Software

iOS 11: Βug δίνει εύκολη πρόσβαση στις φωτογραφίες σας

Ένα νέο τρωτό σημείο ανακαλύφθηκε στην τελευταία έκδοση του mobile OS της Apple και φαίνεται να είναι αρκετά σοβαρό. Ακολουθώντας κάποια συγκεκριμένα βήματα, κάποιος μπορεί να αποκτήσει πρόσβαση στις φωτογραφίες συσκευών με iOS 11.

Η ευπάθεια φαίνεται να επηρεάζει όλες τις iσυσκευές που τρέχουν την τελευταία έκδοση του λειτουργικού συστήματος.

Το flaw ανακαλύφθηκε από το κανάλι στο YouTube, iDeviceHelp και φαίνεται ότι ο οποιοσδήποτε μπορεί να μπει στις φωτογραφίες συσκευών με public iOS 11.0.3 ή beta iOS 11.1.

Οι πληροφορίες που χρειάζεται κανείς, είναι να γνωρίζει το Apple ID ή τον αριθμό τηλεφώνου, για να καλέσει το κινητό. Ακολουθώντας τα πολύ απλά βήματα που αναφέρονται στο παραπάνω video, πολύ εύκολα αποκτάς πρόσβαση στις φωτογραφίες του εν λόγω iPhone.

Μέχρι να έρθει η διόρθωση από την Apple, αυτό που συνιστάται είναι η απενεργοποίηση της Siri από την lock screen.

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 19 Οκτωβρίου 2017 13:52

Σχόλια

  • @darko Ποιο ειναι το προβλημα , μια χαρα κανει το techblog τη δουλεια του, μας δινει και review απο κινητα και ισα ισα αναμεταδιδει ειδησεις απο μεγαλα site τεχνολογιας του εξωτερικου. Μια τετοια κοινοτητα ελειπε απο την Ελλαδα και το techblog το κανει σωστα . Αν δεν εισαι ικανοποιημενος ,βρες αλλη σελιδα να το κανει καλυτερα και μην ασχοληθεις ξανα , σιγουρα υπαρχουν 2-3 σελιδες που θα κανουν καλη δουλεια , αλλα πανω κατω την ιδια ,αν οχι χειροτερη.

  • Είδα 2 φορές το βίντεο μπας και καταλάβω το πρόβλημα .... θα τρελαθούμε ...Δηλαδή για να δω τις φωτογραφίες ΜΟΥ στο δικό MOY iphone (δεν μπορεί κάποιος άλλος να έχει πρόσβαση στο δικό μου κινητό, που πραγματικά θα ήταν πρόβλημα) όταν με καλέσει κάποιος κι εγώ από κλειδωμένη οθόνη βρίσκω τρόπο να τις δω ?? ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΜΠΡΑΒΟ στον τύπο που μάλλον είναι ο ίδιος που τα βάζει σε κατσαρόλα και τα βράζει, τα γρατζουνάει με κατσαβίδια μαχαίρια και πολλά άλλα για να με ενημερώσει και ψυχαγωγήσει !

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Λορένα Σιούτη

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.