Instagram Threads: Αυτόματη ενημέρωση κοντινών φίλων και ιδιωτικές συνομιλίες

Threads, Instagram Threads: Αυτόματη ενημέρωση κοντινών φίλων και ιδιωτικές συνομιλίες

Το Instagram διαθέτει ήδη τη δική του μέθοδο ανταλλαγής μηνυμάτων, ωστόσο, έχει σχετικά περιορισμένες δυνατότητες και επιτρέπει στον καθένα να στέλνει μηνύματα σε όποιον θέλει. Τώρα, η Facebook κυκλοφόρησε τη messaging εφαρμογή Threads η οποία σχεδιάστηκε για να συνομιλούν οι χρήστες αποκλειστικά και μόνο με τους κοντινούς τους φίλους.

To Threads και οι κοντινοί φίλοι

Μέσω του Threads οι χρήστες μπορούν να μοιράζονται μηνύματα, φωτογραφίες, βίντεο, την τοποθεσία τους, το επίπεδο της μπαταρίας του κινητού, και άλλα πολλά, μόνο με τους χρήστες που έχουμε προσθέσει στη λίστα “Close Friends”, στο Instagram.

Threads, Instagram Threads: Αυτόματη ενημέρωση κοντινών φίλων και ιδιωτικές συνομιλίες

Η εφαρμογή απαιτεί ο χρήστης να διαθέτει λογαριασμό Instagram και να συνδεθεί με αυτόν. Έπειτα, θα πρέπει ο ένας χρήστης να έχει προσθέσει τον άλλον στη λίστα “Close Friends”. Αν δεν κάνουν κάτι τέτοιο, η εφαρμογή αυτόματα τους παραπέμπει στο Instagram Direct, τη συμβατική μέθοδο ανταλλαγής μηνυμάτων του γνωστού κοινωνικού δικτύου.

Status και Auto Status

Τα δύο καινοτόμα χαρακτηριστικά που προσφέρει το Threads είναι τα λεγόμενα Status και Auto Status. Το νέο Status του Threads προβάλει emoji στην κατάσταση του χρήστη, σύμφωνα με το τι κάνει εκείνη τη στιγμή. Για παράδειγμα, αν ο χρήστης είναι σπίτι εμφανίζεται το 🏠, αν κινείται οι κοντινοί του φίλοι βλέπουν το 🚗, αντίστοιχα, αν ο χρήστης διαβάζει προβάλλεται το 📚, όταν παίζει παιχνίδια κάνει την εμφάνιση του το 🎮, και ούτω καθεξής.

Threads, Instagram Threads: Αυτόματη ενημέρωση κοντινών φίλων και ιδιωτικές συνομιλίες

Όσον αφορά το “Auto Status”, πρόκειται για ένα χαρακτηριστικό που συνδέεται άμεσα με το Instagram. Από προεπιλογή είναι ανενεργό, αλλά αν ο χρήστης το ενεργοποιήσει η εφαρμογή ζητά πρόσβαση στην τοποθεσία, το επίπεδο της μπαταρίας και την κατάσταση σύνδεσης της συσκευής του στο διαδίκτυο. Το app δημιουργεί και δημοσιεύει αυτόματα ένα status, χρησιμοποιώντας όλες αυτές τις πληροφορίες.

Για παράδειγμα, αν η στάθμη της μπαταρίας του smartphone είναι χαμηλή, τότε οι κοντινοί του φίλοι θα ενημερώνονται άμεσα, ώστε να γνωρίζουν αν προλαβαίνει να απαντήσει ή όχι. Είτε, αν δεν έχει πρόσβαση στο ίντερνετ, το status αλλάζει ώστε να ενημερώσει του κοντινούς φίλους ότι ο χρήστης δεν μπορεί να δει τα μηνύματα τους.

Μπορεί το Facebook να χρησιμοποιήσει αυτές τις πληροφορίες;

Σύμφωνα με στελέχη της Facebook, η γνωστή πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης δεν χρησιμοποιεί τα δεδομένα που αποθηκεύει το Instagram ή το Threads. Οπότε, δεν είναι σε θέσει να προβάλει στοχευμένες διαφημίσεις στους χρήστες του νέου app ανταλλαγής μηνυμάτων ή να εκμεταλλευτεί αυτά τα δεδομένα με οποιονδήποτε τρόπο.

Όπως και να έχει, αν θέλετε να δοκιμάσετε το Threads δεν έχετε παρά να το κατεβάσετε από το κατάστημα εφαρμογών του smartphone σας, και να αρχίσετε να μοιράζεστε τα πάντα με τους κοντινούς σας φίλους.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
I am

Γελάσαμε και πάλι. Για να σου πετάξει ένα εμοτζι ζητάει πληροφορίες. Τώρα αν δεν θα τις εκμεταλλευτεί μπορώ πως η cambridge analytica Μπορεί να μας απαντήσει

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Instagram Meta

Instagram Threads: Δυνατότητα ενεργοποίησης ειδοποιήσεων για αναρτήσεις

Τα Τhreads του Instagram, η εφαρμογή της Meta που κυκλοφόρησε τον Ιούλιο, συνεχίζει την προσπάθειά της να ανταγωνιστεί στα ίσια το Χ (πρώην Twitter). 

Internet Facebook featured Instagram

Facebook και Instagram ίσως φέρουν συνδρομή χωρίς διαφημίσεις στην Ευρώπη

Η Meta ενδέχεται να προσφέρει μια επιλογή συνδρομής επί πληρωμή στο Instagram και το Facebook στην Ευρώπη, σύμφωνα με τους New York Times.

Internet Instagram Mark Zuckerberg Meta

Threads: Το web app μάλλον έρχεται αυτή την εβδομάδα

To Threads του Instagram πιθανότατα θα αποκτήσει τη web εκδοχή του αυτή την εβδομάδα, σύμφωνα με πηγές της Wall Street Journal.

Smartphones featured Instagram Meta

Threads: Σύντομα θα επιτρέπουν τη διαγραφή λογαριασμού ξεχωριστά από το Instagram

Tο Threads της Meta κυκλοφόρησαν πριν από λίγες ημέρες και οι ενδιαφερόμενοι εγγράφηκαν με το όνομα χρήστη τους στο Instagram.