iOS 15.4: Face ID με μάσκα και POS το iPhone

iOS 15.4, iOS 15.4: Face ID με μάσκα και POS το iPhone

iOS 15.4, iOS 15.4: Face ID με μάσκα και POS το iPhone

Το iOS 15.4 ήταν σε επίπεδο beta testing για χρονικό διάστημα δύο μηνών και τώρα είναι πλέον διαθέσιμο στους κατόχους iPhone. Μαζί με το iOS 15.4, η Apple ανακοινώνει και την παράλληλη διάθεση του iPadOS 15.4 για το iPad.

Ένα από τα πιο πολυσυζητημένα χαρακτηριστικά του νέου λειτουργικού συστήματος είναι η δυνατότητα χρήσης του Face ID φορώντας μάσκα, στοιχείο που δείχνει ότι η ταυτοποίηση γίνεται εστιάζοντας στην περιοχή των ματιών. Η Apple τονίζει ότι καλό είναι να επιλέγεται η διαδικασία αναγνώρισης με ολόκληρο το πρόσωπο, αλλά η μάσκα είναι καθημερινό αξεσουάρ, επομένως καλοδεχούμενη η προσθήκη. 37 νέα emoji έχουν προστεθεί, ενώ σημαντική είναι η έλευση του Universal Control, που επιτρέπει τον χειρισμό πολλών mac και iPad με ένα mouse, πληκτρολόγιο ή trackpad.

Ένα άλλο πολύ ενδιαφέρον στοιχείο του iOS 15.4 είναι ότι πλέον το iPhone γίνεται POS, με τη λειτουργία Tap to Pay, που επιτρέπει τις ανέπαφες συναλλαγές με εργαλείο αποκλειστικά και μόνο το iPhone ως τερματικό υποδοχής. Τέλος, η Siri αποκτά νέα φωνή στις ΗΠΑ, δίνοντας έμφαση στη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα.

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

9 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Δημητρης

Ήρθε η ώρα μάλλον για τη μετάβαση από Android σε Apple. Είμαι ανάμεσα σε S22 Ultra (μου έλειψε το πενάκι) και Iphone 13 pro max. Επειδή έχω να πάω στο iphone εδώ και πολυ καιρό (τότε καναμε jailbreak για να έχουμε πληρη πρόσβαση στο κινητό) θα ηθελα να σας κάνω μερικές ερωτήσεις.
1. Έχω ένα αρχείο στο κινητό μου με email ή τραβάω μία φωτογραφία. Πόσο εύκολο είναι να την περάσω στον υπολογιστή? Υπαρχουν δηλαδη εφαρμογές όπως το airdroid που μπαινεις στον υπολογιστη σου και μπορεις να διαχειριστείς αρχεια, φωτο κλπ ή μονο μεσω itunes?
2. Μπορώ να χρησιμοποιήσω το smartwatch huawei που έχω ή κάποια handsfree αλλων εταιριων?
3. Υπαρχει εφαρμογη που να κάνει ηχογραφηση κλήσεων (+ μεσω handsfree bluetooth)?
4. Αν και εχω δει αρκετα reviews στο skroutz θελω μια επιβεβαιωση για την αυτονομία της μπαταρίας. Ισχύουν οι 2 μέρες?
5. Χρονος ταχύτητας φόρτισης?

Το smartwatch series 6 και 7 κάθε ποτε θέλει φόρτιση?

Chris_BMW

1. Δεν χρειάζεται I tunes. Χρειάζεσαι μόνο το καλώδιο σύνδεσης και καθόλη τη διαδικασία «εμπιστοσύνης» το I phone να είναι ξεκλείδωτο για να μην «ψάχνονται»
2. ΟΧΙ . Θα σου βγάλει την Παναγία . Πάρε Apple Watch σε όλα καλύτερο είναι όταν συνδυάζεται με I phone εκτός ίσως της αυτονομίας .
3.Ναι υπάρχει
4.Ισχύουν από 100% Φορτισμένο .Απο 100% εχθές το πρωί είχα 3ωρες και 23 λεπτά ενεργή οθόνη εχθές και σήμερα μέχρι στιγμής μια ώρα και 48 λεπτά . Η μπαταρία μου είναι στο 43% αυτή τη στιγμή που σου γράφω 18:11.Η οθόνη στο αυτόματο και η χρήση εχθές κ σήμερα έγινε εξωτερικά στο 80% αυτών που έκανα στο τηλέφωνο .ΔΕΝ παίζω παιχνίδια .
5. Με τον ταχύ φορτιστή γεμίζει 50% σε μισή ώρα το πολύ .που σημαίνει πως αν το φορτίσεις με 20% υπόλοιπο έχεις 70% μπαταρία που σου βγαζει άνετα (αλήθεια αυτό ) ακόμα και μέρα .

Σημαντικό αρνητικό είναι πως το τηλ δεν έχει πραγματικό multitasking. Δηλαδή στέλνεις βίντεο σε εφαρμογή επικοινωνίας ,Αν βγεις από την εφαρμογή πιθανότατα το βίντεο ΔΕΝ θα σταλεί ποτέ .
Κατά τα αλλά κρατάει τα πάντα ανοιχτά κάνει καλή διαχείρηση .

Ελπίζω να βοήθησα

Δημητρης

Βοήθησες και μάλιστα αρκετά.
Κάποιες ερωτήσεις ακόμα. Υπάρχουν widgets όπως στο android? π.χ. να βλέπω στην αρχική οθόνη πως πάνε τα μπιτκονια μου ή τα εναπομείναντα λεπτά κλήσεων του παρόχου μου?
Apple watch series 7 να υποθέσω προτείνεις, έτσι?
Κάποια στιγμή είχες αναφέρει ότι μετάνιωσες που δεν πήρες με το 1ΤΒ. Αυτό διότι άργησε να έρθει το δικό σου (με το λιγότερο χώρο που παράγγειλες) ή τελικά χρειάστηκες περισσότερο χώρο?
Αυτό με την αυτονομία πραγματικά θα το χαρώ. Έχω εκνευριστεί πολύ με ναυαρχίδες Android που πρέπει να κουβαλάω και ένα power bank μαζί μου.
Σε τι χρώμα το πήρες?

Chris_BMW

Όχι τα widgets που μπορείς να έχεις είναι συγκεκριμένα και αφορούν τις «μαμισιες» εφαρμογές κυρίως .
Μπορείς όμως να έχεις εκ πλαγίως ότι θέλεις .
Το πως θα το κανείς υπάρχουν πολλά βίντεο στο YouTube που σου δείχνουν ένα ενα τα βήματα . Όχι jailbreak . Κανονικά

Όχι εγώ προσωπικά δεν μίλησα ποτέ για 1TB !
Πέρσι είχα πάρει το 12 pro max σε 128 και το είχα μετανιώσει .
Φέτος πήρα το 13 pro max σε 256 . Μου είναι αρκετά πιστεύω .
Δεν θα έχω και δικαιολογία να αναβαθμισω του χρόνου καθότι από θέμα hardware δεν νομίζω να έχει να δώσει κάτι που ΔΕΝ θα έχει το 13 pro max. Το λίγο καλύτερες κάμερες , ο νέος επεξεργαστής (επίσης λίγο καλύτερος)και ίσως το νέο design δεν μου λένε κάτι .

Χρώμα πήρα το Sierra blue. Πρώτη φορά πάντα έπαιρνα μαύρο . Πάντως αν αγόραζα τώρα θα το έπαιρνα σε πράσινο (το καινούργιο χρώμα που έβγαλε τώρα)

Apple Watch ναι για το 7 μιλάω .

Αν το πάρεις αυτό που θα σε εντυπωσιάσει είναι η αυτονομία .

Δημητρης

πες μου και airpods να κάνω μία μαζικη αγορά να το ολοκληρώσουμε. σε πρασινάκι θα πάω. Τα 256 σου φτανουν?

Chris_BMW

Σου φτάνουν ρε συ τα 256 σίγουρα! Εκτός και έχεις αρχεία η εφαρμογές τι να πω !

Κοιτά αν έχεις την οικονομική άνεση θα σου πρότεινα 512 και πάνω και ας μην τα χρειαστείς ποτέ . Είδες τι έπαθα εγώ πέρσι ..

AirPods? Παίζεις παιχνίδια ακούς μουσική ;;
Αν ισχύσουν τα δυο παραπάνω είναι μονόδρομος τα Max .

Πολύ καλύτερος ήχος , απίστευτο noise cancellation και φυσικά θα ξεχωρίζεις και για το στυλ σου αλλά και για το πακέτο και την άπλα που σου χαρίζουν τα μπιτκονια σου ώστε να έχεις το “ latest and greatest“!
Σε συνδυασμό δε με το all new green color όλοι θα ξέρουν Who is the boss!!!

Δημητρης

Το πούλησες οπως ο τζοναθαν στο μαστερσεφ. Εκπληκτικός!!! Δεν παίζω παιχνίδια, δεν ακούω μουσική. Απλά πάρα πολλές φώτο και λιγα βίντεο. 2500€ και είμαστε άψογα. Ευγενική χορηγία των Crypto Chromia, Frontier, Cardano και Solana.
Ευχαριστώ για τις κατατοπιστικες συμβουλές. Θα επανέλθω μολις τα εχω στα χέρια μου!!!

Chris_BMW

Το cardano το πιστεύεις ; Πως το βλέπεις ;;

Δημήτρης

Σίγουρα θα δώσει διπλασιασμό. Αναμένω να τελειώσει ο πόλεμος να αρχίσουν να ανεβαίνουν όλα!!! Όπου και να παίξεις, όχι σε κανένα trash κρύπτο, θα έχεις αύξηση. Βέβαια, εγώ πάντα θέτω όριο απόδοσης 30-40% και μετά πουλάω. Μπορεί να το έχω μετανιώσει πολλές φορές που βγήκα γρήγορα αλλά έχω μία μεσοσταθμική απόδοση 60% τους τελευταίους μήνες. Εάν έπαιζα χρηματιστήριο ή έκλεινα τα χρήματα στην τράπεζα θα το έβλεπα σε 20 έτη (και αν). Επίσης, ένα μέρος το έχω κλείσει (προθεσμιακά) με επιτόκιο 10%. Έχω βγάλει και την κάρτα της Binance και μερικά από τα κέρδη τα μεταφέρω εκεί και κάνω τις αγορές (ψώνια, κινητά, laptop, τηλεόραση, γενικά είδη διαβίωσης). Χαρτοφυλάκιο αυτή τη στιγμή: Προθεσμιακό (10%), ethereum (20%), Solana (10%), Cardano (10%), CHR (10%), FRONT (10%), Flux (10%), MATIC (5%), KDA (5%), MANA (2.5%), SAND (2.5%), STX (2.5%), SYS (2.5%) Βέβαια, κατά καιρούς έχω παίξει και κάτι σκουπίδια αλλά με πολύ μικρό ποσοστό συμμετοχής. Και είχα και τη γυναίκα μου να μου λέει “εάν χάσουμε τα χρήματα τη βαλίτσα σου και στο γραφείο”. Πάλι καλά μετέφερα το κεφάλαιο στον τραπεζικό λογαριασμό και τώρα παίζω με τα κέρδη. Τα κρύπτο είναι ο πιο ωραίος τρόπος να βγάζεις σαν άντρας κέρδη και να κάνεις… Συνέχεια »

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iOS

iPhone 12: Αποκτά υποστήριξη ασύρματης φόρτισης Qi2 15 W με το iOS 17.4

Η Apple κυκλοφόρησε το iOS 17.4 που περιλάμβανε όλα τα μέτρα που πήρε για να συμμορφωθεί με τον νέο νόμο της ΕΕ για τις ψηφιακές αγορές.

Smartphones featured OPPO OPPO Android smartphones

Oppo Find X7: Γίνεται η πρώτη σειρά με υποστήριξη 5.5G

Η China Mobile ανακοίνωσε το 5G-Advanced, γνωστό και ως 5.5G ή 5GA, και η πρώτη σειρά που θα το υποστηρίζει θα είναι η Find X7 της Oppo.

Smartphones Apple featured Google

Η Google αποκαλύπτει πότε η Apple θα προσθέσει υποστήριξη RCS στο iPhone

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Apple υποχώρησε και συμφώνησε να υποστηρίξει το RCS σε iPhone, μετά από πολύχρονες πιέσεις της Google και άλλων.

Software featured Google Google AI

Google Maps: Θα οργανώνουν τα ταξίδια σου ευκολότερα χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη

Πολλές αλλαγές στην πλατφόρμα Google Maps ανακοίνωσε πως κάνει η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης μιας ενημέρωσης με τεχνητή νοημοσύνη.