iOS 15.2 Beta: Πώς να χρησιμοποιήσεις το Find My για να εντοπίσεις αντικείμενα που μπορούν να σε παρακολουθήσουν

, iOS 15.2 Beta: Πώς να χρησιμοποιήσεις το Find My για να εντοπίσεις αντικείμενα που μπορούν να σε παρακολουθήσουν

Στο iOS 15,2 το οποίο είναι διαθέσιμο σε έκδοση beta αυτή τη στιγμή, η Apple εισήγαγε νέες δυνατότητες για την εφαρμογή Find My. Σε αυτές, συμπεριλαμβάνεται ένας τρόπος αναζήτησης στοιχείων που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την παρακολούθηση της τοποθεσίας σας.

Η λειτουργία Find My

Η νέα δυνατότητα “Unknown Items”, ονομάζεται “Items that can track me” και όταν ενεργοποιηθεί θα σαρώσει για οτιδήποτε βρίσκεται κοντά και ανήκει σε κάποιον άλλον και θα σας ενημερώσει σχετικά.

Εάν εντοπιστεί οτιδήποτε, όπως ένα AirTag ή άλλο στοιχείο με δυνατότητα Find My, η Apple θα σας παράσχει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το στοιχείο και οδηγίες για τον τρόπο απενεργοποίησης του. Έτσι δεν θα μπορεί πλέον να χρησιμοποιηθεί για σκοπούς παρακολούθησης.

Τα παρακάτω βήματα σας δείχνουν πώς να ενεργοποιήσετε τη δυνατότητα στο iOS 15,2. Σημειώστε, ότι τα αντικείμενα μπορούν να βρεθούν μόνο εάν δεν βρίσκονται στην εμβέλεια της συσκευής του ιδιοκτήτη τους, έως και 50 μέτρα.

  1. Εκκινήστε την εφαρμογή Find My στο iPhone σας.
  2. Πατήστε την καρτέλα Στοιχεία στο κάτω μέρος της οθόνης.
  3. Σύρετε την κάρτα αντικειμένων πιο πάνω στην οθόνη χρησιμοποιώντας τη μικρή λαβή σε σχήμα χαπιού για να αποκαλύψετε περισσότερες επιλογές.
  4. Πατήστε Αντικείμενα που μπορούν να με παρακολουθήσουν., iOS 15.2 Beta: Πώς να χρησιμοποιήσεις το Find My για να εντοπίσεις αντικείμενα που μπορούν να σε παρακολουθήσουν
  5. Πατήστε το κουμπί αναζήτηση
  6. Κοιτάξτε τη λίστα με τίτλο “Αντικείμενα που Εντοπίστηκαν κοντά σας”. Εάν εντοπιστεί μία συσκευή, πατήστε την για περισσότερες πληροφορίες.
  7. Εάν είναι AirTag, μπορείτε να πατήσετε αναπαραγωγή ήχου για να το εντοπίσετε με μεγαλύτερη ακρίβεια. Μπορείτε επίσης να πατήσετε Μάθετε Περισσότερα για αυτό το AirTag, για να δείτε εάν ο κάτοχος του έχει προσθέσει στοιχεία επικοινωνίας σε περίπτωση που χαθεί το αντικείμενο. Εάν θέλετε να απενεργοποιήσετε το AirTag για να μην μπορεί να σας παρακολουθεί, πατήστε Oδηγίες Aπενεργοποίησης AirTag και ακολουθήστε τις οδηγίες για να αφαιρέσετε την μπαταρία.

, iOS 15.2 Beta: Πώς να χρησιμοποιήσεις το Find My για να εντοπίσεις αντικείμενα που μπορούν να σε παρακολουθήσουν

Τα AirTags και τα αντικείμενα με την λειτουργία Find My, προορίζονται να επιτρέπουν στους χρήστες να παρακολουθούν τις χαμένες συσκευές τους. Υπάρχουν ωστόσο ανησυχίες, ότι μπορούν να φυτευτούν σε άτομα για σκοπούς καταδίωξης. Για να αποτρέψει την καταδίωξη με AirTags και άλλες συσκευές, η Apple έχει εφαρμόσει διάφορα μέτρα ασφαλείας.

Τα AirTags έχουν σχεδιαστεί για να αρχίζουν να παράγουν έναν ήχο μεταξύ 8 και 24 ωρών από τον χωρισμό από τον κάτοχό τους. Οι χρήστες ειδοποιούνται εάν ένα AirTag ταξιδεύει μαζί τους. Η Apple εργάζεται επίσης σε μία εφαρμογή Αndroid, που θα επιτρέπει στους χρήστες Αndroid να εντοπίζουν ένα άγνωστο στοιχείο AirTag ή Find My με δυνατότητα δικτύου, για να αποτρέψει και την καταδίωξη χρηστών Android.

Η Μένια Ράπτη σπουδάζει δημοσιογραφία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και ασχολείται με τα social media και τη φωτογραφία.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Apple featured

Apple: Εξαγοράζει γαλλική εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης με εξειδίκευση στην επεξεργασία on device

Η Apple εξαγόρασε την startup τεχνητής νοημοσύνης Datakalab με έδρα το Παρίσι για να της παρέχει εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης on device.

Smartphones Apple iPhone

iPhone 16: Η Apple παραγγέλνει εξαρτήματα για τα capacitive buttons

Η Apple έχει παραγγείλει έναν μεγάλο αριθμό εξαρτημάτων για τα capacitive buttons από έναν προμηθευτή από την Ταϊβάν.

Software AI Apple

Η Apple φέρεται να ετοιμάζει on device LLM για χαρακτηριστικά παραγωγικής τεχνητής νοημοσύνης

Η Apple αναπτύσσει το δικό της LLM που εκτελείται στη συσκευή για να δώσει προτεραιότητα στην ταχύτητα και το απόρρητο.

Smartphones Apple featured

Apple: Τέλος η παραγωγή των FineWoven αξεσουάρ

Η Apple φέρεται να έχει βάλει τέλος στην παραγωγή αξεσουάρ FineWoven, σύμφωνα με τον συλλέκτη ειδών της Apple, γνωστό ως “Kosutami”.