iOS 14: Πως σας φάνηκε η νέα αναβάθμιση στα iPhone;

, iOS 14: Πως σας φάνηκε η νέα αναβάθμιση στα iPhone;

Εδώ και περίπου μία εβδομάδα η Apple έχει δώσει στην κυκλοφορία το νέο iOS 14, το οποίο προσθέτει Widgets, Picture-in-Picture και App Drawer στο λειτουργικό των iPhone. Με μία μεγάλη γκάμα συσκευών που υποστηρίζονται, θέλαμε να μοιραστούμε την εμπειρία μας με το νέο λειτουργικό, αλλά και να ακούσουμε τη γνώμη σας.

Αρχικά να πούμε ότι η δική μας συσκευή είναι το iPhone XS Max, οπότε η εμπειρία κάποιας παλαιότερης συσκευής μπορεί να μην είναι η ίδια. Στα bugs που έχουμε εντοπίσει είναι η δυσλειτουργία του Hotspot, η οποία δε λύθηκε ούτε με επαναφορά. Τα νέα Widget είναι μία ευχάριστη έκπληξη, καθώς είναι όντως καλοσχεδιασμένα, λειτουργικά και όμορφα, όμως είναι περιορισμένα προς το παρόν, κάτι που περιμένουμε να αλλάξει στο μέλλον όταν περισσότεροι developers δώσουν για τις εφαρμογές τους.

Το Widget του καιρού για κάποιον λόγο τραβάει αρκετή μπαταρία, οπότε δε μπορούσε να μείνει. Επίσης, αν δεν έχετε κάνει φακέλους, η προσθήκη Widget θα χαλάσει τις αρχικές σας σελίδες. Αυτός είναι και ο λόγος που προσωπικά τα αφαίρεσα τελικά, δημιουργώντας μία αρχική στα αριστερά με τα Widgets που με ενδιαφέρουν για άμεση πρόσβαση, διατηρώντας καθαρή την αρχική μου σελίδα.

Ο App Drawer είναι μία καλοδεχούμενη προσθήκη, όχι όμως απαραίτητη. Προσωπικά δε το χρησιμοποίησα ούτε μία φορά, πέραν της αρχής που απλά τον είδα. Picture-in-Picture προς το παρόν σε YouTube γίνεται με ανεπίσημο plug-in, όμως δε δουλεύει 100% και θα πρέπει να αλλάζετε χειροκίνητα τα βίντεο. Τέλος, πολύ σημαντική προσθήκη η pop-up ειδοποίηση εισερχόμενης κλήσης, κάτι που απελευθερώνει όσους παίζουν games. Στη μπαταρία, πέραν της περίπτωσης με το Widget του καιρού, δεν υπάρχει κάποια διαφορά σε σχέση με το iOS 13.7, κάτι αρκετά ευχάριστο.

Περιμένουμε να ακούσουμε τις δικές σας εντυπώσεις και εμπειρίες από το νέο λειτουργικό. Γράψτε μας στα σχόλια σε ποια συσκευή το έχετε εγκαταστήσει και αν έχετε κάποιο πρόβλημα ή ποια νέα χαρακτηριστικά σας άρεσας.

Ο Κώστας Λεοντιάδης ασχολείται με την τεχνολογία εδώ και μια δεκαετία και έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με μεγάλες ιστοσελίδες όπως το Game20.gr και το Autonomous.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

42 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
DIMITRISTRIANTIS

χρηστης iphone Χ περα απο ολες τις αλλαγες που εχει φερει το νεο λογισμικο θα πωαυτο που εγω παρατηρησα ειναι πως στην δικια μου την συσκευη η αποδοση(διαρκεια) της μπαταριας βελτιωθηκε παρα πολυ συγκεκριμενα δεν εβγαζα μια μερα χρησης με το ios 13
χρειαζοταν και στην μερα φορτιση ενω τωρα βγαλω ολη την μερα με την ιδια χρηση και μενει και ενα 15%

τωρα οσο αφορα τα υπολοιπα widgets κλπ περι ορεξεως που λεμε εγω προσωπικα δεν τα χρησιμοποιω…αλλα καλοδεχουμενα καθως και ομορφα μπορω να πω

Anonymous

Έχω το iOS 14 εδώ και 1 εβδομάδα στο iPhone 11 Pro Max και μπορώ να πω ότι το λατρεύω, τα widgets στην Home Screen είναι πολύ χρηστικά, έχω βάλει το widget για τις μπαταρίες, το widget για τα podcasts, ρολόι, μετοχές, το widget της εφαρμογής άθληση που μου δείχνει δεδομένα άθλησης από το Apple Watch και το widget του καιρού (δεν καταλάβει μεγάλη διαφορά στην μπαταρία με αυτό το widget). Ίσως το αγαπημένο μου χαρακτηριστικό του iOS 14 είναι το App Library, επειδή εγώ έχω πολλές σελίδες πλέον έχω κρατήσει τις αγαπημένες μου εφαρμογές σε 3 σελίδες όλες τις υπόλοιπες σελίδες τις έχω μεταφέρει στο App Library και δεν καταλαμβάνουν χώρο από την Home Screen. Το Picture in Picture το χρησιμοποιώ κυρίως σε κλήσεις FaceTime και είναι πολύ χρηστικό. Η ειδοποίηση της κλήσης πλέον βγαίνει με pop up και είναι πολύ χρήσιμο αφού δεν σου ακυρόνει αυτό που έκανες στην οθόνη όταν κάποιος σε έπαιρνε τηλέφωνο. Η ανασχεδίαση που έχει λάβει η Siri είναι πολύ ωραία αφού δεν πιάνει όλη την οθόνη αλλά δύστυχος όταν ενεργοποιηθεί η Siri δεν μπορείς να κανείς άλλα πράγματα ταυτόχρονα στην οθόνη. Το μόνα bugs που έχω βρει είναι ότι δεν λειτουργεί σωστά το… Συνέχεια »

Last edited 3 years πριν by Anonymous
Μηνάς

Καλησπέρα !
Έχει κολλήσει από ότι φαίνεται το κινητό μου και δεν μπορώ να το κατεβάσω γιατί «δεν έχει χώρο» λέει !
Το θέμα είναι ότι το κινητό μου λέει πως χρησιμοποιώ τα 62,6 από τα 64 gb που έχει (τα μισά από αυτά είναι φωτογραφίες) αλλά εγώ έχω ΜΟΝΟ 13 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ !!
Ε δε γίνεται λοιπόν αυτές οι φωτογραφίες να είναι 28gb που μου λέει !
Ξέρει κάνεις τι να κάνω ;

Effie

13 φωτογραφίες αποκλείεται να πιάνουν 28gb. Όπως κ να χει όμως, μεταφέρετε ο.τι φωτό κ βιντεο υπάρχει σε μια εφαρμογή google photos λέγεται ή αγοράστε πρόγραμμα από την που σας δίνει 50gb με κοστος 0,99€ το μήνα κ μετά διαγράψτε όλες τις φωτό στο άλμπουμ φωτογραφιών .

Makis

Κάτι δεν κάνεις σωστά. Έχω 16 giga όλα κι όλα, οκ με μόνο 300 φωτογραφίες και την πήρε άνετα.

giannopgeo

έχεις διαγράψει τις φωτό από τον κάδο;

Tasos

Για να κανείς update μπορείς να συνδέσεις την συσκευή σου στο pc σου και μέσω iTunes να κατεβάσεις το update και να το περάσεις στο iPhone χωρίς να χρειαστεί να διαγράψεις κάτι από το κινητό σου.

kostas

techblog.ερωτηση τρολ.

Θωμας

Κλάιν μαιν!
Το ίδιο καλό iOS λειτουργικό χωρίς καμία ουσιαστική αλλαγή.

Περικλης καλογεροπουλος

Πολυ ομορφες αλαγες προβλημα με την αριθμομηχανη βλεπω δεν παταει το μηδεν πχ αν πατηση καποιος 0,20 θα παρει μονο το 0,2

Chris_BMW

Στο 0,2 όσα μηδενικά και να βάλεις είναι ΑΚΡΙΒΩΣ το ίδιο .
Δεν υπάρχει πρόβλημα γιατί είναι το ίδιο !

Αν πας στην εφαρμογή της αριθμομηχανης και πληκτρολογήσεις 0,2 μια φορά ή όσες θες το μηδέν και όποιον άλλον αριθμό θα δεις πως θα σου εμφανίσει τα δεκαδικά .

Giannis V

Amazing!!🥇✔️

Κωνσταντίνος

παρα πολλά προβλήματα,μακάρι να μην το κατέβαζα και έχω το 11 pro,δεν έχω σχεδόν τηλέφωνο!!!

spyros

Troll alert 🚨

Makis

Ακριβώς

SUPS 👨‍⚖️

Ελα παρε μια τοτε…

SUPS 👨‍⚖️

Ουτε σε stand τ public δεν εχεις πιασει iphone 11 pro..

Αντώνης Γ.

Χρήστης iPhone XR επί ενάμισυ χρόνο (από ανάγκη!)! Συγχαρητήρια στους χρήστες iPhone που ανακάλυψαν τα widgets και το app drawer 10 χρόνια μετά από τους χρήστες Android!
Καλή συνέχεια

Chris_BMW

Συγχαρητήρια σε εσένα που τα ανακάλυψες φέτος .
Αν είχες όντως I phone θα ήξερες ότι με swipe δεξιά υπήρχαν εδώ και κάτι χρόνια …

Oh hi Mark

Για αλλη μια φορα η apple καινοτομει.
Προσθεσε widget, κατι που υπαρχει στα android εδω και 12 ετη. ΛΟΛ.

Anonymous

Για όσους είχαν προβλήματα με το νέο λογισμικό, σήμερα κυκλοφόρησε το iOS 14.0.1 που διόρθωσε τα περισσότερα.

Makis

Ωραίος

Μακης

Ε ακομη εχει δρομο για να φτασει one plus 8 pro σε ταχυτητα ποικιλια Ui και βασικα σε ολα!!!Αλλα σιγα σιγα πλησιαζει!!Απο το 2024 θα ειναι ανταξιο ενος android 2020 πιστευω!!Καλιο αργα παρα ποτε..Γενικα εχει κανει αλματα γιατι παλια δεν παλευοταν.Το ειδσ σε φιλο χτες και μπορω να πω οκ καλο ειναι αλλα οχι τελεια εμπειρια ακομη..Δεν εχει επιλογες!!

Πελοπίδας

Για τον φίλο που δεν μπορεί να βρει τι του πιάνει τόσο χώρο. Κάνε το εξής. Πάνε στο photos μετά πρόσφατες διαγραφές και διέγραψε ότι βλέπεις. Όταν διαγράφεις της φωτογραφίες πρέπει να πας να της διαγράψεις και από εκεί δυστυχώς αλλιώς πιάνει κανονικά χώρο στην συσκευή ακόμα.

Τάσος

Υπάρχει κανείς που χρησιμοποιεί την βιβλιοθήκη εφαρμογών ;;;
Εγώ προσωπικά τα 9 από τα 10 τα βρίσκω αχρείαστα

Ιωάννης Αθανασίου

Μου θυμίζει κάτι ανάμεσα από τα Windows 10 και από το Android.

Matt Louder

Aπεριόριστες δυνατότητες με shortcuts & widgets .. itwas ’bout time Apple!

Αλκης

Καλησπέρα σας να πω και εγώ την εμπειρία μου για τοIO S 14 Αρχικά να πω εδώ ότι είμαι άτομο με πρόβλημα όρασης και δεν έχω την μεγάλη εμπειρία που έχουν οι υπόλοιποι χρήστες γιατί χρησιμοποιώ iPad και διαβάζω γενικότερα μόνο από internet και ebook οπότε ίσως να μη βοηθήσω πάρα πολύ εδώ τους χρήστες Δε γνωρίζω ακριβώς πιο iPad έχω αλλά στις πληροφορίες μου γράφει iPad πέμπτης γενιάς τελοσπάντων υποστηρίζει όπως και ναχει το iOS 14 που φοβόμουνα ότι δεν θα το έπαιρνε αλλά γενικότερα με τη χρήση του VoiceOver που χρησιμοποιώ έχω βρει πολλές δυνατότητες και με έχουνε βοηθήσει να διαβάζω γενικότερα άντρα και βιβλία Να πω ότι στο συγκεκριμένο λειτουργικό έχει βελτιωθεί ο Safari που μέχρι και την 13 δεν έχει αλλάξει σχεδόν καθόλου αργούσε πολλές φορές να ανοίξει η σελίδα στην οποία έμπαινα και κολλούσε κάποιες φορές το βίντεο όταν άκουγα η παρακολουθούσα κάτι είναι μια πολύ σημαντική προσθήκη στο συγκεκριμένο λειτουργικό Μια καλή προσθήκη θα ήταν η Siri που υπάρχει όπως το iPhone που έχει ελληνικά να βγήκε στα iPad σαν ψηφιακή βοηθός για να μας βοηθήσει προσωπικά δεν είμαι iPhone είμαι Android χρησιμοποιώ iPad μόνο και μόνο γιατί διαβάζω και γενικότερα ψάχνω στο ίντερνετ… Συνέχεια »

Γιωργος π

Ιδιοκτητης iphone Se πρωτης γενιας με το που εβαλα το ios 14.01 πεφτει αισθητα η μπαταρια μου εχει κανει εντυπωση οτι αδειαζει σε μιση μερα για πλακα και χωρις ιδιαιτερη χρηση. Μηπως να κανω απεγκατασταση αν γινετε να βαλω παλι το 13;

Κατερινα

έχω iphone 7. κατέβασα το καινούργιο λογισμικό 14.1 και έπειτα σταμάτησε να λειτουργεί το ηχείο και το μικρόφωνο.
επισης όταν με καλεί κάποιος και απαντάω στο τηλέφωνο το κινητό συνεχίζει να δονείται και να μην ακούω τον συνομιλητή.

Maria

Έχω το iPhone 8 και με την αναβάθμιση που έκανα δεν μπορώ να επισυνάψω φωτογραφία σε μέιλ. Τι ξέρετε για αυτό; Ευχαριστώ

MΙχάλης

Σχετικά με το iPhone 11 το νέο λογισμικό 14.2 Προκάλεσε τρία προβλήματα οθόνη τρεμοσβήνει φωτογραφίες που αποθηκεύονται στέλνει μήνυμα ότι δεν έχουν αποθηκευτεί ζεσταίνεται υπερβολικά και χρειάζεται τακτικό φόρτισμα αναπαραγωγή βίντεο όχι και τόσο καλή σταματάει η τρεμοσβήνει προσοχή μην το κατεβάσει κανένας ή ας ελπίσουμε να στείλει γρήγορα αναβάθμιση για λύση προβλημάτων γεια σας

Ράλλης

Έχω το iPhone 7 και εκανα ενημέρωση λογισμικού το IOS 14,2 . Από την στιγμή που το εκανα δεν μου αναγνωρίζει / βρίσκει την υπηρεσία κινητής τηλεφωνίας μου . Με έχει αφήσει εν ολίγοις χωρίς τηλεφωνικές επαφές 2 μέρες τώρα . Όλα τα υπόλοιπα με το καινούριο λογισμικό συν το Ίντερνετ λειτουργούν κανονικά . Προσπαθεί / κανει αναζήτηση δικτύου αλλά γράφει καμία υπηρεσία . Όταν το κάνω επανεκκίνηση και ανοίγει , αναγράφει το εξής μήνυμα « απαιτείται ενημέρωση κινητού δικτύου»

Xristpa

Έχω το iphone 11 εδώ και 9 μήνες! Έχω παρατηρήσει εδώ και κανα μήνα πρόβλημα με την κάμερα μου, οι φωτογραφίες βγαίνουν κάπως θολές και με κακή ποιότητα. Έχει παρατηρήσει κάποιος άλλος κάτι παρόμοιο?

Άρης

Τραγικό, πρόβλημα στο να γράφεις να ανοίγεις εφαρμογές κοκ. Έκανα reboot restart τιποτα. Αν πάρω βίντεο κάπως ξεκολαει και δε το κάνει συνέχεια

Θοδωρης

Έχω το iPhone 11 Pro Max. Έκανα επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων λόγω ανεπιτυχούς εγκατάστασης ενημέρωσης και από τότε το κινητό δεν ενεργοποιείται. Βγάζει σφάλμα «Αδύνατη ενεργοποίηση-απαιτείται ενημέρωση για ενεργοποίηση του iPhone». Το μήνυμα αυτό βγαίνει μετά το βήμα ενεργοποίησης του WiFi. Επιχείρησα μέσω Mac να κάνω update αλλά δεν γίνεται τίποτα.
Γνωρίζει κανείς να με βοηθήσει;

Chris_BMW

Σου βγάζει πως χρειάζεται ενημέρωση λογισμικού ;
Αν ναι γιατί δεν προχωράς στην ενημέρωση ;
Εχεις άλλη συσκευή iOS συγχρονισμένη στο Apple ID σου ; Και αν ναι σε ποια έκδοση του iOS βρίσκεται ;( πολύ σημαντικό αυτό που δε ρωτάω )

Chris_BMW

*Που σε ρωτάω

Sanstam

Καλησπερα! Εχω το iPhone 11.. εκανα ενημερωση το iOS14 και θα το κανω κομματακια! Δεν ασχολουμαι και δεν μ ενδιαφερει να μαθω.. siri miri και το κακο συναπαντημα.. θελω να κανω την δουλεια μου απλα, με ενα καλο κινητο! Εχω iPhone απο την εποχη που κυκλοφορησαν τα Nokia lumia που ηταν μια αποτυχια! Στο προκειμενο, κολλαει το ιντερνετ! Οι εφαρμογες! Δεν εχω δικτυο! Δεν εχω wifi ουτε 4G.. μιλαω και πεφτει η γραμμη! Υπαρχει λυση ή να το πεταξω κατευθειαν πριν αρχισω ν αφριζω?

Ιωάννης jb

Εισαι σίγουρος ότι εχεις το iphone 11?
Αυτο ρε φίλε εχει 4 γιγα ραμ! Δλδ αμα κολλαει κ αυτο που εχει 4 τα λίγο παλιότερα με 2-3 τι θα πρεπει να κάνουν;
Κρατα το μη το σπας ακόμα μπορει να δωσει κανενα update και να σωθει η κατάσταση!
Αμα δε βελτιωθεί το πράγμα ουτε με κανένα update στον αγυριστο το μήλο κ παιρνεις κανενα sony xperia κινητο της προκοπής χαχαχα

ΑΝΔΡΕΑΣ

@Sanstam ΑΝΑΓΚΑΖΟΜΑΙ να σε ανακαλέσω στην τάξη. Λυπούμαστε πολύ για το οτι η εμπειρία χρήση σου με το διαμαντάκι μας δεν σε ικανοποιησε ΑΛΛΛΑ δες και συ τι λάθος κανεις.. Δε μπορεί να συμβαίνουν τέτοια λάθη με το καλύτερο προιον μαρκετι εεε τεχνολογίας στον γαλαξία.. Βλέπω κιόλας πως είσαι με Iphone 11.. Ε τώρα με στεναχωρείς.. Είπαμε τα διαμάντια μας είναι για 6 χρόνια απροβλημάτιστης χρήσης αρκεί να αναβαθμίζεις κάθε φθινόπωρο. Να χεις το προηγούμενο για πώληση ή στο συρτάρι να το ανοίγεις που κ που κ να δίνεις πόνο στους ρομποτάκηδες για το πόσο κλαριφιε βούτυρο τρέχει κ κανει 4κ ρεντερ !! Αναβάθμισε για να αναβαθμιστείς
Δε λέω κατι άλλο, μην γίνεστε ασεβείς κ μην πυροβολείται την ΘΕΑΡΑ μας!

Chris_BMW

Ηγέτη δεν θέλω να πέφτεις στη λουμπα των τρολ …
Ούτε η ίδια η GOOGLE δεν θα τον πίστευε πως ενώ έχει βγει κανα 10ημερο το iOS 15 αυτός έκανε αναβάθμιση στο iOS 14 !

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software AI Apple featured

iOS 18: Η Apple ξανά σε συζητήσεις με την OpenAI για λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης

Η Apple φέρεται να έχει ξεκινήσει εκ νέου τις συζητήσεις με την OpenAI σχετικά με τη χρήστη της τεχνολογίας της.

Smartphones featured Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy S24 FE: Επιβεβαιώθηκε το όνομα από εταιρεία κινητής τηλεφωνίας του Ην. Βασιλείου

Εδώ και καιρό ακούγεται ότι η Samsung ετοιμάζει το Galaxy S24 FE, το οποίο θα κυκλοφορήσει στα τέλη του 2024.

Software AI featured Google

One UI 6.1.1: Φήμες ότι θα φέρει το “βίντεο ΑΙ” στις συσκευές Samsung

To One UI 6.1.1 φημολογείται ότι θα φέρει μια νέα δυνατότητα τεχνητής νοημοσύνης στις συσκευές της Samsung.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone: 6 tips για την κάμερα που πρέπει να γνωρίζει κάθε χρήστης

Τα πιο πρόσφατα iPhone έχουν πολλά χαρακτηριστικά κάμερας που αξίζει να χρησιμοποιήσετε, όπως Λειτουργία Πορτραίτου και Στυλ Φωτογραφίας.