iOS 11: Αυτόματη διαγραφή apps για εξοικονόμηση χώρου

ios 11 delete apps, iOS 11: Αυτόματη διαγραφή apps για εξοικονόμηση χώρου

Ο ελεύθερος χώρος είναι ένα πρόβλημα που έχουν πολλά iPhones – ειδικά εκείνα με ενσωματωμένη μνήμη μόλις 16GB. Για να βοηθήσει στην αντιμετώπιση του προβλήματος στο επερχόμενο iOS 11, η Apple παρουσίασε μερικά νέα εργαλεία για τη διαχείριση των δεδομένων.

Ένα από αυτά είναι η δυνατότητα να διαγράφονται αυτόματα οι εφαρμογές που δεν χρησιμοποιείτε ποτέ (ή τουλάχιστον όχι τόσο συχνά).

Το νέο feature του iOS 11 ονομάζεται Offload Unused Apps. Ουσιαστικά αυτό που κάνει είναι όταν βλέπει ότι η χωρητικότητα περιορίζεται σημαντικά, αφαιρεί τις ελάχιστα χρησιμοποιούμενες εφαρμογές, αλλά διατηρεί τα έγγραφά και τα δεδομένα τους στη συσκευή σας.

Οι διαγραμμένες εφαρμογές εμφανίζονται ως εικονίδια με γκρι χρώμα στην αρχική οθόνη και μπορούν να εγκατασταθούν εκ νέου με ένα tap. Όταν ενεργοποιηθεί το Offload Unused Apps (Settings > General > iPhone Storage), το feature λειτουργεί αυτόματα στο background, αλλά οι χρήστες μπορούν επίσης να επιλέξουν να αφαιρέσουν μεμονωμένες εφαρμογές της επιλογής τους.

Όπως επεσήμανε ο Tom Moss, συνιδρυτής της εταιρείας πίσω από το Android smartphone, Nextbit, στο Twitter, αυτή είναι η ίδια ιδέα που η εταιρεία του υλοποίησε με το smartphone Nextbit Robin το 2016.

Ωστόσο, αυτό δεν είναι το μόνο “storage-saving feature” που θα φέρει η Apple με το OS 11. Μεταξύ άλλων είναι οι προτάσεις που θα γίνονται για εκκαθάριση των διαγραμμένων φωτογραφιών από το κινητό και δεδομένων από το iCloud. Ένα ακόμη χαρακτηριστικό είναι το “auto delete old conversations”, που διαγράφει συνομιλίες πάνω από 1 έτους στο Messages app.

Το iOS 11 αυτή τη στιγμή είναι διαθέσιμο ως beta για τους developers, και το public beta αναμένεται τέλη Ιουνίου. Το τελικό update θα δοθεί τον Σεπτέμβριο με την έλευση των νέων iPhones.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

10 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Κώστας Ζ.

Ουαου.

bezilys

Άμα δεν κάνω λάθος και το Android το έχει αυτό εδώ και καιρό!

giannis

Όχι, το android δεν κάνει κάτι παρόμοιο.

Apostolos

Αυτό σημαίνει πρωτοπορία. Όχι παίζουμε

giorgeee

Απλά τραγικό και παράλληλα το αιώνιο παράπονο των software developers.
Αντί να δώσουν hardware resources, προσπαθούν να τα μπαλώσουν όλα μέσω software.

Don mitso mou

@giorgee

Τί hardware resources θέλεις εσυ;

Πάνος®

@Don mitso mou

Απλοχεριά στον αποθηκευτικό χώρο χωρίς να κοστίζει μια περιουσία, είναι το πρώτο που μου έρχεται στο μυαλό.

χρηστος

32GB (και παλαιοτερα 16GB) με τιμη απο 850 ευρω και χωρις επεκτσση μνημης και πηγαινουν και αγοραζουν την απατη του iPhone. Με αυτη την λειτουργια, τι να πει κανεις.. πρωτοπορια προς το καλυτερο…

Μανώλης

απίστευτο που έχει αποθηκευτικό χώρο με Android των 100 ευρώ…

Georgetechexpert

Χα! Χα! Πεθαίνω στα γέλια όταν διαβάζω κάτι τέτοια άρθρα. Εννοώ φυσικά με τους i-phone-άκιδες που νομίζουν ότι επειδή έδωσαν έναν σκασμό λεφτά για να αγοράσουν το δαγκωμένο μηλαράκι, ότι απέκτησαν και κανένα κινητό της προκοπής. Προσωπικά έχω ένα oukitel k6000 pro εδώ και σχεδόν 2 χρόνια και έχω μείνει ΑΠΟΛΥΤΑ ικανοποιημένος στα πάντα! Θέλετε από μπαταρία; Θέλετε από έλειψη κολλήματων; Θέλετε από αποθηκευτικό χώρο; Θέλετε από κάμερα; Και το κινητό κοστίζει μόλις 125 ευρώ! Ποτέ πια i-phola!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.