iOS 10: Η Apple επιτρέπει την αφαίρεση stock apps

Στο ετήσιο συνέδριο Worldwide Developer Conference 2016, που πραγματοποιείται 13 με 17 Ιουνίου, η Apple μεταξύ άλλων έκανε την επίσημη ανακοίνωση του iOS 10 (εδώ όλα τα νέα features), που είναι διαθέσιμο για τους developers και το public beta έρχεται Ιούλιο.

Με την τελευταία έκδοση του mobile OS, η Apple δίνει προτεραιότητα στην εμπειρία χρήσης με νέα features κάποια από τα οποία είναι ιδιαίτερα σημαντικά, αλλά η Apple επέλεξε να μην τα τονίσει. Ένα πολύ σημαντικό νέο χαρακτηριστικό αφορά στα stock apps, πολλά από τα οποία έχουν μεταφερθεί στο App Store με πλήρη screenshots και λεπτομερή περιγραφή.

Γιατί όμως το έκανε αυτό η Apple; Κάτι ανάλογο με αυτό που κάνει το Android, η Apple θεωρεί ότι είναι καλύτερο και ευκολότερο να αναβαθμίζει τα core apps μέσω του App Store.

ios 10 uninstall apps, iOS 10: Η Apple επιτρέπει την αφαίρεση stock apps

Οι χρήστες που έχουν κατεβάσει ήδη το iOS 10 developer preview επιβεβαιώνουν ότι πολλά από αυτά τα apps σου δίνουν τη δυνατότητα να τα αφαιρέσεις από την οθόνη του iPhone. Αυτή είναι η πρώτη φορά από τότε που κυκλοφόρησε το iPhone, που οι χρήστες έχουν την δυνατότητα να σβήσουν κάποιο προ-εγκατεστημένο app χωρίς κάποια τροποποίηση στο software (π.χ jailbreaking).

Με εξαίρεση κάποιες πραγματικά χρήσιμες εφαρμογές όπως camera, phone, messaging τα παρακάτω apps μπορούν να αφαιρεθούν από το iOS 10 developer preview:

Podcasts
Maps
Compass
Tips
Calculator
Watch
Voice Memos
Contacts
Stocks
Weather
iCloud Drive
Calendar
Mail
Music
Reminders

Διαβάστε επίσης: iOS 10 & macOS Sierra beta 1: Διαθέσιμα για τους developers

ios 10 uninstall apps, iOS 10: Η Apple επιτρέπει την αφαίρεση stock apps

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

8 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
kostas

μια επισημανση να κανω, δεν μπορεις να τα διαγραψεις παρα μονο απενεργοποιηση και αφαιρεση απο την αρχικη σελιδα

Chris_BMW

Κωστας@ Να τα διαγράψεις μπορείς . Πλήρως . Το επιβεβαίωσα μόλις κ σου είναι διαθεσιμα να τα κατεβάσεις πάλι απο το App Store.. Πολυ χρήσιμο αφού πολλα απο αυτά ουτε που τα έχω ανοίξει ποτε . Τζάμπα χώρος !

Paul

Chris Bmw@ έχεις απόλυτο δίκιο .Κατι podcasts και watch θα βγουν με τη μια .Αλλα εάν διαγράψεις και την πυξίδα δεν θα υπάρχει πρόβλημα με τους χάρτες και πλοήγηση ;

lneam

@Paul

η εφαρμογη “πυξιδα” δεν εχει καμια σχεση με το hardware sensor της συσκευης. Απλα αυτη η εφαρμογη διαβαζει και απεικονιζει τα δεδομενα της συσκευς μας. Αρα και καθε αλλη εφαρμογη μπορει να το κανει ανεξαρτητα.

lneam

Και κατι που ξαχασα. Η πλοηγηση μπορει να γινει χωρις το ενσωματομενο “μαγνητομετρο”. Απλα κανει χρηση των δεδομενων απο τους δορυφορους πλοηγησης π.χ. GPS και σε συνδυασμο με την κινηση μας στον χωρο “ξερει” να περιστρεψει τον χαρτη.

Agnostos13

Απο οτι διαβασα δεν μπορεις να διαγραψεις πραγματικα την εφαρμογη αλλα μονο το εικονιδιο της καθως τα δεσμευμενα mb παραμενουν!

Ανακιν

Αν όντως μπορείς να τα διεγραψεις είναι πολύ χρήσιμο

Aργυρης

Και το wallet πρεπει επειγοντως να φυγει γιατι δεν εχει καμια χρησιμοτητα στην χωρα μας.Οπως επισης και το υγεια” και η ”ευρεση φιλων”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone: 6 tips για την κάμερα που πρέπει να γνωρίζει κάθε χρήστης

Τα πιο πρόσφατα iPhone έχουν πολλά χαρακτηριστικά κάμερας που αξίζει να χρησιμοποιήσετε, όπως Λειτουργία Πορτραίτου και Στυλ Φωτογραφίας.

Business Apple TSMC

TSMC: Σχεδιάζει να παράγει τσιπ 1,6 nm το 2026

Η TSMC, η κατασκευάστρια εταιρεία τσιπ με πελάτες όπως η Apple, ανακοίνωσε σχέδια για την παραγωγή εξαιρετικά προηγμένων τσιπ 1,6 nm.

Gear Apple Apple Watch

Apple Watch Series X: Μπορεί να χρησιμοποιεί λεπτότερο υλικό μητρικής πλακέτας όπως το iPhone 17

Ο Kuo είχε πει ότι το Apple iPhone 17 Pro που έρχεται το 2025 θα μπορούσε να χρησιμοποιεί μια κύρια πλακέτα χαλκού με επίστρωση ρητίνης.

Smartphones Apple iPad iPad Air

iPad Air 12,9 ιντσών: Χωρίς οθόνη Mini LED τελικά

Την περασμένη εβδομάδα, ακούσαμε ότι η Apple σχεδίαζε να χρησιμοποιήσει οθόνες Mini LED που της είχαν μείνει από το iPad Pro 12,9″.