iOS 18: 5 νέες δυνατότητες στο Phone App

iOS 18 Phone App, iOS 18: 5 νέες δυνατότητες στο Phone App

To Phone App δεν ενημερώνεται συχνά, αλλά με το iOS 18 και το Apple Intelligence λαμβάνει μια σημαντική αναθεώρηση που περιλαμβάνει μια από τις καλύτερες νέες δυνατότητες στο νέο λογισμικό.

Oι πέντε νέες δυνατότητες του Phone App στο iOS 18:

Καταγραφή τηλεφωνικών κλήσεων (Apple Intelligence)

Αφού πραγματοποιήσετε ή απαντήσετε σε μια κλήση σε ένα iPhone με iOS 18, μπορείτε να ξεκινήσετε μια εγγραφή που σας δίνει ένα ηχητικό αντίγραφο της κλήσης.

iOS 18 Phone App, iOS 18: 5 νέες δυνατότητες στο Phone App

1.Ανοίξτε την εφαρμογή Τηλέφωνο.
2.Κάνε μια κλήση.
3.Πατήστε το κουμπί εγγραφής στην επάνω αριστερή γωνία για να ξεκινήσετε μια εγγραφή.

Όταν πατάτε το κουμπί εγγραφής, όλοι οι συμμετέχοντες στην κλήση ενημερώνονται ότι η κλήση ηχογραφείται μέσω ενός ηχητικού μηνύματος. Το μήνυμα επαναλαμβάνεται για κάθε άτομο που ηχογραφεί, επομένως εάν δύο χρήστες iPhone είναι σε κλήση και και οι δύο ηχογραφούν, το μήνυμα θα αναπαραχθεί δύο φορές.

Δεν υπάρχει διάλογος επιβεβαίωσης όταν ηχογραφείται μια κλήση, επομένως κάποιος που δεν θέλει να ηχογραφηθεί θα πρέπει να τερματίσει την κλήση καθώς δεν υπάρχει δυνατότητα εξαίρεσης.

Ενώ η κλήση είναι σε εξέλιξη, ο ήχος εγγράφεται και αποθηκεύεται στην εφαρμογή Σημειώσεις για μεταγενέστερη πρόσβαση. Όταν ανοίξετε την εφαρμογή Σημειώσεις, θα δείτε μια Ηχογράφηση Κλήσης με την ένδειξη της ημερομηνίας και της ώρας με την επιλογή να πατήσετε στο Play για να επαναλάβετε την κλήση ή να πατήσετε στη σημείωση για περισσότερες πληροφορίες.

Μεταγραφή και περίληψη τηλεφωνικών κλήσεων (Apple Intelligence)

Οι κλήσεις που αποθηκεύονται στην εφαρμογή Σημειώσεις μεταγράφονται αυτόματα, ώστε να μπορείτε να δείτε μια πλήρη μεταγραφή των όσων ειπώθηκαν στην κλήση. Μπορείτε να φτάσετε σε μια μεταγραφή πατώντας σε μια σημείωση εγγραφής κλήσης.

iOS 18 Phone App, iOS 18: 5 νέες δυνατότητες στο Phone App

Καθώς ακούτε την κλήση, η μεταγραφή θα ενημερώνεται, ώστε να μπορείτε να διαβάσετε παράλληλα με αυτά που λέγονται.

Οι μεταγραφές διαθέτουν ένα κουμπί “Σύνοψη”, ώστε να μπορείτε να λαμβάνετε μια γρήγορη περίληψη των όσων ειπώθηκαν στην κλήση, καθώς και μια επιλογή αναζήτησης για αναζήτηση λέξεων-κλειδιών και φράσεων.

Οι μεταγραφές μπορούν να προστεθούν σε διαφορετική σημείωση ή να αντιγραφούν και ο ήχος μπορεί να αποθηκευτεί στην εφαρμογή Αρχεία ή να μοιραστεί.

Αναζήτηση στο ιστορικό κλήσεων

Στο iOS 18, η Apple πρόσθεσε μια δυνατότητα αναζήτησης για την καρτέλα Πρόσφατα και πλέον μπορείτε να κάνετε αναζήτηση σε όλες τις εισερχόμενες και εξερχόμενες κλήσεις και τα φωνητικά μηνύματα.

iOS 18 Phone App, iOS 18: 5 νέες δυνατότητες στο Phone App

1.Ανοίξτε την εφαρμογή Τηλέφωνο.
2.Πατήστε στην καρτέλα Πρόσφατα.
3.Αναζητήστε το άτομο ή τον αριθμό που αναζητάτε με τη γραμμή αναζήτησης στο επάνω μέρος της διεπαφής.

Μπορείτε να πληκτρολογήσετε αριθμούς τηλεφώνου ή ονόματα για να δείτε κλήσεις που πραγματοποιήθηκαν, ελήφθησαν ή αναπάντητες και επαφές που έχουν το όνομα ή τον αριθμό τηλεφώνου που αναζητάτε.

Μαζί με το όνομα ή τον αριθμό τηλεφώνου, μπορείτε να αναζητήσετε την ημερομηνία μιας κλήσης, τον τύπο της κλήσης (όπως FaceTime ) ή να χρησιμοποιήσετε πολλές παραμέτρους αναζήτησης, όπως το όνομα, το μήνα και τη μέρα.

Υπάρχουν επιλογές για “Εμφάνιση όλων” κλήσεων και φωνητικών μηνυμάτων κατά τη διεξαγωγή αναζήτησης για προβολή περισσότερων αποτελεσμάτων.

Αλλάξτε κάρτες SIM

Εάν διαθέτετε δύο SIM στο iPhone σας, όπως για προσωπικούς και επαγγελματικούς σκοπούς, μπορείτε να κάνετε εναλλαγή μεταξύ τους χρησιμοποιώντας μια εναλλαγή του Κέντρου Ελέγχου. Σε προηγούμενες εκδόσεις του iOS, έπρεπε να αλλάξετε αριθμούς χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Ρυθμίσεις.

Για να ανταλλάξετε αριθμούς, ανοίξτε το Κέντρο Ελέγχου, μεταβείτε στα στοιχεία ελέγχου συνδεσιμότητας και πατήστε παρατεταμένα στο Cellular Data.

Προτάσεις επικοινωνίας

Όταν αρχίσετε να πληκτρολογείτε έναν αριθμό με το Πληκτρολόγιο στο iOS 18, θα δείτε μια λίστα επαφών, ώστε να μπορείτε να φτάσετε γρήγορα σε αυτόν που θέλετε να καλέσετε.

iOS 18 Phone App, iOS 18: 5 νέες δυνατότητες στο Phone App

Πληκτρολογήστε τα πρώτα ή δύο ψηφία ενός αριθμού και, στη συνέχεια, πατήστε το εικονίδιο “Περισσότερα” για να δείτε όλες τις επιλογές σας. Μπορείτε να πατήσετε ένα από εκεί για να καλέσετε.

Τ9 Κλήση

Σε σχέση με τη λειτουργία πρότασης επαφών, μπορείτε πραγματικά να αναζητήσετε ονόματα αντί για αριθμούς χρησιμοποιώντας χαρακτήρες T9.

iOS 18 Phone App, iOS 18: 5 νέες δυνατότητες στο Phone App

Η κλήση T9 ήταν ο τρόπος που χρησιμοποιούσαμε πριν τις οθόνες αφής, επιτρέποντας στους χρήστες smartphone να πληκτρολογούν χρησιμοποιώντας προγνωστικό κείμενο που συσχετίζει αριθμούς με γράμματα.

Η εγγραφή, η μεταγραφή και η σύνοψη κλήσεων είναι λειτουργίες Apple Intelligence που θα είναι διαθέσιμες στο iOS 18.1. Η εγγραφή τηλεφωνικών κλήσεων δεν θα είναι διαθέσιμη στην αρχική ενημέρωση του iOS 18 που θα κυκλοφορήσει μαζί με τα μοντέλα iPhone 16 , αλλά θα πρέπει να παρουσιαστεί στο κοινό σε μια ενημέρωση Οκτωβρίου.

Η χρήση του Apple Intelligence απαιτεί iPhone 15 Pro , iPhone 15 Pro Max ή iPhone 16.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Vendetta

Ιωαννη jb διαβασε προσεκτικα το αρθρο και εντοπισε 2 πραγματα:
1. Πως τελικα υπαρχουν ουσιαστικες αναβαθμισεις στα iphone 15 που δεν αφορουν μονο την AI
2. Πως τελικα τα iphone 15 pro και pro max ισως, μπορει, προφανως να παρουν την AI.

Καταλαβες γιατι η ημιμαθεια ειναι χειροτερη της αμαθειας?

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone 16 Pro Max

iPhone 16 Pro: Πόσο πιο γρήγορο είναι το τσιπ A18 Pro σε σύγκριση με το A17 Pro

Ένα πέρασμα από το Geekbench 6 φαίνεται πως έκανε το τσιπ A18 Pro που βρίσκεται στα iPhone 16 Pro και iPhone 16 Pro Max.

Gear Apple VR headset

Apple Vision Pro 2: Φήμες το θέλουν να έρχεται με πολύ χαμηλότερες προδιαγραφές οθόνης

Το Apple Vision Pro των 3.500 δολαρίων δεν τα πάει πολύ καλά σε πωλήσεις και η ομάδα της εταιρείας εκτιμά ότι αυτό οφείλεται στην τιμή του.

Smartphones Apple iPhone 16 iPhone 16 Pro Max

iPhone 16: Όλες οι βελτιώσεις στις οθόνες των μοντέλων της σειράς

Η Apple μεγάλωσε φέτος τις οθόνες των iPhone 16 Pro και iPhone 16 Pro Max, αυξάνοντας το μέγεθος των συσκευών.

Smartphones Apple iPhone 16 iPhone 16 Pro Max

iPhone 16: Όλες οι αναβαθμίσεις στο τμήμα της κάμερας

Η Apple επικεντρώθηκε στις βελτιώσεις της κάμερας για τη σειρά iPhone 16, εισάγοντας μια σειρά από νέες δυνατότητες για κάθε μοντέλο.