Instagram Threads: Αυτόματη ενημέρωση κοντινών φίλων και ιδιωτικές συνομιλίες

Instagram Threads Official

Το Instagram διαθέτει ήδη τη δική του μέθοδο ανταλλαγής μηνυμάτων, ωστόσο, έχει σχετικά περιορισμένες δυνατότητες και επιτρέπει στον καθένα να στέλνει μηνύματα σε όποιον θέλει. Τώρα, η Facebook κυκλοφόρησε τη messaging εφαρμογή Threads η οποία σχεδιάστηκε για να συνομιλούν οι χρήστες αποκλειστικά και μόνο με τους κοντινούς τους φίλους.

To Threads και οι κοντινοί φίλοι

Μέσω του Threads οι χρήστες μπορούν να μοιράζονται μηνύματα, φωτογραφίες, βίντεο, την τοποθεσία τους, το επίπεδο της μπαταρίας του κινητού, και άλλα πολλά, μόνο με τους χρήστες που έχουμε προσθέσει στη λίστα “Close Friends”, στο Instagram.

Η εφαρμογή απαιτεί ο χρήστης να διαθέτει λογαριασμό Instagram και να συνδεθεί με αυτόν. Έπειτα, θα πρέπει ο ένας χρήστης να έχει προσθέσει τον άλλον στη λίστα “Close Friends”. Αν δεν κάνουν κάτι τέτοιο, η εφαρμογή αυτόματα τους παραπέμπει στο Instagram Direct, τη συμβατική μέθοδο ανταλλαγής μηνυμάτων του γνωστού κοινωνικού δικτύου.

Status και Auto Status

Τα δύο καινοτόμα χαρακτηριστικά που προσφέρει το Threads είναι τα λεγόμενα Status και Auto Status. Το νέο Status του Threads προβάλει emoji στην κατάσταση του χρήστη, σύμφωνα με το τι κάνει εκείνη τη στιγμή. Για παράδειγμα, αν ο χρήστης είναι σπίτι εμφανίζεται το 🏠, αν κινείται οι κοντινοί του φίλοι βλέπουν το 🚗, αντίστοιχα, αν ο χρήστης διαβάζει προβάλλεται το 📚, όταν παίζει παιχνίδια κάνει την εμφάνιση του το 🎮, και ούτω καθεξής.

Instagram Threads Official

Όσον αφορά το “Auto Status”, πρόκειται για ένα χαρακτηριστικό που συνδέεται άμεσα με το Instagram. Από προεπιλογή είναι ανενεργό, αλλά αν ο χρήστης το ενεργοποιήσει η εφαρμογή ζητά πρόσβαση στην τοποθεσία, το επίπεδο της μπαταρίας και την κατάσταση σύνδεσης της συσκευής του στο διαδίκτυο. Το app δημιουργεί και δημοσιεύει αυτόματα ένα status, χρησιμοποιώντας όλες αυτές τις πληροφορίες.

Για παράδειγμα, αν η στάθμη της μπαταρίας του smartphone είναι χαμηλή, τότε οι κοντινοί του φίλοι θα ενημερώνονται άμεσα, ώστε να γνωρίζουν αν προλαβαίνει να απαντήσει ή όχι. Είτε, αν δεν έχει πρόσβαση στο ίντερνετ, το status αλλάζει ώστε να ενημερώσει του κοντινούς φίλους ότι ο χρήστης δεν μπορεί να δει τα μηνύματα τους.

Μπορεί το Facebook να χρησιμοποιήσει αυτές τις πληροφορίες;

Σύμφωνα με στελέχη της Facebook, η γνωστή πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης δεν χρησιμοποιεί τα δεδομένα που αποθηκεύει το Instagram ή το Threads. Οπότε, δεν είναι σε θέσει να προβάλει στοχευμένες διαφημίσεις στους χρήστες του νέου app ανταλλαγής μηνυμάτων ή να εκμεταλλευτεί αυτά τα δεδομένα με οποιονδήποτε τρόπο.

Όπως και να έχει, αν θέλετε να δοκιμάσετε το Threads δεν έχετε παρά να το κατεβάσετε από το κατάστημα εφαρμογών του smartphone σας, και να αρχίσετε να μοιράζεστε τα πάντα με τους κοντινούς σας φίλους.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
I am

Γελάσαμε και πάλι. Για να σου πετάξει ένα εμοτζι ζητάει πληροφορίες. Τώρα αν δεν θα τις εκμεταλλευτεί μπορώ πως η cambridge analytica Μπορεί να μας απαντήσει

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Mozilla Firefox

Mozilla Firefox: Ανακοινώθηκε το τέλος υποστήριξης του FTP

Τέλος εποχής και για το File Transfer Protocol, ή αλλιώς FTP, από τον Mozilla Firefox, για λόγους ασφαλείας από την πιθανή διάδοση malware.

Software Google Samsung Wear OS

Google Wear OS 3: Ποια smartwatches θα πάρουν το update

H Google ξεκαθαρίζει ότι η νέα έκδοση του λειτουργικού της συστήματος για συσκευές που φοριούνται στο χέρι θα λέγεται Wear OS 3.

Software Hackers macOS

XLoader Spyware: Εξελίχθηκε και χτυπά πλέον το macOS

Νέες πληροφορίες έρχονται στο φως αναφορικά με ένα spyware με το όνομα XLoader, το οποίο μπορεί να μολύνει υπολογιστές με macOS.

Software Xiaomi MIUI

Xiaomi Mi 9: Στην Ευρώπη παίρνει το MIUI 12.5 Update

To Xiaomi Mi 9 δίνει δύο… δωράκια στους ιδιοκτήτες του, καθώς αναβαθμίζεται σε MIUI 12.5 και σε Android 11.