iOS 13.2: Η πρώτη beta φέρνει το Deep Fusion στα iPhone 11

iOS 13.2, iOS 13.2: Η πρώτη beta φέρνει το Deep Fusion στα iPhone 11

Η Apple κυκλοφόρησε την πρώτη beta έκδοση του iOS 13.2 η οποία φέρνει την πολυαναμενόμενη λειτουργία κάμερας Deep Fusion στα iPhone 11 και iPhone 11 Pro.

Για όσους δεν γνωρίζουν το Deep Fusion είναι μία τεχνολογία επεξεργασίας των φωτογραφιών η οποία δουλεύει στο παρασκήνιο και βελτιώνει την ποιότητα των τελικών εικόνων κρατώντας τον θόρυβο σε χαμηλά επίπεδα.

Η Apple δεν έχει βάλει κάποιον διακόπτη για την ενεργοποίηση ή απενεργοποίηση του Deep Fusion, ούτε καν υπάρχει κάποια ένδειξη ότι είναι ενεργή. Κατά τη λήψη φωτογραφιών, η προεπιλεγμένη λειτουργία είναι το Smart HDR, το οποίο καταγράφει πολλαπλές λήψεις και τις συνδυάζει για να δημιουργήσει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

iOS 13.2, iOS 13.2: Η πρώτη beta φέρνει το Deep Fusion στα iPhone 11

Ωστόσο, αν η λήψη πραγματοποιείται σε σκοτεινό περιβάλλον η συσκευή ενεργοποιεί αυτόματα το Night Mode το οποίο βελτιώνει τη φωτεινότητα και μειώνει τον θόρυβο. Το Deep Fusion από την άλλη λειτουργεί περίπου όπως το Smart HDR, με τη διαφορά ότι ενεργοποιείται αυτόματα όταν τραβάμε φωτογραφίες σε περιβάλλον με μεσαίο προς χαμηλό φωτισμό.

Όπως θα παρατηρήσετε σε φωτογραφίες με αρκετές λεπτομέρειες και καθόλου ζουμ το Deep Fusion δεν δημιουργεί κάποια αισθητή διαφορά. Από την άλλη όταν κάνουμε zoom in στις φωτογραφίες θα δούμε κάποια βελτίωση στα textures και τις λεπτομέρειες.

Κατά τα άλλα η iOS 13.2 φέρνει, στα iPhone 11 και τα υπόλοιπα smartphones της Apple, μερικές διορθώσεις και προσθήκες όπως η ανακοίνωση μηνυμάτων μέσω της Siri για τους κατόχους AirPods, ρυθμισεις για την αυτόματη αναπαραγωγή AirPlay στην τηλεόραση, νέα ενότητα Research στις ρυθμίσεις, και άλλα.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

9 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Chris_BMW

Παρακολούθησα ένα βίντεο στο YouTube εχθές το βράδυ (ένα από τα πρώτα που δοκιμάζουν την Beta έκδοση του Deep Fusion) που σύγκρινε το pro Max με το Note 10 plus .
Έμεινα έκπληκτος από την λεπτομέρεια που αποτυπώνει η λειτουργία αυτή στα νέα I phone ειδικά απέναντι σε ένα τηλέφωνο είδη πολύ καλό σε αυτόν τον τομέα . (Σύγκρινα το Note 10 plus με το Xs Max μου, βγάζοντας μια φωτό όμοια και στα δυο,εξωτερικού χώρου με πολύ καλό φωτισμό και το Note 10 αποτύπωνε καλύτερα την λεπτομέρεια σε ταμπέλες μακρινών καταστημάτων ) Ειλικρινά η διαφορά είναι πολύ μεγάλη.

Πάντα πίστευα πως δεν υπάρχει κάποιος ουσιαστικός λόγος αναβάθμισης (πέραν του ψυχολογικού) για ναυαρχίδα μιας εταιρίας από χρόνια σε χρόνια .
Στην περίπτωση όμως του 11 pro Max σε σχέση με το δικό μου Xs Max η διαφορά σε απόδοση κάμερας κ μπαταρίας είναι πραγματικά η μέρα με τη νύχτα .
Και μάλλον αρχές της επόμενης χρονιάς με βλέπω να αναβαθμίζω ..

Chris_BMW

Για ποιο λόγο σβήστηκε το σχόλιο μου ;
Και σε αυτό το άρθρο αλλά και στο άρθρο για τις διαφημίσεις στις συσκευές της Samsung.

Κώστας Βλαχάκης

Δεν σβήστηκε κανένα σχόλιο! Απλά δεν εμφανίστηκαν καθόλου! Κάποιες φορές τυχαίνει το σύστημα να βάζει κάποια σχόλια στα «προς έγκριση». Τώρα αν δεις ειναι δημοσιευμένα. Πρέπει να στο έχω απαντήσει ξανά αυτό. Ξέρεις, είναι άκομψο να λες ότι σβήστηκαν τα σχόλια σου. Αφήνεις υπαινιγμούς και δεν στο επιτρέπω.

Chris_BMW

Κώστα , δεν μιλάς με κανα παιδάκι .Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί πρέπει ντε και καλά να δικαιολογηθείς και πάντα να βγάζεις το σάιτ λάδι ..
Για να ρωτάω γιατί σβήστηκε το σχόλιο πάει να πει πως είχε δημοσιευθεί -το είδα εγώ κανονικά να δημοσιεύεται – και μετά από 10 λεπτά δεν υπήρχε .
Πως θα ήθελες να διατυπώσω την ερώτηση μου για να μην αφήνω υπαινιγμούς όπως λες .(δεν το ρωτάω ειρωνικά)
Επίσης πριν γράψω το σχόλιο ερώτηση μου έψαξα τρόπο επικοινωνίας με το σάιτ πλην όμως δεν βρήκα . (Από κινητό είμαι)
Καλό θα είναι προς βελτίωση όλων μας να δεχόμαστε πως μπορεί να έχουμε κάνει λάθος βάζω κ εμένα μέσα κ να δεχόμαστε την κριτική .
Αυτά . Καλό σου απόγευμα

Κώστας Βλαχάκης

Δεν δημοσιεύτηκε τίποτα. Είναι σχόλια που χωρίς κάποιο συγκεκριμένο λόγο τυχαίνει και μπαίνουν στα «προς έγκριση» πριν καν δημοσιευτούν. Μην επιμείνεις σε κάτι που το γνωρίζω 12 χρόνια. Ρώτησε όποιον γνωρίζει από WordPress να στο επιβεβαιώσει. Αφού λοιπόν είσαι αναγκασμένος να αναγνωρίσεις αυτό που σου περιγράφω, μην αφήσεις ξανά σχόλιο με υπαινιγμούς ότι σου σβήνει κάποιος τα σχόλια.

Makis

Όταν είσαι «ύποπτος» από προηγούμενο σχόλιο ή εάν στο τωρινό σχόλιο έχεις βάλει κάποια «περίεργη» λέξη τότε εμφανίζεται μεν το σχόλιο αλλά με την σημείωση « προς έγκριση» και προφανώς το βλέπει μόνο ο ts (το σχόλιο). Εάν περάσει επιτυχώς από την καλοπροαίρετη λογοκρισία, μετά από 5-10 λεπτά εμφανίζεται κανονικά. Μου έχει συμβεί, αλλά δεν τα βάφω και μαύρα εάν δεν….

SUPS

Μια λεπτομερεια που ανακαλυψαν πολλοι youtubers και tech guys ειναι οτι για να λειτουργησει το deep fusion πρεπει να ειναι απενεργοποιημενο το ”Capture Outside of Frame”…

Chris_BMW

Ισχύει σε αυτό το βίντεο που περιγράφω στο σχόλιο μου το αναφέρει !

George

Ωραίο το deep fusion και όλα τα υπόλοιπα του iPhone, αλλά διάβασα το review του gsmarena για το νέο Xiaomi Redmi Note 8 pro με την τετραπλή κάμερα και έπαθα πλάκα: Εκπληκτικός επεξεργαστής με υδρόψυξη. Εκπληκτική διάρκεια μπαταρίας. Όμορφη και φωτεινή οθόνη. Gorilla Glass 5 τόσο μπροστά, όσο και πίσω. Εκπληκτική κυρίως κάμερα 64 mp με εκπληκτικές φωτογραφίες τόσο σε καλό, όσο και σε χαμηλό φωτισμό με το night mode. Slow motion και 4Κ βίντεο. Απίστευτη λεπτομέρεια στο ζουμάρισμα στις φωτογραφίες με την ανάλυση των 64 mp. Καταπληκτική selfie camera. Μοναδικά μειονεκτήματα οι μέτριες wide και macro κάμερες. Και όλα αυτά με κόστος κάτω από 300 ευρώ. Aν ήταν για να έδινα 1.200++ ευρώ για το iPhone 11, θα τα έδινα μόνο εάν και εφόσον είχε να προσφέρει ΠΟΛΛΑ περισσότερα από το Xiaomi. Το iPhone ζητάει πολλά περισσότερα χρήματα. Δεν προσφέρει όμως πολλά περισσότερα σε σχέση με το Xiaomi.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iOS

iOS 13 τρέχει το 92% των iPhone που κυκλοφόρησαν τα τελευταία τέσσερα χρόνια

Μετά την ενημέρωση των στατιστικών στοιχείων από την Apple, μπορούμε να δούμε τι ποσοστό των iPhone τρέχουν iOS 13 και τι μερίδιο των iPad έχει εγκατεστημένο το iPadOS.

Software Apple featured iOS 13

iOS 14: Θα υποστηρίζεται από όλα τα iPhone με iOS 13;

Το iOS 14 που θα παρουσιαστεί τον Ιούνιο στην WWDC φημολογείται ότι θα δοθεί σαν αναβάθμιση σε όλα τα iPhone που σήμερα τρέχουν iOS 13.

Smartphones Apple iOS iOS 13

iOS 13.3: Διαθέσιμο αυτή την εβδομάδα με αυστηρότερο γονικό έλεγχο

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν από επίσημο πάροχο, το iOS 13.3 θα κυκλοφορήσει αυτή την Τρίτη ή Τετάρτη, 10 ή 11 Δεκεμβρίου.

Smartphones Apple featured iOS 13

Η Apple απαγορεύει το downgrade στο iOS 13.2 για να αποτρέψει το jailbreak

Η Apple κατάργησε την υπογραφή του iOS 13.2 μπλοκάροντας έτσι το downgrade και το jailbreak των iPhone που τρέχουν αυτήν την έκδοση.