iOS 10: Το Apple Maps θα θυμάται που έχεις παρκάρει

Μια από τις αλλαγές που θα κάνει η Apple στο επερχόμενο iOS 10 είναι στο Apple Maps. Το app είχε κυκλοφορήσει με πολλά προβλήματα, τα οποία είχαν αναγκάσει τον Tim Cook να απολογηθεί και να προτείνει άλλες εναλλακτικές μέχρι να βελτιωθούν οι δικοί της χάρτες.

Το Apple Maps στο iOS 10 αναμένεται να είναι βελτιωμένο σε σύγκριση με τις προηγούμενες εκδόσεις και με νέα χαρακτηριστικά. Όπως αναφέρει το 9to5Mac, ένα από αυτά είναι οι υπενθυμίσεις στάθμευσης, το app θα μπορεί να θυμάται που παρκάρατε χωρίς εσείς να χρειάζεται να κάνετε κάποια ενέργεια.

Το νέο feature θα δίνει τη δυνατότητα στον χρήστη να ζητήσει οδηγίες για να επιστρέψει στο αυτοκίνητό του, να αλλάξει την τοποθεσία αν δεν είναι σωστή και να προσθέσει περισσότερες πληροφορίες όπως για παράδειγμα το αυτοκίνητο που είναι παρκαρισμένο δίπλα κλπ. Να σημειωθεί ότι για το νέο feature ίσως χρειαστεί CarPlay ή κάποιο σύστημα auto Bluetooth, καθώς χρειάζεται να αντιλαμβάνεται πότε μπήκατε και βγήκατε από το αυτοκίνητο, πότε σταματήσατε και πότε παρκάρατε.

Δεδομένου ότι το iOS 10 είναι σε beta φάση, μέχρι τον Σεπτέμβριο το συγκεκριμένο feature και τα υπόλοιπα θα έχουν βελτιωθεί σημαντικά.

apple maps ios 10, iOS 10: Το Apple Maps θα θυμάται που έχεις παρκάρει

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

8 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Μιχάλης

Google now… σε ενημερώνει μόνο του για το που έχεις παρκάρει. Και το κάνει εδώ και καιρό..

fotis

Μπραβο τωρα το κανει και η apple.τι σημαινει γιατι το κανει το android δεν πρεπει να το κανει το ios

Μιχάλης

Φυσικά και να το κάνει. Αλλά όχι και να παρουσιάζεται σαν κάτι πρωτοποριακό.

Manolis

επίσης και το here maps χρόνια τώρα, οπότε δεν είναι πρωτοποριακό αλλά άλλη μια βελτίωση!

azriel84

Καποιοι μπερδεύετε τις ανακοινώσεις με το πρωτοποριακό. Το ότι μια εταιρία ανακοινώνει κάποιο feature δεν το κάνει αυτομάτως πρωτοποριακό, επαναστατικό κτλ. Πέρυσι η Google για το Marshmallow ανακοίνωσε το Doze για βελτίωση της μπαταρίας. Το iOS έχει κάτι αντίστοιχο χρόνια τώρα. H Sammy μέσω TouchWiz έδινε στα Note δυνατότητα για split screen. Το έβαλε πέρυσι η Apple σε επίπεδο iOS για τα iPad και το έδωσε φέτος και η Google στο Android N. Τι να κάνουν δηλαδή επειδή κάτι το έκανε κάποιος άλλος πρώτα δεν πρέπει να το βάλουν και οι άλλοι; Βελτιώσεις κάνουν όλοι.

lneam

Προσωπικα το θεωρω αχρηστο. Μπορω να εχω σε χρηση free version τις εφαρμογες … Here maps, Sygic, TomTom Go, BeOnRoad, Genius Maps, και βγαινοντας απο το αυτοκινητο αντι να πατησω στο iPhone την δικη του εφαρμογη τρεχω μια απο τις παραπανω. Αποθηκευω την θεση και στην επιστροφη μου δειχνει τον δρομο. Εφαρμογες με αρχ…., που κανουν μια χαρα την δουλεια τους πολλα χρονια στην αγορα.

lneam

Ξεχασα το πιο σημαντικο. ΧΩΡΙΣ χρηση internet. off line maps

Χρήστος

Ένα ακόμη βήμα στην εξάρτησή μας από την τεχνολογία.Κοιταξτε που κατάντησε ο άνθρωπος. Σε λίγο θα μας θυμίζουν και ποτέ πρέπει να φάμε.Με λίγα λόγια τα κινητά σε μερικά χρόνια θα μας έχουν κάνει υπηρέτες τους και εμείς θα νομίζουμε ότι διασκεδάζουμε. Μονο καφέ δεν θα μας ζητάνε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple iPad Air iPad Pro

iPad Air & iPad Pro: Τα νέα μοντέλα θα κυκλοφορήσουν τελικά το Μάιο

Η Apple θα παρουσιάσει νέα μοντέλα iPad Pro και iPad Air στις αρχές Μαΐου, σύμφωνα με τον Mark Gurman του Bloomberg.

Smartphones Apple featured iOS

iPhone 12: Αποκτά υποστήριξη ασύρματης φόρτισης Qi2 15 W με το iOS 17.4

Η Apple κυκλοφόρησε το iOS 17.4 που περιλάμβανε όλα τα μέτρα που πήρε για να συμμορφωθεί με τον νέο νόμο της ΕΕ για τις ψηφιακές αγορές.

Smartphones Apple featured Google

Η Google αποκαλύπτει πότε η Apple θα προσθέσει υποστήριξη RCS στο iPhone

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Apple υποχώρησε και συμφώνησε να υποστηρίξει το RCS σε iPhone, μετά από πολύχρονες πιέσεις της Google και άλλων.

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.