iOS 16.2: Όλα τα νέα χαρακτηριστικά και οι λειτουργίες

ios 16.2, iOS 16.2: Όλα τα νέα χαρακτηριστικά και οι λειτουργίες

Η Apple κυκλοφόρησε το iOS 16.2 και το iPadOS 16.2 στο κοινό μετά από περισσότερο από ένα μήνα δοκιμών. Η ενημέρωση είναι μεγάλη και προσθέτει μια σειρά από σημαντικά νέα χαρακτηριστικά και λειτουργίες.

Εφαρμογή Freeform

Η Apple κυκλοφόρησε μια νέα εφαρμογή Freeform για πολλαπλές πλατφόρμες σε iOS 16.2, iPadOS 16.2 και macOS Ventura 13.1. Σχεδιασμένο για συνεργασία, το Freeform μπορεί να χρησιμοποιηθεί για σημειώσεις, σκίτσο, σχέδιο, αποθήκευση συνδέσμων και πολλά άλλα.

ios 16.2, iOS 16.2: Όλα τα νέα χαρακτηριστικά και οι λειτουργίες

Πολλά άτομα μπορούν να εργαστούν στο ίδιο έγγραφο Freeform, με ενημερώσεις συγχρονισμένες για όλους τους συμμετέχοντες σε πραγματικό χρόνο. Η Apple λέει ότι το Freeform μπορεί να χρησιμοποιηθεί για σκιαγράφηση έργων, σχεδιασμό πινάκων διάθεσης και ιδεών, με την εφαρμογή να λειτουργεί ως δημιουργικός χώρος.

Apple Music Single

Σαν ένα καραόκε για συνδρομητές της Apple Music, το Apple Music Sing παρέχει στίχους σε πραγματικό χρόνο με τους οποίους μπορούν να τραγουδήσουν οι χρήστες iPhone, iPad και Apple TV. Τα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν ρυθμιζόμενα φωνητικά για την αλλαγή της έντασης του πραγματικού τραγουδιστή, στίχους που κινούνται στο ρυθμό των φωνητικών και δυνατότητα ντουέτου.

ios 16.2, iOS 16.2: Όλα τα νέα χαρακτηριστικά και οι λειτουργίες

Η Apple παρουσίασε περισσότερες από 50 λίστες αναπαραγωγής που περιλαμβάνουν τραγούδια, ντουέτα, ρεφρέν κ.α. ιδανικά για χρήση με το Apple Music Sing.

Το Apple Music Sing μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε iPhone 11 και μεταγενέστερα μοντέλα, σε iPad Pro 11 ιντσών τρίτης γενιάς και νεότερα, σε iPad Pro πέμπτης γενιάς 12,9 ιντσών και μεταγενέστερα, σε iPad Air τέταρτης γενιάς και νεότερα, σε iPad ένατης γενιάς και μεταγενέστερα, και σε  iPad mini και νεότερα.

Προηγμένη προστασία δεδομένων

Το Advanced Data Protection επεκτείνει την end-to-end κρυπτογράφηση σε επιπλέον κατηγορίες δεδομένων iCloud. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την κρυπτογράφηση αντιγράφων ασφαλείας iCloud, αντιγράφων ασφαλείας μηνυμάτων, περιεχομένου iCloud Drive, σημειώσεων, φωτογραφιών, υπενθυμίσεων, φωνητικών σημειώσεων, σελιδοδεικτών Safari, συντομεύσεων Siri και καρτών πορτοφολιού.

ios 16.2, iOS 16.2: Όλα τα νέα χαρακτηριστικά και οι λειτουργίες

Με την ενημέρωση, σχεδόν όλα τα δεδομένα iCloud προστατεύονται, με εξαίρεση το Mail, τις Επαφές και το Ημερολόγιο.

Υποστήριξη εξωτερικής οθόνης Stage Manager

Με το iPadOS 16.2, το Stage Manager σε iPad M1 και M2 μπορεί να χρησιμοποιηθεί ξανά με εξωτερικές οθόνες. Αυτή είναι η λειτουργικότητα που η Apple αφαίρεσε στην πρώτη έκδοση του iPadOS 16 για να επεκτείνει το Stage Manager στα μοντέλα A12X και A12Z ‌iPad Pro.

ios 16.2, iOS 16.2: Όλα τα νέα χαρακτηριστικά και οι λειτουργίες

Με υποστήριξη εξωτερικής οθόνης, το Stage Manager υποστηρίζει έως και οκτώ εφαρμογές για πολλαπλές εργασίες, αντί για τέσσερις. Αυτή η λειτουργία περιορίζεται σε iPad M1 και M2.

Για τα iPad με δυνατότητα M1 ή M2, υπάρχει επίσης η επιλογή να σύρετε και να αποθέσετε ένα παράθυρο από το iPad στην εξωτερική οθόνη που είναι συνδεδεμένη στη συσκευή σας. Η μεταφορά ενός παραθύρου από τη μια συσκευή στην άλλη είναι κάτι νέο στην ενημέρωση του iOS 16.2.

Νέα Αρχιτεκτονική Home App

Σε συνδυασμό με το λογισμικό HomePod 16.2, το iOS 16.2, το iPadOS 16.2 και το macOS Ventura‌ 13.1 προσθέτουν υποστήριξη για μια ενημερωμένη αρχιτεκτονική εφαρμογής Home που έρχεται μετά την προσθήκη του προτύπου Matter smart home.

ios 16.2, iOS 16.2: Όλα τα νέα χαρακτηριστικά και οι λειτουργίες

Η Apple λέει ότι η νέα αρχιτεκτονική εφαρμογών Home φέρνει ταχύτερη, πιο αξιόπιστη απόδοση σε σπίτια με πολλά έξυπνα αξεσουάρ, αλλά απαιτεί από κάθε συσκευή που έχει πρόσβαση στο σπίτι να εκτελεί τα iOS 16.2, iPadOS 16.2, ‌macOS Ventura‌ 13.1, tvOS 16.2 και watchOS 9.2 ενημερώσεις, μαζί με το λογισμικό HomePod 16.2.

Απενεργοποίηση της ταπετσαρίας και των ειδοποιήσεων για την οθόνη Always On

ios 16.2, iOS 16.2: Όλα τα νέα χαρακτηριστικά και οι λειτουργίες

Το iOS 16.2 προσθέτει δύο εναλλαγές για την απενεργοποίηση της ταπετσαρίας και των ειδοποιήσεων όταν είναι ενεργή η always-on οθόνη. Έτσι, δείχνει μόνο την ώρα και κάποια widgets που είναι ενεργοποιημένα.

AirDrop μόνο σε επαφές

ios 16.2, iOS 16.2: Όλα τα νέα χαρακτηριστικά και οι λειτουργίες

Το AirDrop θα περιοριστεί από προεπιλογή μόνο στις Επαφές και όχι σε όλους. Υπάρχει ακόμα μια επιλογή ανοίγματος του AirDrop σε όλους όσους βρίσκονται κοντά, αλλά η λειτουργία θα επιστρέψει στις Επαφές Μόνο μετά από 10 λεπτά.

Ενημερώσεις λογισμικού

Η Apple έκανε μια μικρή προσαρμογή στην ενότητα Ενημερώσεις λογισμικού της εφαρμογής Ρυθμίσεις. Το κείμενο της έκδοσης λογισμικού που έχει εγκατασταθεί είναι πλέον πιο τολμηρό, καθιστώντας το πιο εμφανές.

Widget ύπνου κλειδώματος οθόνης

ios 16.2, iOS 16.2: Όλα τα νέα χαρακτηριστικά και οι λειτουργίες

Το iOS 16.2 προσθέτει ένα widget Sleep στην οθόνη κλειδώματος, το οποίο αντλεί από δεδομένα που είναι αποθηκευμένα στην εφαρμογή Health και συλλέγονται από το Apple Watch ή άλλες συσκευές παρακολούθησης ύπνου. Παρέχει πληροφορίες όπως ο χρόνος στο κρεβάτι και η ποιότητα του ύπνου, με τρεις διαθέσιμες παραλλαγές.

Ένα απλό widget δείχνει τον χρόνο που περάσατε στο κρεβάτι και δύο άλλα πιο σύνθετα εμφανίζουν είτε ένα γράφημα ράβδων που δείχνει την ποιότητα του ύπνου είτε ένα μεγαλύτερο widget που δείχνει το χρόνο στο κρεβάτι μαζί με μια οπτική αναπαράσταση. Πατώντας στο widget ανοίγει η ενότητα Sleep της εφαρμογής Health.

Widget φαρμάκων κλειδώματος οθόνης

ios 16.2, iOS 16.2: Όλα τα νέα χαρακτηριστικά και οι λειτουργίες

Προσφέρει δύο επιλογές, μια που είναι ένα εικονίδιο μεμονωμένου χαπιού και μια δεύτερη που σας ενημερώνει πότε πρέπει να πάρετε ένα φάρμακο. Θα σας ειδοποιήσει εάν όλα τα φάρμακά σας έχουν καταγραφεί ή εάν δεν έχετε άλλα φάρμακα για την ημέρα.

Game Center

Το Game Center υποστηρίζει πλέον το SharePlay, επιτρέποντας στους χρήστες iPhone και iPad να παίζουν παιχνίδια με τους φίλους και την οικογένειά τους ενώ βρίσκονται σε κλήση FaceTime.

Υπάρχει επίσης ένα νέο widget που επιτρέπει στους χρήστες να βλέπουν τι παίζουν οι φίλοι τους και τι trophies κερδίζουν σε παιχνίδια από την Αρχική οθόνη.

Αναζήτηση μηνυμάτων

Η Apple βελτίωσε την αναζήτηση στην εφαρμογή Μηνύματα για την εύρεση φωτογραφιών με βάση το περιεχόμενο, όπως κατοικίδιο, αυτοκίνητο, άτομο ή κείμενο.

Απενεργοποίηση της Απόκρυψης διεύθυνσης IP

Υπάρχει μια νέα ρύθμιση Private Relay iCloud για να την απενεργοποιήσετε προσωρινά για μια συγκεκριμένη τοποθεσία Safari.

5G στην Ινδία

Το iOS 16.2 ξεκλειδώνει την υπηρεσία 5G στην Ινδία και πολλοί πάροχοι στη χώρα υποστηρίζουν πλέον ταχύτητες 5G.

TV App Ζωντανά αποτελέσματα αθλητικών

Προστίθενται Live Activities για επιλεγμένα αθλητικά παιχνίδια για την ενσωματωμένη εφαρμογή τηλεόρασης στο iPhone. Τα παιχνίδια μπορούν να παρακολουθούνται σε πραγματικό χρόνο στην οθόνη κλειδώματος ή στο Dynamic Island στα μοντέλα iPhone 14 Pro.

Ενημερώσεις στο TV App

ios 16.2, iOS 16.2: Όλα τα νέα χαρακτηριστικά και οι λειτουργίες

Με τις ενημερώσεις iOS 16.2, iPadOS 16.2, tvOS 16.2 και macOS Ventura‌ 13.1, η Apple έχει τροποποιήσει την εφαρμογή TV. Υπάρχουν πλέον μεγάλες προεπισκοπήσεις εκπομπών και ταινιών πάνω από τη διεπαφή “Up Next”.

Νέα Εφαρμογή Καιρού

Η εφαρμογή Καιρός πλέον ενσωματώνεται με τα Apple News, εμφανίζοντας σχετικές πληροφορίες σχετικά με τον καιρό με βάση την περιοχή σας.

Ζωντανές Δραστηριότητες στo TV App

Υπάρχει μια επιλογή να λαμβάνετε πιο συχνές ενημερώσεις Live Activity από την εφαρμογή TV για αθλητικούς αγώνες. Οι πιο συχνές ενημερώσεις μπορεί να οδηγήσουν σε ταχύτερη εξάντληση της μπαταρίας

Siri Silent Responses

Στην ενότητα Προσβασιμότητα της εφαρμογής Ρυθμίσεις, υπάρχει η επιλογή να ρυθμίσετε το Siri σε “Προτιμώ αθόρυβες απαντήσεις”, έτσι ώστε το Siri να επιβεβαιώνει αιτήματα στη συσκευή και όχι δυνατά.

Διόρθωση καθυστέρησης ProMotion

Στις συσκευές που υποστηρίζουν το ProMotion, η Apple λέει ότι οι αλλαγές της κινούμενης διάταξης του SwiftUI θα υποστηρίζουν πλέον ρυθμό ανανέωσης 120 Hz.

Η ενημέρωση iOS 16.2 φαίνεται επίσης να αντιμετωπίζει μακροχρόνια ζητήματα που επηρεάζουν τα μοντέλα iPhone 13 Pro και ‌iPhone 14 Pro με ProMotion.

Ειδοποιήσεις AirTag

Στο iPad, οι ειδοποιήσεις παρακολούθησης είναι πλέον διαθέσιμες για να ενημερώνουν τους χρήστες εάν ένα AirTag που χωρίζεται από τον κάτοχό του βρίσκεται κοντά και έχει παίξει πρόσφατα έναν ήχο για να υποδείξει ότι κινείται.

Βελτιστοποιήσεις στην ανίχνευση σύγκρουσης

Η βελτιστοποίηση ανίχνευσης σύγκρουσης θα μπορούσε ίσως να περιλαμβάνει βελτιώσεις για να αποτρέψουν τα μοντέλα iPhone 14 να καλούν υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης όταν οι χρήστες βρίσκονται σε τρενάκι του λούνα παρκ και σε άλλες έντονες διαδρομές.

Ακούσιες κλήσεις SOS

Η Apple συλλέγει τώρα δεδομένα για τυχαίες κλήσεις SOS με την ενημέρωση.

Συντόμευση κατάστασης μπαταρίας

Υπάρχει μια νέα συντόμευση κατάστασης μπαταρίας διαθέσιμη που παρέχει πληροφορίες σχετικά με την μπαταρία του iPhone και κάθε φορτιστή που είναι συνδεδεμένος.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Giannis V

Ότι καλύτερο.
Apple

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple Apple Pencil iPad Pro

Όλα τα επίσημα βίντεο από την εκδήλωση της Apple την παρουσίαση των νέων iPad

Τσιπ Μ4, iPad Pro και iPad Air, Apple Pencil Pro και Magic Keyboard είναι μερικά από τα προϊόντα που παρουσίασε η Apple στο “Let Loose” event.

Gear Apple iPad Pro

Apple M4 chip: Με το ταχύτερο Νeural Engine που έχει κατασκευάσει η εταιρεία

Η Apple παρουσίασε επίσημα το τσιπ M4, το νεότερο σύστημά της σε τσιπ για τη σειρά iPad Pro 2024 που έρχεται με τον ταχύτερο Neural Engine.

Gear Apple featured iPad Air

iPad Air (2024): Διαθέσιμο σε μεγέθη 11 και 13″ με τσιπ M2

Το νέο iPad Air (2024) της Apple έρχεται τώρα σε δύο μεγέθη που εξακολουθούν να χρησιμοποιούν οθόνες IPS LCD Liquid Retina 60Hz.

Smartphones featured Google Pixel

Google Pixel 8a: Επίσημο με τιμή από 549 ευρώ

Η Google ολοκλήρωσε τη σειρά Pixel 8 παρουσιάζοντας το Pixel 8a, την πιο προσιτή επιλογή, με ενημερωμένη σχεδίαση.