iOS 12: ‘Εχει τον χαμηλότερο ρυθμό αναβάθμισης των τελευταίων ετών

iOS 12 έχει χαμηλότερο ρυθμό αναβάθμισης τελευταίων ετών, iOS 12: ‘Εχει τον χαμηλότερο ρυθμό αναβάθμισης των τελευταίων ετών

Η Apple έχει διαθέσει το iOS 12 στους πελάτες της εδώ και μερικές ημέρες. Συνήθως, οι νέες κύριες εκδόσεις του λογισμικού υιοθετούνταν γρήγορα από τους χρήστες iPhones / iPads, κάτι που δεν φαίνεται να ισχύει φέτος. Το iOS έθεσε παραδόξως ένα νέο χαμηλό στους ρυθμούς αναβάθμισης των τελευταίων ετών

Για την ακρίβεια, σύμφωνα με στοιχεία που συνέλλεξε η εταιρεία Statista, ο ρυθμός αναβάθμισης του iOS 12 τις πρώτες 10 ημέρες κυκλοφορίας είναι ο μικρότερος των τελευταίων ετών, με μόλις το 20.7% των συσκευών να έχουν εγκατεστημένη την αναβάθμιση. Πρώτο στην σχετική λίστα είναι (με διαφορά) το iOS 7, που τα πρώτα 10 εικοσιτετράωρα κυκλοφορίας του είχε πείσει το 63.4% των κατόχων i-συσκευών. Ακολουθούν τα iOS 9 με 48.1%, iOS 8 με 37.5%, iOS 10 με 36.1% και iOS 11 με 28.6%. Στην πραγματικότητα, η τελευταία έκδοση του λειτουργικού της Apple φαίνεται πως έχει αρκετά χαμηλές επιδόσεις.

iOS 12 έχει χαμηλότερο ρυθμό αναβάθμισης τελευταίων ετών, iOS 12: ‘Εχει τον χαμηλότερο ρυθμό αναβάθμισης των τελευταίων ετών

Οι λόγοι πίσω από τις… χαμηλές πτήσεις του iOS 12 μπορεί να ποικίλουν. Για παράδειγμα, ενδεχομένως πολλοί χρήστες να περιμένουν την διάθεση του 12.1 που θα φέρει ακόμα μεγαλύτερη σταθερότητα, θα διορθώσει τις όποιες δυσλειτουργίες έχει η παρούσα έκδοση και θα εγκαταστήσει μια σειρά νέων δυνατοτήτων στις συσκευές. Επιπρόσθετα, κατά την διάρκεια της παρουσίασης των iPhone Xs/Xs Max/XR η Apple τόνισε πως μέχρι σήμερα έχουν αποσταλεί σχεδόν 2 δισεκατομμύρια συσκευές που λειτουργούν με το iOS. Αυτό σημαίνει πως ο αριθμός των ενεργών iPhones, iPads και iPod Touches εκεί έξω είναι αστρονομικός, οπότε είναι λογικό ο ρυθμός αναβάθμισης της κάθε νέας iOS έκδοσης να είναι μικρότερος.

Όπως και να έχει, το iOS της Apple εξακολουθεί να υιοθετείται κατά πολύ πιο ταχείς ρυθμούς, συγκριτικά με την αντίστοιχη έκδοση του Android. Το μέλλον θα δείξει αν αυτό διαφοροποιηθεί ή αν η Apple θα εξακολουθήσει να είναι πρώτη στον ρυθμό διάδοσης του λειτουργικού της. Προς το παρόν, στρέφουμε την προσοχή μας στο iOS 12.1 και την κυκλοφορία του που θα λάβει χώρα σύντομα.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

8 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Giorgis

Το iOS 12 είναι εκπληκτικό και πολύ γρήγορο. Δεν υπάρχει χρήστης iOS που να μην το αντιλαμβάνεται. ΟΜΩΣ! Ας φτιάξουν την απαίσια μπαταρία του, καθώς άπειροι χρήστες παραπονιούνται για την μπαταρία που καταναλώνεται απίστευτα γρήγορα. Έφτασαν στο Apple discussion να σβήνουν θέματα για το πόσο ενεργοβόρα είναι η έκδοση 12. Πολλοί χρήστες προτιμούμε να επιστρέψουμε στη laggy 11.4.1 καθώς η διαφορά από τη 12 είναι στο 20-30%. Αφήστε που χάλασαν το True Tone.

Darth

Αφού ο κόσμος χεστικε πλέων καθος κάθε update είναι πρως χειρότερο απλά δεν κάνουν

Giako

Κι όμως το ios 12 είναι εξαιρετική αναβάθμιση. Στο 6 έδωσε άλλον αέρα.

Agnostos13

Προφανώς…γιατί ο μέσος χρήστης που έχει καεί με το χυλό (iOS11.0.0) πλέον φυσάει και το γιαούρτι (iOS12.0.0)…

NikosAr

@Agnostos13
Αυτή είναι η αλήθεια μετά την τραγική, χειρότερη αναβάθμιση του iOS 11 … στη αρχή τουλάχιστον … έστρωσε μετά από κανα τρίμηνο … όμως να μην παραλείψω και το macOS Mojave επίσης χάλια …. σε αυτό το σημείο αναρωτιέμαι γιατί πρέπει να βγουν έστω και με τόσα προβλήματα στην ώρα τους δηλ. 20/09 οι αναβαθμίσεις ?? Ποιόν εξυπηρετούν τα ημιτελές προϊόντα ?

Agnostos13

@NikosAr:
Μα γι αυτό σου λέει πλέον άσε τις πρώτες εκδόσεις και περίμενε τις επόμενες που θα βελτιωθούν τα όποια προβλήματα…

ΥΓ. Εγώ βέβαια πάντα αυτό έκανα και πριν την 11…κάτι τα μικροbugs…κάτι που δεν το έπαιρνα απόφαση να κάνω backup…πήγαιναν Χριστούγεννα για να περάσω την νέα έκδοση!

tolkien

“Το iOS 12 είναι εκπληκτικό και πολύ γρήγορο. Δεν υπάρχει χρήστης iOS που να μην το αντιλαμβάνεται. ΟΜΩΣ! Ας φτιάξουν την απαίσια μπαταρία του, καθώς άπειροι χρήστες παραπονιούνται για την μπαταρία που καταναλώνεται απίστευτα γρήγορα. Έφτασαν στο Apple discussion να σβήνουν θέματα για το πόσο ενεργοβόρα είναι η έκδοση 12. Πολλοί χρήστες προτιμούμε να επιστρέψουμε στη laggy 11.4.1 καθώς η διαφορά από τη 12 είναι στο 20-30%. Αφήστε που χάλασαν το True Tone.”
Αυτα που λεει ο @giorgis ειναι 100% σωστο. Αρα πολυ καταντια για κινητα τοσο ακριβα. Τα android κοροιδευαν καποιοι και τωρα η apple στην μπαταρια ειναι αν οχι ιδια με τα android, τοτε λιγο χειροτερη. (εχω το iphone X με iOS 12 και το βλεπω). Να πω την αληθεια περα απο την μεταπωλητικη αξια που θα πουλησω το iPhone X, για μενα καλυτερο ειναι το δευτερο κινητο που εχω το xiaomi Mi8

Agnostos13

Εγώ πάλι προτιμώ ένα Nokia 3330 που είχα…
Κράταγε κανά 5-ήμερο η μπαταρία.
Έφευγες διακοπές και δεν έπαιρνες μαζί φορτιστή!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.