iOS 14: Θα αντιγράψει δύο χρήσιμα χαρακτηριστικά του Android

iOS 14, iOS 14: Θα αντιγράψει δύο χρήσιμα χαρακτηριστικά του Android

Κατά καιρούς, το iOS αντιγράφει στοιχεία του Android, και το αντίστροφο. Φαίνεται λοιπόν ότι η Apple θα προσθέσει δύο ιδιαίτερα πρακτικά χαρακτηριστικά του λειτουργικού της Google στο iOS 14.

App Drawer και Widgets

Εδώ και πολύ καιρό κυκλοφορούν αναφορές ότι το iOS θα αποκτήσει app drawer, ένα χαρακτηριστικό που το Android έχει από τα πρώτα του βήματα. Αν όντως η Apple πραγματοποιήσει αυτή την προσθήκη, τότε θα δώσει τη δυνατότητα στους χρήστες να απομακρύνουν τα άχρηστα εικονίδια από την κεντρική οθόνη των iPhone.

Πρόσφατα έγινε γνωστό ότι το iOS 14 θα εισάγει τελικά στο λειτουργικό της Apple έναν app drawer. Σύμφωνα με νεότερες αναφορές, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα στη νέα έκδοση του iOS να υπάρχει η δυνατότητα τροποποίησης της αρχικής οθόνης των iPhone και μετακίνησης των widgets.

Το Android διαθέτει widgets από την αρχή και μάλιστα πλέον είναι ιδιαίτερα τροποποιήσιμα, ενώ παρέχουν πολλές δυνατότητες στον χρήστη. Από την άλλη, τα widgets της Apple παίρνουν απλώς τη θέση του εικονίδιο της εφαρμογής. Με βάση όσα έγιναν γνωστά, τα widgets θα μπορούν να μετακινηθούν και να τροποποιηθούν.

Επίσης, τα εικονίδια των apps ενδεχομένως θα μπορούν να αφαιρεθούν. Οπότε, η λογική λέει ότι θα υπάρχει κάποιος app drawer που θα επιτρέπει την πρόσβαση στις “κρυμμένες” εφαρμογές.

Φαίνεται ότι η Apple αποφάσισε να κάνει λίγο πιο χρηστικό το λειτουργικό των iPhone και θα πραγματοποιήσει κάποιες σημαντικές προσθήκες στο iOS 14.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

11 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Αλέξανδρος

το android τι ακριβώς έχει αντιγράψει από την μηλιά; Σοβαρά ρωτάω, χωρίς ειρωνεία.

Νικόλας

Ένα λογικα θα είναι αυτό που μπορείς να κρύψεις τα κουμπιά στο κάτω μέρος της οθόνης στα Android και να πρέπει να σέρνεις το δάχτυλο σου από κάτω προς τα πάνω για να βγεις από μια εφαρμογή πράγμα που είναι βασικό χαρακτηριστικό των iPhone πριν βγει στο Android (αυτά τα τρία κουμπιά εννοώ που το ένα πάει πίσω , το άλλο στο home screen και το άλλο στις ανοιχτές εφαρμογές ).

KostasB

Τα gestures είναι αυτά που λες και αντιγράφηκαν και από τις 2 εταιρείες από το WebOS.

Ξερόλας

Τι αντέγραψε …ο φίλος από κάτω σου απαντάει σε μερικά… εγώ θα πω ότι το πρώτο smartphone είχε IOS. Οπότε ναι κατά κύριο λόγο αντέγραψε όλη την έννοια του λογισμικού σε ένα έξυπνο μικρό υπολογιστή τσέπης – τηλέφωνο. Από εκεί και πέρα και εγώ φίλε είμαι πολύ κατά των iPhone, για τους δικούς μου λόγους, λίγη αντικειμενικότητα όμως δεν βλάπτει. Σοβαρά απαντάω

Δικαστής

^This is the correct answer

Yannis Sis

Χαχαχα.. πότε γεννήθηκες και νομίζεις ότι το πρώτο smartphone ήταν Apple?

Ξερόλας

Το 2007.. κάνε την έρευνα σου 😉

Kostas

Το πρώτο πραγματικο smartphone βγηκε το 1992 και ονομαζοταν simon personal communicator απο την IBM,ψαξτο και θα δεις,εκτος και αν χασαμε καπου την εννοια του smartphone

Chris

Αυτά που ανέφερες είναι στο κομμάτι σχεδίασης συσκευών και hardware. Ο άνθρωπος σε ρωτάει τι αντέγραψε το Android , όχι τα τεχνικά χαρακτηριστικά των συσκευών

Τεχνοκράτης

Αυτό εκεί που σου βγάζει το μεγενθυτικό φακό όταν γράφεις κάτι και κρύβει το δάχτυλό σου το κείμενο. Το έχουν πάρει από το ios που το είχε εδώ και χρόνια και το έβαλαν για πρώτη φορά στο android 9, αλλά μέχρι και σήμερα δεν είναι καθόλου εύχρηστο. Πολύ κακή υλοποίηση στα android.

SUPS 👨‍⚖️

Multitasking και picture in picture να έβαζαν καλύτερα θα ήταν από αυτά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iOS

iPhone 12: Αποκτά υποστήριξη ασύρματης φόρτισης Qi2 15 W με το iOS 17.4

Η Apple κυκλοφόρησε το iOS 17.4 που περιλάμβανε όλα τα μέτρα που πήρε για να συμμορφωθεί με τον νέο νόμο της ΕΕ για τις ψηφιακές αγορές.

Smartphones featured OPPO OPPO Android smartphones

Oppo Find X7: Γίνεται η πρώτη σειρά με υποστήριξη 5.5G

Η China Mobile ανακοίνωσε το 5G-Advanced, γνωστό και ως 5.5G ή 5GA, και η πρώτη σειρά που θα το υποστηρίζει θα είναι η Find X7 της Oppo.

Smartphones Apple featured Google

Η Google αποκαλύπτει πότε η Apple θα προσθέσει υποστήριξη RCS στο iPhone

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Apple υποχώρησε και συμφώνησε να υποστηρίξει το RCS σε iPhone, μετά από πολύχρονες πιέσεις της Google και άλλων.

Software featured Google Google AI

Google Maps: Θα οργανώνουν τα ταξίδια σου ευκολότερα χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη

Πολλές αλλαγές στην πλατφόρμα Google Maps ανακοίνωσε πως κάνει η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης μιας ενημέρωσης με τεχνητή νοημοσύνη.