Instagram: Διαχωρίζει το messaging feature με το νέο Direct app

Instagram Direct, Instagram: Διαχωρίζει το messaging feature με το νέο Direct app

To Instagram δοκιμάζει ένα νέο ξεχωριστό messaging app, λειτουργία η οποία μέχρι στιγμής είναι κομμάτι του κυρίως Instagram app. Με το Direct, όπως ονομάζεται, η εταιρεία για μια ακόμη φορά κινείται στα βήματα του Snapchat.

Προς το παρόν το Direct είναι διαθέσιμο σε 6 χώρες: Χιλή, Ισραήλ, Ιταλία, Πορτογαλία, Τουρκία, Ουρουγουάη, σε iOS και Android. Δεν υπάρχει σαφές χρονοδιάγραμμα για το πότε θα επεκταθεί στις υπόλοιπες χώρες.

Όπως το Snapchat, έτσι και το Direct ανοίγει στο camera view επιτρέποντάς σου να τραβήξεις γρήγορα μια φωτογραφία ή video και να την στείλεις σε κάποιον. Κάνοντας swipe left μεταβαίνεις στο Inbox, με το swipe right μπορείς να πας στα app settings. Όταν είσαι στο inbox, και συνεχίσεις το swipe left, βλέπεις το Instagram logo και μεταφέρεσαι στην κύρια εφαρμογή του Instagram. Αντίστοιχα, με το swipe right, στην κύρια εφαρμογή, μεταφέρεσαι στο Direct app.

Instagram Direct, Instagram: Διαχωρίζει το messaging feature με το νέο Direct app

Η δυνατότητα του direct messaging είναι εδώ και χρόνια κομμάτι του Instagram, αλλά με πολύ βασικά χαρακτηριστικά και δεν χρησιμοποιούνταν ιδιαίτερα. Με την έλευση των Instagram stories, δόθηκε ώθηση στα μηνύματα. Να σημειωθεί ότι τα stories δεν φαίνεται να μεταφέρονται στο Direct app. Αν αποφασίσει το Instagram να μεταφέρει τα Stories στο Direct, είτε θα αυξήσει τους χρήστες του app, είτε οι χρήστες θα σταματήσουν να χρησιμοποιούν τα Stories.

H κίνηση του Instagram είναι όμοια με αυτή του Facebook όταν αποφάσισε να διαχωρίσει το Messenger από την κύρια εφαρμογή του Facebook, κάτι που δεν άρεσε σε πολλούς. Στόχος του Instagram είναι να δημιουργήσει μια σημαντική και μεγάλη messaging εφαρμογή, αλλά το ερώτημα είναι πόσες τέτοιες εφαρμογές αντέχει η αγορά και πόσο βέβαιο είναι ότι θα πετύχει;

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Konstantinos

Για μένα είναι λάθος όλο αυτό από τις εταιρείες. Διαχωρίζουν τα μαγαζιά τους αντίθετα με τους κανόνες της αγοράς που πουλάς παντού όπου υπάρχει ζήτηση. Είναι διαφορετικό να φτιάχνεις ένα κανάλι επικοινωνίας και άλλο εκβιαστικά να φέρνεις καταναλωτές εκτός.

Κάποτε επαινούσα το Trillian (multi-messenger) το Pidgey για τα linux και το skype για το integration. Θα μπορούσαν οι εταιρείες να παίζουν προσφέροντας extra features που δεν έχουν οι άλλοι (πχ όλα τα εφέ του imessage). Αυτή η εγωιστική συμπεριφορά θα οδηγήσει σε ένα game theory αποτέλεσμα που ζημιώνονται όλες αντί να συνεργαστούν

agnostos13

Οχι αλλα instant messenging apps!!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Instagram Meta

Threads: Θα μπορείς να κάνεις cross-post φωτογραφίες από το Instagram

H Μeta προσπαθεί να αυξήσει το loyalty στα Threads χρησιμοποιώντας το Instagram, με τη δυνατότητα να κάνεις cross-post φωτογραφίες.

Software Instagram

Instagram: Θα θολώνει τις γυμνές φωτογραφίες που στέλνονται σε ανηλίκους

Το Instagram ετοιμάζεται να λανσάρει μια νέα λειτουργία ασφαλείας που θολώνει τις γυμνές εικόνες στα μηνύματα.

Software Instagram TikTok

TikTok: Ετοιμάζεται να ανταγωνιστεί το Instagram με την εφαρμογή Notes για φωτογραφίες

To ΤikTok ετοιμάζεται να ανταγωνιστεί ευθέως το Instagram με μια νέα εφαρμογή για φωτογραφίες που, όπως διέρρευσε, θα λέγεται Notes.

Software featured Instagram Meta

Instagram: Πλέον μπορείτε να επεξεργαστείτε τα DMs σας

To Instagram ανακοίνωσε ενημερώσεις για την πλατφόρμα που αφορούν τη δυνατότητα άμεσης ανταλλαγής μηνυμάτων.