(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

iOS 13: Έρχεται τον Ιούνιο με Dark Mode και Multitasking

iOS 13, iOS 13: Έρχεται τον Ιούνιο με Dark Mode και Multitasking

Η Apple, αναμένεται να παρουσιάσει το νέο iOS 13, στο ετήσιο συνέδριο Worldwide Developers Conference, στις 3 Ιουνίου. Το νέο iOS 13, φέρνει νέες λειτουργίες οι οποίες στοχεύουν στην καλύτερη λειτουργία των συσκευών της Apple και φυσικά στην καλύτερη εμπειρία του χρήστη. Τι πρόκειται να δούμε όμως;

Αρχικά θα κυκλοφορήσει το πολυσυζητημένο Dark Mode, στο iPhone και στο iPad. Το Dark Mode, θα μπορεί να το επιλέξει ο χρήστης από τις ρυθμίσεις. Οι εφαρμογές του iPad που τρέχουν στο Mac και χρησιμοποιούν Marzipan θα έχουν κι αυτές το Dark Mode.

Οι αλλαγές που έρχονται στο iPad με το iOS 13, περιλαμβάνουν και την δυνατότητα να ανοίγουν πολλαπλά παράθυρα εφαρμογών. Κάθε παράθυρο, θα περιέχει καρτέλες οι οποίες θα καρφιτσώνονται σε συγκεκριμένη περιοχή και θα μπορεί ο χρήστης να τις μετακινήσει όπου θέλει. Αυτές οι καρτέλες, θα μπορούν να καρφιτσωθούν η μία πάνω στην άλλη κι έτσι θα μπορούν να διαγραφούν κι όλες μαζί αν χρειάζεται.

Μία επιθυμία των χρηστών του iOS, φαίνεται πως θα πραγματοποιηθεί και δεν είναι η άλλη από την προσθήκη του “Undo” στο λογισμικό. Όπως φαίνεται λοιπόν, με το iOS 13, θα προστεθεί μια νέα χειρονομία για το “Undo”. Πώς θα γίνεται αυτό; Πολύ απλά ο χρήστης θα πρέπει να κάνει ένα tap με τρία δάχτυλα στην περιοχή του πληκτρολογίου και στην συνέχεια, αν θέλει να κάνει undo ή redo, να σύρει δεξιά ή αριστερά προκειμένου να του εμφανιστούν οι δύο επιλογές. Για να προσαρμοστούν στην νέα λειτουργία οι χρήστες, θα κυκλοφορήσει κι ένα tutorial.

Επίσης, έρχεται το Safari στο iPad, όπου εκεί θα ζητάει αυτόματα μια desktop έκδοση για τις ιστοσελίδες όταν είναι απαραίτητο. Με αυτό τον τρόπο θα σταματήσει το αυτόματο render που κάνουν μερικές σελίδες (πχ το Youtube αναγκάζει τους χρήστες να χρησιμοποιούν το κουμπί Request Desktop Site).

Οι γραμματοσειρές δέχονται μεγάλη αναβάθμιση, καθώς μέσω της επιλογής “Διαχείριση Γραμματοσειρών” από τις Ρυθμίσεις, θα μπορεί κάποιος να επιλέξει αυτό που του αρέσει. Ενώ η εφαρμογή του Mail, γίνεται πιο “έξυπνη”. Πλέον ο χρήστης θα μπορεί να οργανώνει τα email του με κατηγορίες (διαφημιστικά, αγορές, ταξίδια, κλπ), ενώ θα μπορούν να προσθέσουν το “read later” σε μηνύματα που θέλουν να διαβάσουν αργότερα. Οι προγραμματιστές της Apple, εργάζονται πάνω και στην ρύθμιση του Mail, προκειμένου οι εφαρμογές τρίτων για τα αρχεία, να μπορέσουν να λειτουργήσουν αρμονικά με το Mail.

Επίσης οι προγραμματιστές, εργάζονται πάνω σε μία ακόμη χειρονομία, η οποία θα επιτρέπει στον χρήστη να επιλέξει μία λίστα ή συλλογή αντικειμένων και να τα σύρει, όπως γίνεται στο Finder του Mac. Θα δημιουργηθεί διαφορετικό στυλ για την μπάρα εργασιών, προκειμένου να υπάρξει ένα in-app splitview και στο iOS 13.

Άλλες αλλαγές στο iOS 13 συμπεριλαμβάνουν τον επανασχεδιασμό των εφαρμογών που αφορούν τις υπενθυμίσεις, μία νέα διεπαφή για την αυξομείωση του ήχου της εφαρμογής HUD και βελτίωση της Siri.

Πηγή

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Giorgos

Κανένα εξωτερικό δίσκο θα «δούμε» ?

Agnostos13

Και CD-ROM μη σου πω…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Android Smartphones Apple iPhone

Οι χρήστες Android που αλλάζουν σε iPhone προτιμούν παλαιότερα ή λιγότερο ακριβά μοντέλα

Σύμφωνα με την CIRP, οι χρήστες Android που αλλάζουν σε iPhone παρέμειναν τα τελευταία χρόνια σε χαμηλά ποσοστά από 11% έως 15%.

Business AI Apple featured

Tim Cook: Η Apple θα “ανοίξει νέους δρόμους” στη γενετική τεχνητή νοημοσύνη το 2024

Η Apple πραγματοποίησε την ετήσια συνέλευση των μετόχων της και ο Tim Cook σχολίασε ξανά τα σχέδια της εταιρείας για την τεχνητή νοημοσύνη.

Smartphones Apple Apple iOS featured

iOS 18: Ποια μοντέλα iPhone αναμένεται να αναβαθμιστούν

Tο iOS 18 θα κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο αλλά το hype έχει ξεκινήσει αφού αναμένεται να είναι η μεγαλύτερη αναβάθμιση λογισμικού στα iPhone.

Business Apple Apple Car featured

Apple Car: Μετά από μια δεκαετία, ακυρώνεται το project

Η Apple ακύρωσε όλα τα σχέδια για την κυκλοφορία ενός αυτόνομου, ηλεκτρικού οχήματος, σύμφωνα με το Bloomberg.