Instagram Threads: Αυτόματη ενημέρωση κοντινών φίλων και ιδιωτικές συνομιλίες

Threads, Instagram Threads: Αυτόματη ενημέρωση κοντινών φίλων και ιδιωτικές συνομιλίες

Το Instagram διαθέτει ήδη τη δική του μέθοδο ανταλλαγής μηνυμάτων, ωστόσο, έχει σχετικά περιορισμένες δυνατότητες και επιτρέπει στον καθένα να στέλνει μηνύματα σε όποιον θέλει. Τώρα, η Facebook κυκλοφόρησε τη messaging εφαρμογή Threads η οποία σχεδιάστηκε για να συνομιλούν οι χρήστες αποκλειστικά και μόνο με τους κοντινούς τους φίλους.

To Threads και οι κοντινοί φίλοι

Μέσω του Threads οι χρήστες μπορούν να μοιράζονται μηνύματα, φωτογραφίες, βίντεο, την τοποθεσία τους, το επίπεδο της μπαταρίας του κινητού, και άλλα πολλά, μόνο με τους χρήστες που έχουμε προσθέσει στη λίστα “Close Friends”, στο Instagram.

Threads, Instagram Threads: Αυτόματη ενημέρωση κοντινών φίλων και ιδιωτικές συνομιλίες

Η εφαρμογή απαιτεί ο χρήστης να διαθέτει λογαριασμό Instagram και να συνδεθεί με αυτόν. Έπειτα, θα πρέπει ο ένας χρήστης να έχει προσθέσει τον άλλον στη λίστα “Close Friends”. Αν δεν κάνουν κάτι τέτοιο, η εφαρμογή αυτόματα τους παραπέμπει στο Instagram Direct, τη συμβατική μέθοδο ανταλλαγής μηνυμάτων του γνωστού κοινωνικού δικτύου.

Status και Auto Status

Τα δύο καινοτόμα χαρακτηριστικά που προσφέρει το Threads είναι τα λεγόμενα Status και Auto Status. Το νέο Status του Threads προβάλει emoji στην κατάσταση του χρήστη, σύμφωνα με το τι κάνει εκείνη τη στιγμή. Για παράδειγμα, αν ο χρήστης είναι σπίτι εμφανίζεται το 🏠, αν κινείται οι κοντινοί του φίλοι βλέπουν το 🚗, αντίστοιχα, αν ο χρήστης διαβάζει προβάλλεται το 📚, όταν παίζει παιχνίδια κάνει την εμφάνιση του το 🎮, και ούτω καθεξής.

Threads, Instagram Threads: Αυτόματη ενημέρωση κοντινών φίλων και ιδιωτικές συνομιλίες

Όσον αφορά το “Auto Status”, πρόκειται για ένα χαρακτηριστικό που συνδέεται άμεσα με το Instagram. Από προεπιλογή είναι ανενεργό, αλλά αν ο χρήστης το ενεργοποιήσει η εφαρμογή ζητά πρόσβαση στην τοποθεσία, το επίπεδο της μπαταρίας και την κατάσταση σύνδεσης της συσκευής του στο διαδίκτυο. Το app δημιουργεί και δημοσιεύει αυτόματα ένα status, χρησιμοποιώντας όλες αυτές τις πληροφορίες.

Για παράδειγμα, αν η στάθμη της μπαταρίας του smartphone είναι χαμηλή, τότε οι κοντινοί του φίλοι θα ενημερώνονται άμεσα, ώστε να γνωρίζουν αν προλαβαίνει να απαντήσει ή όχι. Είτε, αν δεν έχει πρόσβαση στο ίντερνετ, το status αλλάζει ώστε να ενημερώσει του κοντινούς φίλους ότι ο χρήστης δεν μπορεί να δει τα μηνύματα τους.

Μπορεί το Facebook να χρησιμοποιήσει αυτές τις πληροφορίες;

Σύμφωνα με στελέχη της Facebook, η γνωστή πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης δεν χρησιμοποιεί τα δεδομένα που αποθηκεύει το Instagram ή το Threads. Οπότε, δεν είναι σε θέσει να προβάλει στοχευμένες διαφημίσεις στους χρήστες του νέου app ανταλλαγής μηνυμάτων ή να εκμεταλλευτεί αυτά τα δεδομένα με οποιονδήποτε τρόπο.

Όπως και να έχει, αν θέλετε να δοκιμάσετε το Threads δεν έχετε παρά να το κατεβάσετε από το κατάστημα εφαρμογών του smartphone σας, και να αρχίσετε να μοιράζεστε τα πάντα με τους κοντινούς σας φίλους.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
I am

Γελάσαμε και πάλι. Για να σου πετάξει ένα εμοτζι ζητάει πληροφορίες. Τώρα αν δεν θα τις εκμεταλλευτεί μπορώ πως η cambridge analytica Μπορεί να μας απαντήσει

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Instagram TikTok

Instagram: Δε θέλει να βλέπει άλλα repost από το TikTok στα Reels

Το Instagram βαρέθηκε να βλέπει repost από το TikTok στα Reels και αποφάσισε να κάνει κάτι γι’ αυτό, τροποποιώντας τον αλγόριθμό του.

Internet Instagram

To Instagram προσφέρει νέα… κόλπα σε όσους στέλνουν μηνύματα

Η Meta ενισχύει τη λειτουργία των άμεσων μηνυμάτων στο Instagram με νέα χαρακτηριστικά και δυνατότητες.

Internet Facebook Instagram

Η Ρωσία απαγορεύει όλες τις υπηρεσίες της Meta εκτός από το WhatsApp

H Ρωσία θεωρεί ότι όλες οι πλατφόρμες της Meta αποτελούν δυνητικούς πομπούς παραπληροφόρησης και επιλέγει να τις απαγορεύσει.

Internet Instagram

Rossgram: Το ρωσικό υποκατάστατο του Instagram

Μετά την απαγόρευση πρόσβασης στo Instagram, οι Ρώσοι αποφάσισαν να καλύψουν το κενό, αναπτύσσοντας μια εφαρμογή ανάρτησης και ανταλλαγής φωτογραφιών για τους πολίτες της.