iOS 11: Βρίσκεται στο 65% των Apple συσκευών παγκοσμίως

iOS 11 βρίσκεται 65% Apple συσκευών παγκοσμίως, iOS 11: Βρίσκεται στο 65% των Apple συσκευών παγκοσμίως

Η Apple αναπτύσσει ταχύτατα την ενδέκατη και νεότερη κύρια έκδοση του iOS. Σε αντίθεση με το Android Oreo της Google που ακόμα εξαπλώνεται με πολύ αργούς ρυθμούς, το iOS 11 έχει κυριαρχήσει για τα καλά στις Apple συσκευές.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά που δημοσίευσε ο Αμερικανός τεχνολογικός γίγαντας, το iOS βρίσκεται στο 65% των Apple συσκευών παγκοσμίως, έχοντας εξαπλωθεί ταχύτατα και αποτελεσματικά. Πίσω του βρίσκεται το iOS 10 με 28%, ενώ οι συνολικές συσκευές που λειτουργούν με παλαιότερες εκδόσεις του λειτουργικού αποτελούν μόλις το 7% της παγκόσμιας αγοράς. Αυτό αφενός σημαίνει πως η Apple κάνει εξαιρετική δουλειά στον ρυθμό διάθεσης του λογισμικού, αλλά αφετέρου υποδεικνύει πως ο κατασκευαστής εξακολουθεί να υποστηρίζει ακόμα και αρκετά παλιά μοντέλα (πχ. το iPhone 5S που ανακοινώθηκε το 2013), κάτι που συμβάλλει άμεσα στην εξάπλωση του iOS 11.

Η αλήθεια είναι πως η σύγκριση μεταξύ της ανάπτυξης του Android και εκείνης του iOS είναι ανούσια, διότι πρόκειται για δύο διαφορετικά λειτουργικά συστήματα με διαφορετική αρχιτεκτονική και φιλοσοφία. Όπως και να έχει όμως, το iOS 11 σημειώνει σημαντική πρόοδο και στο μέλλον τα ποσοστά του θα μεγαλώσουν ακόμα περισσότερο.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

11 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Kostas

Στο δικο μου δεν θα μπει ποτε.ειμαι στην 10.1.1 και εδω θα μείνω

Γιώργος Κ.

Κώστα πριν από λίγο καιρό θα σου έλεγα κι εγώ να μείνεις εκεί. Αν έχεις ισχυρό μηχάνημα (τουλάχιστον 2gb ram, 64bit, Α8 και πάνω) να το βάλεις. Εμένα έχει στρώσει αρκετά σε iPad mini 4. Δεν ήταν βέβαια όπως επί εποχές 10 η ακόμη καλύτερα 9,αλλά είναι ένα κλικ πιο κάτω

Kostas

Γιωργο το iPhone 7 plus εχω,απλα επειδή δουλεύει αψογα ακομα δεν θελω να το πειράξω

Γιώργος Κ.

Νομίζω πως δε θα έπρεπε να φοβάσαι και στο λέω εγώ που μετά το 10 έκραξα φοβερά την apple. Και μάλιστα το δικό μου έχει πολύ λιγότερα / αδύναμα χαρακτηριστικά από το δικό σου

Chris _BMW

@Kostas

Δεν θα δεις καμία μα καμία διαφορα σε αυτήν την έκδοση του iOS σε θέματα ταχύτητας-μπαταρίας ειδικά σε 7 plus .

NikosAr

@Κostas
Κι εγώ κάτοχος 7 plus και είμαι στην 11.2.2 Επειδή το βράδυ το κλείνω … το πρωί που το ξανά ανοίγω πρέπει να το τεστάρω εάν λειτουργεί. Με παίρνουν τηλέφωνο και ενώ είναι ανοιχτό δεν χτυπάει και σε αυτούς που με καλούν λέει ότι : πιθανόν ο συνδρομητης έχει το τηλέφωνο του απενεργοποιημένο … πιστεύω ότι ακόμα καλά στη 10…. να μου γίνει μάθημα … το κακό είναι ότι δεν μπορούμε να γυρίσουμε …

NikosAr

Ααα … εδώ και 1 εβδομάδα δεν στέλνει ούτε sms

Panagis

@NikosAr βαλε και καμια καρτα….

ΝΙΚΟΣ

Δεν σας καταλαβαίνω παιδιά. iPhone δεν παίρνετε γιατί δουλεύει σωστά. Ποτέ δεν το πέτυχε αυτό. Αλλά γιατί είναι fashion brand . Sorry , λάθος επιλογή κάνατε. Καλά ξεμπερδέματα

Makis

Κανένα πρόβλημα εξ αρχής σε SE και ipad air 2. Μην ακούτε…

srt8

Κάτοχος 5s, iOS 11.2.2 χωρίς κανένα κόλλημα -εκτός το μεγάλο μείον- η μπαταρία η οποία θέλει 2 φορές την ημέρα να φορτίσει.
Κατά τα αλλά το βρίσκω αρκετά ενδιαφέρον το iOS 11 και περιμένω να δω τι θα παρουσιάσει τον Μάρτιο και αν όχι τότε το Σεπτέμβρη για να δω αν προχωρήσω σε αναβάθμιση κινητού.
Είμαι της άποψης ότι ένα καλό κινητό είναι του τύπου iphone 7, 8 είναι δηλαδή κινητό τηλέφωνο και όχι ταμπλέτα. Έχει ικανές κάμερες (για κινητό τηλέφωνο) και είναι εύκολο στη χρήση με το χέρι εν αντίθεση με τα plus μοντέλα.
Προσωπικά έχω DSLR για φωτογραφίες γιατί θεωρώ πως ποτέ ένα τηλέφωνο δεν θα τις φτάσει στον ανταγωνισμό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.