iOS 11: Bug φαίνεται κατά λάθος σε επίσημη διαφήμιση της Apple

Είναι γεγονός πως το iOS 11 δεν έχει την φήμη της ομαλότερης έκδοσης λογισμικού που έχει βγάλει η Apple. Αντιθέτως, πρόκειται για ένα αρκετά προβληματικό update που γέμισε με… bugs εκατομμύρια iPhones, iPads και iPod Touches. Μέχρι σήμερα όμως, η πλειοψηφία τους έχει διορθωθεί.

Βέβαια, εξακολουθούν να υπάρχουν μικρές δυσλειτουργίες που δεν έχουν επιλύσει ακόμα οι μηχανικοί λογισμικού της Apple. Ακόμα και bugs που αφορούν περισσότερο το αισθητικό κομμάτι δηλώνουν παρόν, έστω και αν είναι δυσεύρετα. Μάλιστα, ένα τέτοιο προβληματάκι φαίνεται κατά λάθος στην νεότερη διαφήμιση της Apple που αφορά το Face ID του iPhone X (βίντεο στην αρχή του άρθρου). Η αλήθεια είναι πως όσες φορές και αν δουν το σποτ οι περισσότεροι χρήστες, θα δυσκολευτούν να εντοπίσουν το bug. Εκείνο όμως έχει καταφέρει να φτάσει μέχρι και την επίσημη διαφήμιση του Αμερικανού κολοσσού χωρίς να το καταλάβει κανείς. Για να βοηθήσουμε, αν κανείς κάνει παύση στο πεντηκοστό δευτερόλεπτο (0:50 – από εκεί που έχουμε βάλει το βίντεο να ξεκινάει), θα δει με τα μάτια του την μικρή ατέλεια που υπάρχει.

iOS 11 bug φαίνεται κατά λάθος επίσημη διαφήμιση Apple, iOS 11: Bug φαίνεται κατά λάθος σε επίσημη διαφήμιση της Apple

Συγκεκριμένα, όταν η πρωταγωνίστρια του σποτ κοιτάει το κινητό της για να ξεκλειδώσει, εκείνο την αναγνωρίζει και της εμφανίζει το μήνυμα που έλαβε. Η επαφή Kate λοιπόν της έστειλε “Hey! Where R U???”. Όλα μοιάζουν… νορμάλ, όμως δεν είναι. Αν παρατηρήσετε προσεκτικά, η “φούσκα” που πρέπει να περιβάλει το μήνυμα, αργεί να φτάσει μέχρι το τελευταίο κομμάτι αυτού και μοιάζει σαν να το κυνηγάει. Κανονικά, το bubble μεγεθύνεται μαζί με το κείμενο του μηνύματος. Στο iOS 11 όμως, ένα μικρό bug αναγκάζει το σύστημα να εμφανίζει για ελάχιστο χρόνο νωρίτερα πρώτα το κείμενο, με την “φούσκα” να τρέχει να το καλύψει αργότερα. Αυτή η δυσλειτουργία φαίνεται στην διαφήμιση και μαρτυρά πως κανείς από την Apple δεν το αντιλήφθηκε εγκαίρως. Αμελητέο bug μεν, δυσλειτουργία του συστήματος δε…!

Σε περίπτωση που δεν καταφέρατε να εντοπίσετε το σημείο του βίντεο που αναλύουμε στο άρθρο, μπορείτε να το δείτε στην παρακάτω φωτογραφία:

iOS 11 bug φαίνεται κατά λάθος επίσημη διαφήμιση Apple, iOS 11: Bug φαίνεται κατά λάθος σε επίσημη διαφήμιση της Apple

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

11 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ΚΝ

Γενικά το ios 11 έχει κάνει αλλαγές ειδικά σε καθημερινές λειτουργίες. Θα έλεγα ότι έγινε πιο δυσλειτουργικό ανευ λόγου πχ
-θέλεις να ανοίξεις wifi ή να το κλείσεις …παλιά γίνονταν με δυο γρήγορες κινήσεις στο ίδιο σημείο …τώρα χρειάζεται περισσότερες κινήσεις και να προσπαθήσεις να βρείς κάπου πάνω το εικονίδιο στριμωγμένο κτλ
-Κάτι ανάλογο με την φωτεινότητα & τη ρύθμιση για το βράδυ!
-Το χειρότερο είναι ότι έβαλε αριθμούς και σύμβολα πάνω στα καθημερινά πλήκτρα…με αποτέλεσμα είναι κουραστική η χρήση τους χωρίς λόγο! Θα έπρεπε να δίνει επιλογή στο πληκτρολόγιο να επιλέξεις πως το θές εσύ ….και φυσικά αυτό να γίνει άμεσα με το που ανοίξεις το ipad μετά την αναβάθμιση!
Γενικά το ios 11 φαίνεται αν μια δουλειά πρόχειρη που στο μέσο χρήστη τον δυσκολεύει συνολικά σε καθημερινές απλές λειτουργίες! Τα πολλά Bug δείχνει πως το τμήμα της Apple συνεχώς δεν προσέχει ουσιαστικά πράγματα…το android είναι καλύτερο λειτουργικό εδώ και καιρό ακόμα και σε πιο παλιές εκδόσεις. Καιρός στην Αpple να καταλάβουν ….ότι ας αργούν να δώσουν το ios12 αλλά αρκεί να είναι δοκιμασμένο και διορθωμένο σε υψηλό επίπεδο όχι προχειροδουλειά.

Chris_BMW

@ΚΝ

Βοήθησε μας να καταλάβουμε και εμείς που έχουμε I phone τι εννοείς !
Και όσον αφορά το WiFi αλλα κ για την φωτεινότητα που λες..
Τι ακριβώς σε δυσκολεύει ;;Να κανεις swipe up το κέντρου ελέγχου και να επιλέξεις 🤔

Υ.Γ Εχθές άλλαξα μπαταρία στο 6s . Το έχω ακριβώς 2,5 χρονια . Το κινητό κυριολεκτικά μεταμορφώθηκε και δουλεύει οπως με το iOS 9-10 . Οποίοι το σκέφτεστε ,ακόμα και με 7αρια με εξαντλημένη μπαταρία, μη διστάζετε . Με την αλλαγή θα πάρετε άλλο τηλέφωνο και με αυτονομία και πάλι μια γεμάτη μερα !
Υ.Γ 2 Για όσους ειναι ψυχαναγκαστικοι με τα πράγματα τους και ψείρες σαν και εμένα (το κινητό μου παρόλο την ηλικία του είναι αψεγάδιαστο ) γίνεται πολυ προσεκτική δουλειά στην αλλαγή και μετά απο εξονυχιστικό έλεγχο απο τη μεριά μου δεν διαπίστωσα το παραμικρό στο τηλέφωνο ..

Νικ

Δεν υπάρχει κανένα bug αυτό είναι ένα screen shot που φαίνεται έτσι καθώς αναπτύσσεται η μπάρα από μια σε δεύτερη γραμμή.το γραφικό που συνοδεύει την επέκταση δεν είναι φτιαγμένο να το ψάχνεις με σκριν σοτ αλλά να φαίνεται ομαλό στο ματι

giannis

@KN το wifi ανοιγει και κλείνει ακριβώς με τον ίδιο τρόπο όπως και στα ios 9-10. Που την είδες την αλλαγή?

wave

@ΚΝ Στο iphone μου το wifi κλεινει και ανοίγει πολύ εύκολα όπως και όλα τα υπόλοιπα που γράφεις και τo ios 11 έχει στρώσει απίστευτα. Τώρα που ακριβώς είναι το πρόβλημα μόνο εσύ το ξέρεις!

Makis

Κάθεστε και μιλάτε για τα bugs και χάνεται την ουσία. Δεν είδα κανέναν να αναφέρει πως με το 11 δουλεύεις 3 εφαρμογές ταυτόχρονα, στην ίδια οθόνη, που δεν γίνεται σε κανένα Android tablet όπως διαβάζω τουλάχιστον. Τίποτε επίσης για το drag and drop. Τίποτε για το files…κλπ…κλπ…

Thanoslam

Ο Nik έχει δίκιο. Κανένα bug δεν υπάρχει. Σβήστε το άρθρο γιατί εκτίθεστε.

NikosAr

Η αλήθεια είναι ότι η έκδοση 11.2.6 έχει στρώσει αρκετά κι εγώ στην αρχή είχα πολλά προβλήματα.
@ΚΝ μάλλον τρολαρεις μη έχοντας κάποια συσκευή της Apple και απλά διαβάσεις άλλους που έχουν ( αυτή την εντύπωση δίνεις ) δεν έχουν σχέση αυτά που γράφεις με το iOS 11 και το iPhone εκτός κι αν έχεις iPad το οποίο δεν γνωρίζω αν ισχύουν αυτά που γράφεις

Νικος

Αυτο που εχω δει εγω ειναι οτι με το ios 11 η ram εχει παει περιπατο στα 7αρια αλλα και στα 8αρια…Το 6S για καποιο λογο εχει καλυτερο ram management στο ios 11 απο τα 7 αρια και 8 αρια….Ακομα θυμαμαι με το ios 10 να εχεις πανω απο 15 εφαρμογες ανοιχτες και να παραμενουν στην μνημη κατι που δεν συμβαινει με το ios 11 το οποιο ειναι ανικανο να κρατησει στη μνημη πανω απο 4-5 εφαρμογες

jim

Εσείς που λέτε για το wifi toggle στην 11 δεν έχετε καταλάβει ακόμα πως λειτουργεί! Όπως σωστά είπε ο ΚΝ ΔΕΝ μπορείς να κλείσεις wifi + bluetooth από το control center. Πρέπει να πας στις ρυθμίσεις. Μεγάλη βλακεία κατ εμέ. (Όταν πατήσεις το toggle του wifi ή bluetooth στο control center, σε ΑΠΟΣΥΝΔΕΕΙ από το wifi δίκτυο ή τις bluetooth συσκευές για μερικές ώρες. Οι πομποδέκτες συνεχίζουν να λειτουργούν κανονικά)

Neon

Δεν είναι bug αυτό, απλός εμφανίζεται πρώτα το text πριν από το άσπρο background του notification από τα Messages, φαίνεται και στο Screenshot που βάλατε ότι γίνετε αυτό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.