iOS 13: Έρχεται τον Ιούνιο με Dark Mode και Multitasking

Η Apple, αναμένεται να παρουσιάσει το νέο iOS 13, στο ετήσιο συνέδριο Worldwide Developers Conference, στις 3 Ιουνίου. Το νέο iOS 13, φέρνει νέες λειτουργίες οι οποίες στοχεύουν στην καλύτερη λειτουργία των συσκευών της Apple και φυσικά στην καλύτερη εμπειρία του χρήστη. Τι πρόκειται να δούμε όμως;

Αρχικά θα κυκλοφορήσει το πολυσυζητημένο Dark Mode, στο iPhone και στο iPad. Το Dark Mode, θα μπορεί να το επιλέξει ο χρήστης από τις ρυθμίσεις. Οι εφαρμογές του iPad που τρέχουν στο Mac και χρησιμοποιούν Marzipan θα έχουν κι αυτές το Dark Mode.

Οι αλλαγές που έρχονται στο iPad με το iOS 13, περιλαμβάνουν και την δυνατότητα να ανοίγουν πολλαπλά παράθυρα εφαρμογών. Κάθε παράθυρο, θα περιέχει καρτέλες οι οποίες θα καρφιτσώνονται σε συγκεκριμένη περιοχή και θα μπορεί ο χρήστης να τις μετακινήσει όπου θέλει. Αυτές οι καρτέλες, θα μπορούν να καρφιτσωθούν η μία πάνω στην άλλη κι έτσι θα μπορούν να διαγραφούν κι όλες μαζί αν χρειάζεται.

Μία επιθυμία των χρηστών του iOS, φαίνεται πως θα πραγματοποιηθεί και δεν είναι η άλλη από την προσθήκη του “Undo” στο λογισμικό. Όπως φαίνεται λοιπόν, με το iOS 13, θα προστεθεί μια νέα χειρονομία για το “Undo”. Πώς θα γίνεται αυτό; Πολύ απλά ο χρήστης θα πρέπει να κάνει ένα tap με τρία δάχτυλα στην περιοχή του πληκτρολογίου και στην συνέχεια, αν θέλει να κάνει undo ή redo, να σύρει δεξιά ή αριστερά προκειμένου να του εμφανιστούν οι δύο επιλογές. Για να προσαρμοστούν στην νέα λειτουργία οι χρήστες, θα κυκλοφορήσει κι ένα tutorial.

Επίσης, έρχεται το Safari στο iPad, όπου εκεί θα ζητάει αυτόματα μια desktop έκδοση για τις ιστοσελίδες όταν είναι απαραίτητο. Με αυτό τον τρόπο θα σταματήσει το αυτόματο render που κάνουν μερικές σελίδες (πχ το Youtube αναγκάζει τους χρήστες να χρησιμοποιούν το κουμπί Request Desktop Site).

Οι γραμματοσειρές δέχονται μεγάλη αναβάθμιση, καθώς μέσω της επιλογής “Διαχείριση Γραμματοσειρών” από τις Ρυθμίσεις, θα μπορεί κάποιος να επιλέξει αυτό που του αρέσει. Ενώ η εφαρμογή του Mail, γίνεται πιο “έξυπνη”. Πλέον ο χρήστης θα μπορεί να οργανώνει τα email του με κατηγορίες (διαφημιστικά, αγορές, ταξίδια, κλπ), ενώ θα μπορούν να προσθέσουν το “read later” σε μηνύματα που θέλουν να διαβάσουν αργότερα. Οι προγραμματιστές της Apple, εργάζονται πάνω και στην ρύθμιση του Mail, προκειμένου οι εφαρμογές τρίτων για τα αρχεία, να μπορέσουν να λειτουργήσουν αρμονικά με το Mail.

Επίσης οι προγραμματιστές, εργάζονται πάνω σε μία ακόμη χειρονομία, η οποία θα επιτρέπει στον χρήστη να επιλέξει μία λίστα ή συλλογή αντικειμένων και να τα σύρει, όπως γίνεται στο Finder του Mac. Θα δημιουργηθεί διαφορετικό στυλ για την μπάρα εργασιών, προκειμένου να υπάρξει ένα in-app splitview και στο iOS 13.

Άλλες αλλαγές στο iOS 13 συμπεριλαμβάνουν τον επανασχεδιασμό των εφαρμογών που αφορούν τις υπενθυμίσεις, μία νέα διεπαφή για την αυξομείωση του ήχου της εφαρμογής HUD και βελτίωση της Siri.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Giorgos

Κανένα εξωτερικό δίσκο θα «δούμε» ?

Agnostos13

Και CD-ROM μη σου πω…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Google gmail

To Gmail δοκιμάζει νέο τρόπο ενσωματωμένου chat

Μία αλλαγή περιμένει σύντομα τους Android και iOS χρήστες της εφαρμογής Gmail, με ενσωματωμένο το chat.

Software Microsoft

Αναφορές για προβλήματα στο Outlook – δες πώς να τα αντιμετωπίσεις

Εντοπίστηκε ένα bug στο Microsoft Outlook, το οποίο δεν επέτρεπε τη δημιουργία και ανάγνωση emails.

Software WhatsApp

Αποδοχή των όρων του με το… ζόρι επιβάλλει το WhatsApp

To WhatsApp φαίνεται πως θέλει να επιβάλλει την αποδοχή των όρων χρήσης της εφαρμογής του με το… έτσι θέλω.

Software HMD Global Nokia Android 11

H HMD Global καθυστερεί τα updates σε Android 11 των Nokia smartphones

Το πλάνο που ανακοίνωσε η HMD Global δείχνει ότι θα υπάρξει καθυστέρηση στην αναβάθμιση των μοντέλων της σε Android 11.