Instagram Threads: Αυτόματη ενημέρωση κοντινών φίλων και ιδιωτικές συνομιλίες

Threads, Instagram Threads: Αυτόματη ενημέρωση κοντινών φίλων και ιδιωτικές συνομιλίες

Το Instagram διαθέτει ήδη τη δική του μέθοδο ανταλλαγής μηνυμάτων, ωστόσο, έχει σχετικά περιορισμένες δυνατότητες και επιτρέπει στον καθένα να στέλνει μηνύματα σε όποιον θέλει. Τώρα, η Facebook κυκλοφόρησε τη messaging εφαρμογή Threads η οποία σχεδιάστηκε για να συνομιλούν οι χρήστες αποκλειστικά και μόνο με τους κοντινούς τους φίλους.

To Threads και οι κοντινοί φίλοι

Μέσω του Threads οι χρήστες μπορούν να μοιράζονται μηνύματα, φωτογραφίες, βίντεο, την τοποθεσία τους, το επίπεδο της μπαταρίας του κινητού, και άλλα πολλά, μόνο με τους χρήστες που έχουμε προσθέσει στη λίστα “Close Friends”, στο Instagram.

Threads, Instagram Threads: Αυτόματη ενημέρωση κοντινών φίλων και ιδιωτικές συνομιλίες

Η εφαρμογή απαιτεί ο χρήστης να διαθέτει λογαριασμό Instagram και να συνδεθεί με αυτόν. Έπειτα, θα πρέπει ο ένας χρήστης να έχει προσθέσει τον άλλον στη λίστα “Close Friends”. Αν δεν κάνουν κάτι τέτοιο, η εφαρμογή αυτόματα τους παραπέμπει στο Instagram Direct, τη συμβατική μέθοδο ανταλλαγής μηνυμάτων του γνωστού κοινωνικού δικτύου.

Status και Auto Status

Τα δύο καινοτόμα χαρακτηριστικά που προσφέρει το Threads είναι τα λεγόμενα Status και Auto Status. Το νέο Status του Threads προβάλει emoji στην κατάσταση του χρήστη, σύμφωνα με το τι κάνει εκείνη τη στιγμή. Για παράδειγμα, αν ο χρήστης είναι σπίτι εμφανίζεται το 🏠, αν κινείται οι κοντινοί του φίλοι βλέπουν το 🚗, αντίστοιχα, αν ο χρήστης διαβάζει προβάλλεται το 📚, όταν παίζει παιχνίδια κάνει την εμφάνιση του το 🎮, και ούτω καθεξής.

Threads, Instagram Threads: Αυτόματη ενημέρωση κοντινών φίλων και ιδιωτικές συνομιλίες

Όσον αφορά το “Auto Status”, πρόκειται για ένα χαρακτηριστικό που συνδέεται άμεσα με το Instagram. Από προεπιλογή είναι ανενεργό, αλλά αν ο χρήστης το ενεργοποιήσει η εφαρμογή ζητά πρόσβαση στην τοποθεσία, το επίπεδο της μπαταρίας και την κατάσταση σύνδεσης της συσκευής του στο διαδίκτυο. Το app δημιουργεί και δημοσιεύει αυτόματα ένα status, χρησιμοποιώντας όλες αυτές τις πληροφορίες.

Για παράδειγμα, αν η στάθμη της μπαταρίας του smartphone είναι χαμηλή, τότε οι κοντινοί του φίλοι θα ενημερώνονται άμεσα, ώστε να γνωρίζουν αν προλαβαίνει να απαντήσει ή όχι. Είτε, αν δεν έχει πρόσβαση στο ίντερνετ, το status αλλάζει ώστε να ενημερώσει του κοντινούς φίλους ότι ο χρήστης δεν μπορεί να δει τα μηνύματα τους.

Μπορεί το Facebook να χρησιμοποιήσει αυτές τις πληροφορίες;

Σύμφωνα με στελέχη της Facebook, η γνωστή πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης δεν χρησιμοποιεί τα δεδομένα που αποθηκεύει το Instagram ή το Threads. Οπότε, δεν είναι σε θέσει να προβάλει στοχευμένες διαφημίσεις στους χρήστες του νέου app ανταλλαγής μηνυμάτων ή να εκμεταλλευτεί αυτά τα δεδομένα με οποιονδήποτε τρόπο.

Όπως και να έχει, αν θέλετε να δοκιμάσετε το Threads δεν έχετε παρά να το κατεβάσετε από το κατάστημα εφαρμογών του smartphone σας, και να αρχίσετε να μοιράζεστε τα πάντα με τους κοντινούς σας φίλους.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
I am

Γελάσαμε και πάλι. Για να σου πετάξει ένα εμοτζι ζητάει πληροφορίες. Τώρα αν δεν θα τις εκμεταλλευτεί μπορώ πως η cambridge analytica Μπορεί να μας απαντήσει

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Instagram

Cristiano Ronaldo: “Έσπασε” το φράγμα των 500 εκατ. ακόλουθων στο Instagram

O Cristiano Ronaldo πέρα από τα εντυπωσιακά του επιτεύγματα εντός γηπέδου, έχει καταφέρει να αναδειχθεί σε “βασιλιάς” του Instagram, καθώς μετά 500 εκατομμύρια ακόλουθους.

Internet apps Instagram

Το Instagram Web αποκτά νέα μοντέρνα εμφάνιση αλλά παραμένει χωρίς εφαρμογή για iPad

Έχει περάσει καιρός από τότε που το Instagram παρουσίασε την επιλογή της εισόδου στην εφαρμογή μέσα από ιστότοπο που επιτρέπει στους χρήστες να έχουν πρόσβαση στο κοινωνικό δίκτυο από πρόγραμμα περιήγησης.

Business Facebook featured Instagram

Meta: Στην πόρτα της εξόδου 11.000 υπάλληλοι – Τι υποσχέθηκε ο Mark Zuckerberg

Ακολουθώντας το “κύμα” απολύσεων σε τεχνολογικούς κολοσσούς, όπως το Twitter, η Meta ανακοίνωσε ότι απολύει το 13% των εργαζομένων της, περισσότερους από 11.000 υπαλλήλους, σε μία από τις μεγαλύτερες μαζικές απολύσεις στον τομέα της τεχνολογίας.

Internet Instagram Meta Social Media

H Meta επιτρέπει την πώληση NFT στο Instagram

Η Meta για ακόμη μία φορά δείχνει την έμπρακτη στήριξή της προς τα NFT, καθώς επιτρέπει στους δημιουργούς την άμεση πώλησή τους μέσα από το Instagram, όπως ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια του Creator Week.