iOS 15.2 beta 2: Προσθέτει εναλλαγή λειτουργίας Macro στην εφαρμογή Κάμερα

, iOS 15.2 beta 2: Προσθέτει εναλλαγή λειτουργίας Macro στην εφαρμογή Κάμερα

Η δεύτερη beta έκδοση του iOS 15.2, προσθέτει μία αλλαγή για τη λειτουργία Macro στο iPhone 13 Pro και iPhone 13 Pro Max. Δίνει την δυνατότητα στους χρήστες, να απενεργοποιούν χειροκίνητα τη λειτουργία Macro, απευθείας από την εφαρμογή Κάμερα, όταν ενεργοποιείται αυτόματα. Αυτό φυσικά, όταν η Αυτόματη Μακροεντολή είναι απενεργοποιημένη στις Ρυθμίσεις.

Η νέα λειτουργία που εντοπίστηκε για πρώτη φορά από τον Aaron Zollo, προσφέρει ένα εικονίδιο λουλουδιών στο κάτω αριστερό μέρος της οθόνης όταν η κάμερα είναι αρκετά κοντά σε ένα αντικείμενο για να ενεργοποιήσει τη λειτουργία Macro. Οι χρήστες μπορούν στη συνέχεια να πατήσουν το εικονίδιο λουλουδιών για να απενεργοποιήσουν και να ενεργοποιήσουν ξανά τη λειτουργία μακροεντολής.

Για να αποκτήσουν την επιλογή της νέας εναλλαγής κάμερας, οι χρήστες πρέπει να μεταβούν στις Ρυθμίσεις, να πλοηγηθούν στην Κάμερα και να απενεργοποιήσουν την Αυτόματη Μακροεντολή. Στη συνέχεια, όταν είναι αρκετά κοντά σε ένα αντικείμενο, η εναλλαγή θα εμφανιστεί αυτόματα. Υπάρχουν επίσης νέες ρυθμίσεις διατήρησης για την αυτόματη μακροεντολή.

Από προεπιλογή, το iPhone 13 Pro μεταβαίνει αυτόματα σε λειτουργία Macro, όταν βρίσκεται αρκετά κοντά σε ένα αντικείμενο. Αυτό σημαίνει ότι η λειτουργία Macro ενεργοποιείται μερικές φορές σε ανεπιθύμητες περιστάσεις. Η νεα εναλλαγή, είναι μία σημαντική βελτίωση σε σχέση με την τρέχουσα εφαρμογή στο iOS 15.1. Στην τρέχουσα εφαρμογή οι χρήστες πρέπει να μεταβούν στην εφαρμογή Ρυθμίσεις και να απενεργοποιήσουν εντελώς λειτουργία Macro, εάν θέλουν να την απενεργοποιήσουν προσωρινά.

Η δεύτερη έκδοση beta του IOS 15.2 εισήγαγε επίσης μία σειρά από άλλες βελτιώσεις όπως Legacy Contacts, Find My lost item, ασφάλεια επικοινωνίας και άλλα. Αυτές οι βελτιώσεις έρχονται να συμπληρώσουν τις λειτουργίες της πρώτης έκδοσης iOS 15.2 beta, οι οποίες περιλαμβάνουν την Αναφορά Απορρήτου Εφαρμογής, τροποποιήσεις στο Emergency SOS και μία επανασχεδιασμένη σύνοψη ειδοποιήσεων.

 

Η Μένια Ράπτη σπουδάζει δημοσιογραφία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και ασχολείται με τα social media και τη φωτογραφία.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.

Software Apple iOS Siri

iOS 18: Έρχονται νέες δυνατότητες στην εφαρμογή Notes – Θα υποστηρίζει εγγραφή ήχου και μαθηματικές σημειώσεις

Η Apple πρόκειται να παρουσιάσει τη νέα έκδοση λογισμικού iOS 18 στις 10 Ιουνίου κατά τη διάρκεια του WWDC 2024 Keynote.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 17 Plus: Φήμες ότι θα έρθει με μικρότερη οθόνη από το iPhone 15 Plus

Αν και η σειρά iPhone 16 απέχει ακόμη μήνες από την κυκλοφορία, εμφανίζονται φήμες σχετικά με τη σειρά iPhone 17 που απέχει δυο γενιές.

Gear Apple

Apple Vision Pro: Μπορεί να εξελιχθεί σε βοηθό υγείας

H Αpple θέλει να φέρει τεχνολογία που θα παρακολουθεί και θα αναλύει βιομετρικά δεδομένα και θα προσφέρει εξατομικευμένη καθοδήγηση.