Η Apple ανακοίνωσε το iOS 11 – Τι νέο φέρνει

ios 11 official, Η Apple ανακοίνωσε το iOS 11 – Τι νέο φέρνει

Η μεγάλη μέρα έφτασε και η Apple από το WWDC 2017 ανακοίνωσε την επόμενη έκδοση του mobile OS της. Το όνομα αυτού είναι iOS 11, οι αλλαγές που έχουν κάνει οι μηχανικοί της Apple μπορεί να μην είναι μεγάλες, αλλά είναι σημαντικές.

ios 11 official, Η Apple ανακοίνωσε το iOS 11 – Τι νέο φέρνει

Μέσα σε αυτές είναι ο συγχρονισμός μηνυμάτων μεταξύ iOS και macOS. Αν για παράδειγμα σβήσεις ένα μήνυμα από το iPhone ή το iPad, αυτό θα σβηστεί και από το Mac. Επιπλέον, το Apple Pay θα περιλαμβάνει person-to-person πληρωμές. Με το iOS 11, η Apple εισάγει την Apple Pay Cash Card, όπου θα μπορούν οι χρήστες να αποθηκεύσουν τα ποσά από τις peer-to-peer συναλλαγές. Αυτά τα χρήματα μπορούν να μεταφερθούν στον προσωπικό σου τραπεζικό λογαριασμό.

Siri

H Apple έχει κάνει βελτιώσεις και στη Siri, η φωνή της ακούγεται πιο φυσική όταν απαντά στους χρήστες. Πλέον θα είναι ικανή να κάνει μεταφράσεις σε διαφορετικές γλώσσες, όπως αγγλικά, κινέζικα, γερμανικά, γαλλικά, ιταλικά και ισπανικά.

Το νέο “intelligence feature” επιτρέπει στη Siri να κάνει προτάσεις τις οποίες μπορεί να βρεις ενδιαφέρουσες προτάσεις όπως ένα ενδιαφέρον άρθρο και να προβλέπει καλύτερα τι μπορεί να θέλεις στο μέλλον. Αυτό το καταφέρνει μέσω του “on-device learning”, όπως ανέφερε η Apple.

To οn-device learning συγχρονίζεται με τις υπόλοιπες συσκευές της Apple, αλλά “διατηρείται εντελώς ιδιωτικό, αναγνώσιμο μόνο από εσάς και τις συσκευές σας”.

ios 11 official, Η Apple ανακοίνωσε το iOS 11 – Τι νέο φέρνει

Files App

Η Apple θα φέρει παραδοσιακή διαχείριση αρχείων – ή τουλάχιστον κάτι παρόμοιo με αυτή – στο iPad με το iOS 11. Ένα νέο Files app θα δώσει στους χρήστες μια απλή εικόνα των αρχείων στη συσκευή τους και επίσης εκείνων που αποθηκεύονται με υπηρεσίες cloud συμπεριλαμβανομένων των iCloud, Dropbox, OneDrive κλπ.

Control Center

Στο iOS 11 η Aple έχει ανασχεδιάσει πλήρως το Control Center, το οποίο είναι το panel που οι χρήστες μπορούν να swipe up για να αποκτήσουν πρόσβαση σε συχνές και σημαντικές ρυθμίσεις ή να αλλάξουν τραγούδια κατά την ακρόαση μουσικής.

ios 11 official, Η Apple ανακοίνωσε το iOS 11 – Τι νέο φέρνει

Indoor χάρτες για shopping malls και αεροδρόμια

Το Apple Maps εισάγει εσωτερικούς χάρτες για αεροδρόμια και εμπορικά κέντρα σε επιλεγμένες πόλεις.

Τα εμπορικά κέντρα θα είναι διαθέσιμα για τις ακόλουθες πόλεις: Βοστώνη, Σικάγο, Χονγκ Κονγκ, Λονδίνο, Λος Άντζελες, Νέα Υόρκη, Φιλαδέλφεια, Σαν Φρανσίσκο, Σαν Χοσέ, Τόκιο και Ουάσιγκτον. Προς το παρόν περιλαμβάνονται 20 αεροδρόμια παγκοσμίως.

Όρια ταχύτητας, Καθοδήγηση λωρίδων, Do Not Disturb While Driving οδήγησης

Το iOS 11 προσθέτει νέες βελτιώσεις στους Χάρτες όταν βρίσκεστε πίσω από το τιμόνι ενός αυτοκινήτου. Η καθοδήγηση λωρίδων και τα όρια ταχύτητας θα σας βοηθήσουν να πλοηγηθείτε σε άγνωστους δρόμους και το νέο Do Not Disturb While Driving θα “ξεφορτωθεί” πράγματα που μπορεί να σας αποσπάσουν την προσοχή. Τα μηνύματα δεν θα εμφανίζονται by default, αλλά ο αποστολέας έχει την δυνατότητα να το χαρακτηρίσει “επείγον”, αν πράγματι πρέπει να δείτε το μήνυμα.

ios 11 official, Η Apple ανακοίνωσε το iOS 11 – Τι νέο φέρνει

Apple Music, Airplay 2, Homekit 2, Multi-Rom Audio

H Apple θα φέρει υποστήριξη για multi-room audio μεταξύ iPhones, iPads και third-party ηχεία.

Επίσης, το Apple Music θα σου επιτρέπει να δεις τι ακούνε οι φίλοι σου. Όπως και στο Spotify, έχεις την δυνατότητα να ακούσεις ιδιωτικά και να μην επιτρέψεις στους άλλους να δουν τι ακούς.

Ανανεωμένο App Store

Tο App Store παίρνει τη μεγαλύτερη αλλαγή με το iOS 11. Υπάρχει μια νέα καρτέλα “Today”, η οποία θα εμφανίζει αξιοσημείωτες κυκλοφορίες και η Apple δίνει τελικά στο κομμάτι των παιχνιδιών τη δική της ειδική καρτέλα.

Επίσης, οι χρήστες θα βρίσκουν how-tos και άλλο περιεχόμενο που αφορά στην επιλογή εφαρμογών. Άλλες βελτιώσεις περιλαμβάνουν τη δυνατότητα για τους προγραμματιστές να καταγράψουν απευθείας τα in-app purchases στο App Store – αντί να πρέπει οι χρήστες να τις βρουν στην εφαρμογή.

ios 11 official, Η Apple ανακοίνωσε το iOS 11 – Τι νέο φέρνει

ARKIT

Η Apple ενσωματώνει την επαυξημένη πραγματικότητα απευθείας στον πυρήνα του iOS, δίνοντας στους προγραμματιστές τα εργαλεία που χρειάζονται για να συνδυάσουν πειστικά την ψηφιακή ψυχαγωγία με τον πραγματικό κόσμο.

Μερικές ακόμη αλλαγές
Screen recording, one-handed keyboard, FaceTime Live Photos, password autofill στα apps κλπ.

ios 11 official, Η Apple ανακοίνωσε το iOS 11 – Τι νέο φέρνει

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

6 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
George L

και η siri ακόμα δεν έχει ελληνικά 🙁

giannis

Η siri δεν θα αποκτήσει ποτέ Ελληνικά. Μιλάμε για ένα κοινό μερικών χιλιάδων καταναλωτών (έλληνες που αγοράζουν iphone).

χρηστος

Eχει καποιες ενδιαφερουσες προσθηκες αλλα δεν βλεπουμε κατι εξαιρετικα διαφορετικο. Πρεπει επιτελους να αλλαξει την γενικη σχεδιαση του UI (είναι περίπου ίδια εδω και 4-5+ χρόνια) δηλαδή αρκετά βαρετή, δεδομένου ότι αποτελεί κλειστό λογισμικό(δεν επιτρέπονται launchers κτλ). Η μεταβαση στα 11 δεν φερνει κατι σουπερ σε αλλαγες αλλα μικρο-προσθηκες και μικρο-βελτιωσεις. Μικρος ο ενθουσιασμος, τα βηματα αργα, ξερει οτι ο,τι και να παρουσιασει το κοινο της ειναι συγκεκριμενο.

KostasB

Θα ήθελα να μάθω αναλυτικά τι προσφέρει στο σύνολο αυτό το Files app και αν όντως είναι μόνο για iPad και όχι και για iPhone.
Την θεωρώ ως την σημαντικότερη προσθήκη στο iOS.

Marios

Επιτέλους το control center έγινε παραμετροποιήσιμο! Και πολύ πιο όμορφο, επίσης!
Άλλαξαν ελάχιστα εικονίδια. Οι προσθήκες φαίνονται όντως μικρές.

Enzo

Συμφωνώ με KostasB για το Files app. Είναι το μονο πράγμα που μου λείπει από τα android είναι ένας file manager.

Πάντως από ότι διαβάζω το files app θα ειναι διαθέσιμο και για iphone, οχι μόνο το ipad

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Apple featured Samsung

Διέρρευσε ο οδικός χάρτης της Apple για τα επόμενα τρία χρόνια – Αναδιπλούμενο iPhone, OLED iPad, φθηνότερο XR headset

Ένας οδικός χάρτης της Apple που περιγράφει ανακοινώσεις μεγάλων προϊόντων και αναβαθμίσεις χαρακτηριστικών έχει παραχθεί από τη Samsung.

Smartphones Apple Google Google AI

iOS 18: Η Apple συζητά με τη Google για να φέρει λειτουργίες του Gemini AI στο iPhone

H Apple βρίσκεται σε συζητήσεις με τη Google για να ενσωματώσει το εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης Gemini στο iPhone ως μέρος του iOS 18.

Gear Apple Apple Watch featured

Apple Watch: Φήμες ότι η επόμενη γενιά θα παρακολουθεί την αρτηριακή πίεση

Ένα απαραίτητο χαρακτηριστικό για τα μελλοντικά Apple Watch είναι και η παρακολούθηση της αρτηριακής πίεσης.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16: Οι 5 βασικές αναβαθμίσεις που περιμένουμε

Τον ερχόμενο Σεπτέμβριο περιμένουμε τη σειρά iPhone 16 με αρκετά πιο ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά από την περυσινή σειρά iPhone 15.