειται να υποστηρίζει όλους τους γνωστούς έξυπνους βοηθούς μέσα στο χρόνο. Ειδικότερα, μέσα στο 2017, η σειρά Tradfri θα υποστηρίζει το Amazon Alexa, το Apple HomeKit και το Google Assistant.

Οι λαμπτήρες Tradfri της IKEA έρχονται σε διάφορα μεγέθη και σχήματα. Στα Ελληνικά IKEA, ένα πλήρες κιτ, με δύο λάμπες, ένα χειριστήριο και την πύλη δικτύου (hub) κοστίζει 99,00 ευρώ. Αυτή τη στιγμή, η λειτουργία γίνεται μέσω της εφαρμογής TRÅDFRI που είναι διαθέσιμη και στο Google Play και στο App Store.

Η Σουηδική εταιρεία επίπλων δήλωσε ότι η υποστήριξη των τριών “βοηθών” θα γίνει μέχρι το Φθινόπωρο.

Αυτό που απομένει να δούμε είναι αν όντως θα είναι συμβατή ως έχει ή αν θα χρειαστεί κάποιες αλλαγές. Για παράδειγμα, οι August και Ecobee έπρεπε να κάνουν μικρές αλλαγές στο hardware του hub, προκειμένου να αποκτήσουν συμβατότητα με την Apple.

Τα πράγματα ίσως να είναι πιο εύκολα για την Alexa, καθώς η Amazon προσφέρει εργαλεία που βοηθούν στην ανάπτυξη προσαρμόσιμων δυνατοτήτων για τον φωνητικό βοηθό. Η Google εργάζεται επίσης προς αυτό τον σκοπό. Για καλό και για κακό ας περιμένουμε μέχρι να ανακοινωθεί η υποστήριξη.

Πηγή

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
NikosAr

Ότι να ναι ….

KnightRider

Γιατί δεν πουλάνε τις smart λάμπες με Bluetooth που έχει και ηχείο ???? Απορώ αυτοι που κάνουν marketing γιατί κάνουν χαζομάρες και δεν πουλάνε κάτι καλό ???

30fill

Γιατί είναι software και όχι gadgets αυτή η είδηση;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Alexa Amazon

Alexa Plus: Η επί πληρωμή έκδοση της Alexa έφτασε από την Amazon

Πριν από μερικές ημέρες, η Microsoft κυκλοφόρησε το Copilot Pro, μια επί πληρωμή έκδοση του Copilot με πρόσθετες δυνατότητες.

Software AI Android Auto featured

Android Auto: Ενσωματώνει συνοπτική παρουσίαση μηνυμάτων μέσω Google Assistant και ΑΙ

H Google ετοιμάζει μια νέα λειτουργία για το Android Auto που θα χρησιμοποιεί το Google Assistant και την AI για να συνοψίζει μηνύματα.

Business Alexa Amazon featured

Η Amazon θα πουλάει και αυτοκίνητα – Πρώτος συνεργάτης η Hyundai

Η Amazon, η οποία ξεκίνησε πουλώντας βιβλία, εισέρχεται επίσημα στον κλάδο των αυτοκινήτων και ποδαρικό θα κάνει η Hyundai. 

Software Alexa Amazon

Η Amazon θα χρεώνει για την πρόσβαση στην Alexa

H Αmazon έχει την πεποίθηση πως στο κοντινό μέλλον η Alexa θα μπορεί να προσφέρει πολλά στους χρήστες της.