iOS 10: Η Apple φέρνει τη δυνατότητα να ξεφορτωθείς τα native apps;

Αυτή τη στιγμή αν δεν χρησιμοποιείτε κάποια native εφαρμογή στο iPhone ή το iPad (πχ. Newsstand, Stocks κλπ.), δεν μπορείτε να την ξεφορτωθείς, αλλά φαίνεται ότι η Apple μπορεί να το αλλάξει αυτό κάποια στιγμή στο μέλλον.

Ένας νέος κώδικας που ανακαλύφθηκε στο iTunes metadata δείχνει ότι η Apple μπορεί να κάνει πολύ απλή τη διαδικασία να κρύβεις τις εφαρμογές που δεν θέλεις.

Σύμφωνα με τις αναφορές του AppAdvice, η Apple έχει προσθέσει νέα keys στο iTunes metadata όπου αναφέρεται “isFirstParty” και “isFirstPartyHideableApp”. Τα keys αυτά λέγεται ότι εμφανίζονται σε κάθε app στο App Store. Αυτό δείχνει ότι οι χρήστες ίσως πολύ σύντομα να μπορέσουν να κρύψουν native εφαρμογές που δεν χρησιμοποιούνται.

Προς το παρόν τα keys είναι στο “false”, που σημαίνει ότι δεν είναι ενεργοποιημένα. Δεν αποκλείεται όμως η Apple να κάνει την επίσημη ανακοίνωση στο WWDC 2016, όπου θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια του iOS 10. Να σημειωθεί ότι το να επιτρέψεις στους χρήστες να κρύψουν τα apps που δεν χρησιμοποιούν, μπορεί να ακούγεται εύκολο, αλλά δεν είναι. Είναι μια πολύπλοκη διαδικασία καθώς πολλά apps είναι συνδεδεμένα με άλλα apps ή features του iPhone και αν αφαιρεθούν, μπορεί να προκληθούν προβλήματα.

Προς το παρόν δεν υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση από την Apple, γι αυτό κρατάμε τις απαραίτητες επιφυλάξεις.

ios native apps, iOS 10: Η Apple φέρνει τη δυνατότητα να ξεφορτωθείς τα native apps;

ios native apps, iOS 10: Η Apple φέρνει τη δυνατότητα να ξεφορτωθείς τα native apps;

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

6 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
eddy

Μεγαλες αλλαγες μιλαμε……
Καλα το αλλο παλι βγαλανε το iPad pro wifi 32gb στα 749 μονο…..μονο!!!
Ρε αυτοι δεν πανε καθολου….. καλα τι νωμιζουν πως πουλανε!!!!!!!

Aργυρης

Ρε παιδια εγω δεν εχω την native εφαρμογη news στο iphone…τι παιζει;

Μάκης

#eddy Η τιμή του iPad Pro 9,7″ ειναι 599$, δε φταίει η Apple αν στην Ελλάδα το πουλάνε 150€ πάνω. Δλδ τι ήθελες να στο βάλει 399$ σκεπτομενοι ότι με τους φόρους και το ΦΠΑ θα ανεβεί η τιμη και συνεπως δε θα μπορεί να το αγοράσει ο eddy?

Makis

Στο region Αμερικής εμφανίζεται το news, Αργύρη, αλλά κάτσε να μπει κάνεις εδώ να μας πεις ότι είναι μάπα το λειτουργικό, δεν είναι για να συζητάμε για τα native apps εδώ…

Aργυρης

@ Makis χαχαχαχα +1 Περιμενω τον κλασικο ChrisG να πει παλι τα δικα του

ChrisG

@Aργυρης πάνω σε τί;αν το ios έχει το news native σε region Αμερικής ή αν το se είναι σούπερ κινητάρα στα 500 και 600 ευρώ;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones App Store Apple

Έρχονται στο App Store: PlayStation, GameCube, Wii & SEGA Emulator για iPhone και Apple TV

Ο κύριος προγραμματιστής της εφαρμογής πολλαπλών εξομοιωτών Provenance είπε ότι η ομάδα του εργάζεται για την κυκλοφορία της στο App Store.

Smartphones Apple iPad Air

Φήμες ότι το iPad Air των 12,9″ θα έχει οθόνη MiniLED

Tα μοντέλα iPad Pro και iPad Air επόμενης γενιάς της Apple αναμένονται στις αρχές Μαΐου και, όσο πλησιάζουμε, εμφανίζονται νέες πληροφορίες.

Smartphones App Store Apple Meta

H Apple αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads από το App Store της στην Κίνα

Η Apple ανακοίνωσε πως αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads που ανήκουν σε Meta από το App Store της στην Κίνα.

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.