iMessage: 8 τρόποι να τσεκάρεις αν σε έχουν μπλοκάρει

imessage, iMessage: 8 τρόποι να τσεκάρεις αν σε έχουν μπλοκάρει

Υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις όπου κάποιος, για να διακόψει την επικοινωνία με κάποιον άλλο, τον μπλοκάρει στο τηλέφωνό του. Εάν ένας χρήστης iPhone σάς αποκλείσει στο iMessage, δεν μπορείτε να επικοινωνήσετε με το άτομο μέσω μηνύματος, κλήσης ή FaceTime. Το σύστημα δεν πρόκειται να σας ειδοποιήσει πως κάποιος σας μπλόκαρε και πρέπει να ψάξετε μόνοι σας σημάδια που το αποδεικνύουν.

8 τρόποι για να διαπιστώσετε εάν ο αριθμός τηλεφώνου σας έχει αποκλειστεί στο iMessage

Καθώς το iMessage είναι μια εφαρμογή που εστιάζει στο απόρρητο, δεν υπάρχει καμία ενημέρωση εάν κάποιος σας αποκλείσει. Ωστόσο, υπάρχουν κάποιες ενδείξεις που μπορείτε να ελέγξετε μόνοι σας για να μάθετε.

Ελέγξτε το χρώμα της φυσαλίδας συνομιλίας

Κανονικά θα πρέπει να βλέπετε ένα μπλε συννεφάκι όταν στέλνετε ένα iMessage σε άλλο χρήστη iPhone μέσω της εφαρμογής Messages για iOS και Mac. Η κατάσταση παράδοσης εμφανίζεται κάτω από το μπλε συννεφάκι όταν ενεργοποιείτε τα αποδεικτικά ανάγνωσης στο μενού ρυθμίσεων του iMessage.

Εάν η φούσκα γίνει πράσινη, αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι κάποιος σας έχει μπλοκάρει, ειδικά αν οι συνομιλίες σας με αυτό το άτομο ήταν μπλε. Αυτό ισχύει μόνο εάν και οι δύο χρησιμοποιείτε το iMessage σε iPhone. Εάν το άλλο άτομο πήρε Android συσκευή, οι φούσκες μπορεί να έγιναν πράσινες. Υπάρχει επίσης μια πιθανότητα να απέτυχαν να απενεργοποιήσουν το iMessage και το FaceTime εάν άλλαξαν από iOS σε Android ή ίσως άλλαξαν τον αριθμό τηλεφώνου τους.

Εάν σας έχουν αποκλείσει, αυτές οι πράσινες φυσαλίδες σημαίνουν ότι το μήνυμά σας δεν παραδόθηκε.

Ελέγξτε τις ειδοποιήσεις παράδοσης

Εάν είστε χρήστης iPhone και λάβετε ένα μήνυμα από άλλο χρήστη iPhone, θα δείτε μια ειδοποίηση “παραδόθηκε” κάτω από κάθε μήνυμα. Αυτός είναι ο ευκολότερος τρόπος για να μάθετε εάν κάποιος σας μπλοκάρει, αλλά δεν είναι ακριβής. Δηλαδή αν κάποιος βρίσκεται σε περιοχή με κακό σήμα ή έχει απενεργοποιήσει το iMessages, μπορεί τα μηνύματα να αργήσουν να παραδοθούν και η αναφορά παράδοσης να αργήσει ή να μην εμφανιστεί και ποτέ. Παραδόθηκε σημαίνει ότι το μήνυμα εστάλη στη συσκευή του παραλήπτη και Διαβάστηκε σημαίνει πως ο παραλήπτης άνοιξε και είδε το μήνυμα.

Δεν βλέπετε αυτές τις ειδοποιήσεις εάν έχετε αποκλειστεί κατά την αποστολή SMS σε χρήστη Android. Αυτό το καθιστά έναν εξαιρετικό τρόπο για να διαπιστώσετε εάν αυτές οι πράσινες φυσαλίδες σημαίνουν ότι κάποιος σας απέκλεισε ή άλλαξε στο Android, επειδή τα μηνύματα μπορούν ακόμα να επισημανθούν ως αναγνωσμένα στο Android.

Οι χρήστες μπορούν να απενεργοποιήσουν τις ειδοποιήσεις στην εφαρμογή, που σημαίνει ότι δεν θα λαμβάνετε ειδοποιήσεις σχετικά με την κατάσταση του μηνύματός σας. Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι η επαφή σας λαμβάνει μηνύματα αλλά θέλει να σταματήσει να παρέχει ενημερώσεις κατάστασης.

Αναζητήστε το εικονίδιο του φεγγαριού και τα αυτοματοποιημένα μηνύματα στο iMessage

Οι λειτουργίες εστίασης και Μην ενοχλείτε (DnD) στο iOS σάς επιτρέπουν να απενεργοποιείτε προσωρινά τις ειδοποιήσεις για εφαρμογές και επαφές. Εάν αποκλείσετε έναν αριθμό στην εφαρμογή Messages στο iPhone σας, αυτός συγχρονίζεται με το Mac, το iPad και το Apple Watch μέσω του Apple ID και του iCloud.

Εάν στείλετε σε κάποιον ένα μήνυμα κειμένου ή ένα iMessage και δεν απαντήσει, μπορεί να έχει απενεργοποιήσει τις ειδοποιήσεις παράδοσης. Τα iOS 17, 16 και 15 ειδοποιούν αυτόματα τους αποστολείς iMessage ότι η λειτουργία είναι ενεργοποιημένη όταν στέλνετε ένα μήνυμα ενώ η λειτουργία εστίασης είναι ενεργή. Θα δείτε μια ειδοποίηση που λέει “Η [Επικοινωνία] έχει σίγαση ειδοποιήσεων” με ένα μικρό σύμβολο φεγγαριού δίπλα της.

Μπορείτε να ξεπεράσετε τη λειτουργία εστίασης και να παραδώσετε το μήνυμα εάν ανήκετε στη λίστα φίλων και οικογένειας του δέκτη. Τα κείμενά σας ενδέχεται να αποκλειστούν εάν δεν βλέπετε καμία ένδειξη ότι οι ειδοποιήσεις έχουν τεθεί σε σίγαση. Εάν το μήνυμα δεν είναι επείγον, δοκιμάστε ξανά αργότερα.

Ορισμένες προσωρινές λειτουργίες δεν προσφέρουν αυτήν τη δυνατότητα. Παρόλο που τα iMessages μπορούν να παραδοθούν χρησιμοποιώντας σύνδεση Wi-Fi ή Διαδίκτυο, ορισμένα δίκτυα αποκλείουν τα μηνύματα. Η λειτουργία αεροπλάνου μπορεί επίσης να είναι ο ένοχος, καθώς τα iMessages σας δεν παραδίδονται εκτός εάν ο παραλήπτης χρησιμοποιεί Wi-Fi.

Ελέγξτε τα social media

Δεν υπάρχει καλύτερη επιβεβαίωση από το να ελέγξετε πώς σας αντιμετωπίζει μια επαφή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Εάν πιστεύετε ότι κάποιος σας απέκλεισε στο iPhone του, το πιθανότερο είναι ότι έχετε συνδεθεί μαζί του και σε άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αν σας έχει αποκλείσει στο τηλέφωνο, τότε θα έχει κάνει το ίδιο και στα social media.

Κάθε κοινωνική πλατφόρμα έχει διαφορετικούς τρόπους αποκάλυψης αυτών των πληροφοριών.

Instagram – Όταν κάποιος σας μπλοκάρει στο Instagram, δεν μπορείτε να βρείτε το προφίλ ή τις αναρτήσεις του. Δεν μπορείτε καν να στείλετε απευθείας μηνύματα στην πλατφόρμα. Μπορείτε επίσης να αναζητήσετε τη διεύθυνση URL (instagram.com/username) στον ιστό του Instagram και θα λάβετε ένα μήνυμα “Συγγνώμη, αυτή η σελίδα δεν είναι διαθέσιμη”.

Ένας άλλος καλός τρόπος για να επιβεβαιώσετε την κατάσταση αποκλεισμού σας στο Instagram είναι μέσω ενός από τα παλιά σχόλια. Δεν μπορείτε να δείτε το προφίλ του ατόμου όταν πατήσετε το σχόλιό του.

Facebook Messenger – Μπορείτε να εκκινήσετε το Messenger και να δοκιμάσετε να στείλετε ένα μήνυμα στον φίλο σας. Η εφαρμογή σάς λέει ότι δεν μπορείτε να απαντήσετε σε ένα άτομο και να επιβεβαιώσετε την κατάσταση αποκλεισμού σας.

Snapchat – Εάν είστε φίλοι με το άτομο στο Snapchat, βρείτε το προφίλ του στην πλατφόρμα. Το προφίλ τους δεν εμφανίζεται στα αποτελέσματα αναζήτησης εάν είστε αποκλεισμένοι. Η προηγούμενη συνομιλία σας με το άτομο εξαφανίζεται επίσης από την καρτέλα Συνομιλία. Το Snapchat αφαιρεί το άτομο από τη λίστα φίλων σας επίσης. Αυτά τα τρία σημάδια επιβεβαιώνουν την κατάσταση αποκλεισμού σας στο Snapchat.

WhatsApp – Μπορείτε να ξεκινήσετε το WhatsApp και να κατευθυνθείτε στη συνομιλία του ατόμου. Εάν έχετε αποκλειστεί στο WhatsApp, δεν θα δείτε την εικόνα του προφίλ του, την τελευταία φορά ή την κατάστασή του στο διαδίκτυο. Μπορείτε να στείλετε μερικά τυχαία μηνύματα και μπορεί να παρατηρήσετε μόνο ένα σημάδι επιλογής που υποδεικνύει την κατάστασή σας αποκλεισμού στην πλατφόρμα ανταλλαγής μηνυμάτων.

Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε μια τυχαία ομάδα και να προσθέσετε την επαφή σας σε αυτήν. Το WhatsApp εμφανίζει ένα σφάλμα ότι “Δεν ήταν δυνατή η προσθήκη ατόμου”.

Εάν είστε αποκλεισμένοι σε αυτές τις πλατφόρμες, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ο αριθμός σας να έχει αποκλειστεί στο iMessage.

Καλέστε τον αριθμό που στέλνετε μήνυμα

Εάν κάποιος μπλοκάρει τα μηνύματά σας, μάλλον θέλετε να του δώσετε χώρο. Εάν έχετε επιβεβαιώσει ότι το μήνυμα παραδόθηκε με τις παραπάνω διαδικασίες και εξακολουθείτε να μην είστε σίγουροι, καλέστε τους. Συνήθως, δεν μπορείτε να καλέσετε κάποιον που σας απέκλεισε στο iMessage. Εάν προσπαθήσετε, θα ακούσετε ένα μόνο κουδούνισμα προτού η κλήση μεταβεί στον αυτόματο τηλεφωνητή. Μερικές φορές, δεν ακούτε ένα κουδούνισμα ή ένα ηχητικό μήνυμα λέει ότι οι χρήστες δεν είναι διαθέσιμοι όταν καλείτε.

FaceTime

Αυτό είναι ένα άλλο εύχρηστο κόλπο για να μάθετε αν κάποιος σας έχει μπλοκάρει στο iMessage. Μπορείτε να κάνετε FaceTime την επαφή και μπορεί να λάβετε ένα μήνυμα που θα λέει “Δεν είναι δυνατή η επικοινωνία με αυτό το άτομο αυτήν τη στιγμή”.

Απενεργοποιήστε το αναγνωριστικό καλούντος ή καλέστε από άλλον αριθμό

Το Show My Caller ID είναι μια επιλογή που θα μπορούσε να επιτρέψει στις κλήσεις σας να διεκπεραιωθούν ανάλογα με τον τρόπο με τον οποίο αποκλείεστε. Για παράδειγμα, εάν κάποιος μπλοκάρει τα μηνύματά σας και αρνείται τις κλήσεις σας, μπορεί να απαντήσει σε έναν αριθμό που δεν αναγνωρίζει, εάν δεν σχετίζεται με το αναγνωριστικό επαφής σας. Αλλά αυτό είναι παραπλανητικό και θα μπορούσε να κάνει τα πράγματα χειρότερα αντί για καλύτερα.

Εάν ανησυχείτε για το αν ο παραλήπτης είναι καλά ή για την ικανότητα λήψης μηνυμάτων, καλέστε τον από το τηλέφωνο ενός φίλου. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να θεωρηθεί ότι είστε (ή να είστε) stalker, αν τελικά σηκώσει το τηλέφωνο.

Εάν η κλήση από διαφορετικό αριθμό δεν λειτουργεί, υπάρχουν διάφοροι λόγοι που δεν έχουν καμία σχέση με εσάς. Ίσως είναι απασχολημένοι ή σε περιοχή με κακό σήμα.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Apple iOS

iOS 18: Φήμες για διασύνδεση μεταξύ των εφαρμογών Calendar και Reminders

Mε την έλευση του iOS 18, η εφαρμογή Calendar στο iPhone θα διαθέτει διασύνδεση με την εφαρμογή Reminders, σύμφωνα με πληροφορίες που έλαβε το AppleInsider.

Smartphones Apple Google iPhone

Google: Πλήρωσε στην Apple 20 δισ. $ το 2022 για να είναι η προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης στο Safari

Tα δικαστικά έγγραφα που σχετίζονται με την αντιμονοπωλιακή αγωγή του Υπουργείου Δικαιοσύνης κατά της Google μόλις αποσφραγίστηκαν.

Smartphones Apple featured iPhone

iOS 17.5 beta: Θα επιτρέπει στο Find My να είναι ενεργό όταν το iPhone είναι για επισκευή

Σύντομα η Apple θα επιτρέπει στους χρήστες iPhone να στέλνουν τη συσκευή τους για επισκευή χωρίς να απενεργοποιούν το Find My.

Gear Apple Apple Watch

Apple Watch Ultra: Φήμες ότι δεν θα δει «σχεδόν καμία» αναβάθμιση hardware φέτος

Ενώ η πιθανότητα κυκλοφορίας ενός νέου Apple Watch Ultra το 2024 «μειωνόταν», τώρα φαίνεται ότι θα υπάρχει ένα Apple Watch Ultra 3 φέτος.