iOS 14: Χρήστες της beta έκδοσης αναφέρουν υποστήριξη 4K στο YouTube

, iOS 14: Χρήστες της beta έκδοσης αναφέρουν υποστήριξη 4K στο YouTube

Μπορεί το YouTube να είναι η δημοφιλέστερη υπηρεσία streaming στον κόσμο, ωστόσο οι χρήστες Apple συσκευών δεν έχουν την πολυτέλεια να απολαύσουν το περιεχόμενο στη βέλτιστη ανάλυση. Αυτό γιατί η Apple αρνείται εδώ και καιρό να υποστηρίξει το πρότυπο VP9 της Google, περιορίζοντας την ανάλυση στα 1080p και 60fps.

Όμως, φαίνεται πως η Apple κάνει ένα βήμα πίσω και θα δώσει υποστήριξη codec VP9 στο επερχόμενο iOS 14. Αρκετοί χρήστες που έχουν εγκαταστήσει την πρώτη developer beta του iOS 14 αναφέρουν πως πλέον μπορούν να επιλέξουν την ποιότητα του βίντεο στη βέλτιστη δυνατή ανάλυση. Πιο συγκεκριμένα, μπορούν να πλέον να παρακολουθήσουν βίντεο σε ανάλυση 2160p HDR, στα 60fps, χωρίς να γνωρίζουμε αν το decoding γίνεται μέσω GPU ή μέσω λογισμικού.

Η Apple ανακοίνωσε επίσημα πως στο επερχόμενο firmware update του tvOS θα υπάρχει η υποστήριξη 4K HDR βίντεο για το μοντέλο Apple TV 4K. Όμως, το ότι δεν υπήρξε παρόμοια ανακοίνωση για τα iOS και iPadOS ίσως σημαίνει πως η εταιρεία ακόμα δεν έχει αποφασίσει αν όντως θα δώσει την υποστήριξη VP9 στα εν λόγω λειτουργικά και απλά βρίσκεται σε δοκιμαστικό στάδιο.

Οι μέχρι τώρα αναφορές έρχονται από χρήστες συγκεκριμένος μοντέλων και συγκεκριμένα αυτών με OLED οθόνες. Βέβαια, μόνο τα OLED μοντέλα iPhone έχουν ανάλυση 2K, οπότε ίσως η εταιρεία να μη μπει καν στον κόπο να υποστηρίξει τα υπόλοιπα μοντέλα. Επίσης, ενδιαφέρον παραμένει ότι παρά τις αναφορές περί iPhone, κανένα μοντέλο iPad με iPadOS 14 δεν υποστηρίζεται, κάτι που δυναμώνει αρκετά τη θεωρεία περί δοκιμαστικής λειτουργίας.

Πηγή

Ο Κώστας Λεοντιάδης ασχολείται με την τεχνολογία εδώ και μια δεκαετία και έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με μεγάλες ιστοσελίδες όπως το Game20.gr και το Autonomous.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPad Air

Φήμες ότι το iPad Air των 12,9″ θα έχει οθόνη MiniLED

Tα μοντέλα iPad Pro και iPad Air επόμενης γενιάς της Apple αναμένονται στις αρχές Μαΐου και, όσο πλησιάζουμε, εμφανίζονται νέες πληροφορίες.

Smartphones App Store Apple Meta

H Apple αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads από το App Store της στην Κίνα

Η Apple ανακοίνωσε πως αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads που ανήκουν σε Meta από το App Store της στην Κίνα.

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.

Software Apple iOS Siri

iOS 18: Έρχονται νέες δυνατότητες στην εφαρμογή Notes – Θα υποστηρίζει εγγραφή ήχου και μαθηματικές σημειώσεις

Η Apple πρόκειται να παρουσιάσει τη νέα έκδοση λογισμικού iOS 18 στις 10 Ιουνίου κατά τη διάρκεια του WWDC 2024 Keynote.