Πέμπτη
21/06/2018

Instagram IGTV: Η νέα εφαρμογή φέρνει πλατφόρμα video a la YouTube

Instagram IGTV
Το Instagram IGTV αποτελεί τη νέα προσπάθεια της εταιρείας να δημιουργήσει μια πλατφόρμα βίντεο α λα YouTube. Μέχρι πρότινος, τα βίντεο στο Instagram είχαν μέγιστη διάρκεια ενός μόλις λεπτού αλλά τώρα το IGTV επεκτείνει αυτό το όριο σε μία ώρα.

Όλα τα νέα κανάλια βίντεο είναι προσβάσιμα μέσα από ξεχωριστό πλήκτρο στην ενημερωμένη εφαρμογή του Instagram της οποίας έχει ξεκινήσει ήδη το roll-out. H εταιρεία έχει δημιουργήσει ταυτόχρονα μία αυτόνομη εφαρμογή IGTV για Android και iOS, την οποία οι χρήστες μπορούν να κατεβάσουν αμέσως σε περίπτωση που δεν έχουν λάβει το update.

Με την εκκίνηση της εφαρμογής, τα βίντεο αρχίζουν να αναπαράγονται αυτόματα, τα οποία είναι τραβηγμένα σε κατακόρυφη διάταξη με αποτέλεσμα ο χρήστης να μη χρειάζεται να περιστρέψει τη συσκευή για να τα παρακολουθήσει σε πλήρη οθόνη. Το περιβάλλον της πλατφόρμας προσφέρει τις εξής τέσσερις κατηγορίες: Για εσάς, Ακολουθείτε, Δημοφιλή και Συνέχεια Παρακολούθησης, ενώ δίνει τη δυνατότητα στο χρήστη να κάνει like, share να σχολιάσει τα βίντεο, όπως και στο YouTube.

Σύμφωνα με το Mashable, πολλά διάσημα ονόματα, όπως η Selena Gomez, η Kim Kardashian και ο Kevin Hart, έχουν εγγραφεί ως συνεργάτες του Instagram IGTV και έχουν ήδη αρχίσει να δημιουργούν περιεχόμενο για την πλατφόρμα.

Και το δικό μας κανάλι στο instagram.com/TechblogGR έχει από σήμερα τη δυνατότητα βίντεο IGTV. Ήδη έχουμε ανεβάσει το πρώτο βίντεο.

Έχει ενδιαφέρον να δούμε πώς θα τα πάει η απόπειρα του Instagram να κλέψει λίγη από τη δόξα του YouTube, προσφέροντας επιτέλους στους χρήστες τη δυνατότητα να ανεβάσουν μεγαλύτερα βίντεο από το κινητό τους δημιουργώντας μάλιστα το δικό τους κανάλι.

Instagram IGTV

Πηγή

Μάθε για: ,

Συντάκτης: .

Ένα Σχόλιο

  1. Ο/Η Βασίλης λέει:

    Και ο Patrice Evra μάλλον έχει εγγραφεί σαν συνεργάτης επειδή τον ακολουθώ έχει ένα σκασμό βίντεο.

Η γνώμη σας

Παρακαλούμε σχολιάστε με ελληνικούς πεζούς χαρακτήρες, όχι greeklish.

Πατώντας "Αποστολή" αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.